Бременна роди преждевременно и загуби бебето, близките винят лекар

Предстои проверка на „Медицински надзор“ и на Спешния център в Благоевград
18
Бременна роди преждевременно и загуби бебето, близките винят лекар
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от село Скребатно обвинява лекар от Спешния център в Гоце Делчев за загубата на бебето си. Бременна жена търси помощ на 14 август заради силни болки в корема, получава инжекция и е изпратена вкъщи, където по-късно, ражда неочаквано.

Близките на родилката обвиняват лекар от спешния център в Гоце Делчев в лекарска грешка и немарливост.
„На 14 вечерта към 8 и нещо получава болки, д-р Фидошев слага инжекция. Прибираме се на село, болките продължават. Звъня на нейната лекарка, на четвъртия път получих смс, но тя загуби бебето“, разказва Виктор Панюков, съпруг на Джумилей, пред bTV.

Близките на жената не знаят дори каква инжекция ѝ е била поставена.

„Били са и някаква инжекция и си я връщат. Към 21-22 ч. ми звъни и казва, че положението се влошава. Паля колата и какво да видя – пред банята локва кръв, жената е родила детето мъртво и го държи вкоченена. Виктор плаче, малкото дете отзад пищи. Завих я в един чаршаф и я качвам в колата, идваме в спешното. Казвам „Защо не качихте жената в АГ-то или да извикате доктор, който е компетентен. Той каза „Извинявайте, сбъркал съм““, разказа Манчо, свекър на Джумилей и баща на Виктор.

Спешният център в Гоце Делчев е под шапката на този в Благоевград.

„Преценка на лекаря е как да постъпи. Д-р Фидошев е хирург с дългогодишен стаж, той е преценил така. Не е в нашата компетентност да кажем дали има, или не лекарска грешка. Надявам се Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ да каже има ли вина колегата, спазени ли са правилата за добра медицинска практика. Ако се окаже, че е лекарска, бих могъл да наложа дисциплинарно наказание и финансова санкция на колегата“, каза д-р Красимир Михайлов, директор на спешен център Благоевград.

Предстои проверка на „Медицински надзор“ и на Спешния център в Благоевград. Близките на родилката обаче настояват д-р Фидошев да бъде отстранен и да бъде потърсено обяснение от наблюдаващия лекар на жената – д-р Стоева, която не е отговорила на обажданията им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: лекарбебебременна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На лекар се ходи единствено в София. И то не абсолютно навсякъде в София. Извън столицата работят преобладаващо некадърни , недоучили лекари. Изключенията са малко. Лекарите там са на принципа - който оцелее. После да влиза следващия. Раждания , по-специфични и сложни процедури единствено в София.
11
2
 
3
 
! Отговори
Додо преди 8 месеца
Прочетете хубаво, поне два пъти това, което ще напиша и го разберете добре: В България доктори няма! Ако, недай Боже ви се наложи, на вас или близките ви да имате нужда от медицинска процедура, отивайте в държава, където ще получите качествена медицинска помощ - например Турция!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Важното е че жената е жива. Една жена може да има много деца но едно дете може да има само една майка.Съболезнования но това е животът.
9
1
 
2
 
! Отговори
х преди 8 месеца
Джумилей ли ве?
8
3
 
7
 
! Отговори
ПепкА преди 8 месеца
Горката жена, какво е преживяла..И какъв ужас е това за семейството й. Никакви санкции няма да им върнат мечтите, един живот, който никога няма да се изживее. Това е ужасна загуба и в такъв момент човек се чувства изгубил вяра в системата. Точно след такива случки хората взимат решение да заминат в чужбина, за по-адекватна медицинска помощ, образование и др.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джумилей на колко години е? Кога е родила първото си дете? Досега само три ли са или има и неспоменати?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо хирург преглежда бременна, трябва консултация и с гинеколог
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Гоце Делчев има ли поне един човек с българско име.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо няма разпределение? Защото висшето образование е платено. Медицинското - най- скъпо. Хората го приемат като инвестиция за бъдеща работа в чужбина! Остават слабо квалифицирани, преуморени или отвратени.
3
11
 
7
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Не знам защо всички лекари са толкова безхаберни ..щом си бременна като кажеш боли ме ,ами то трябва да има болка нормално е ....
2
10
 
10
 
! Отговори
. преди 8 месеца
Белезници , бой и съд и затвор, това е просто отврстително !!!
1
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"бих могъл да наложа дисциплинарно наказание и финансова санкция на колегата" аз бих могъл да му наложа тежка телесна повреда пък