30 души са блокирани в хижа "Върховръх", снегоринът се обърнал

Блокирани туристи има и в Жеравна
26 ное 2023 14:30, Нели Христова
67
30 души са блокирани в хижа "Върховръх", снегоринът се обърнал
Снимка: БГНЕС

Около 30 души са блокирани в хижа "Върховръх" край село Скобелево, община Перущица.

Пътят до хижата е затворен, има много паднали дървета. Снегорин е тръгнал да отпушва пътя, но се е обърнал. Хората са подали и сигнал на 112. Сред тях има деца и бременна жена.

Хижата се намира на 22 км от Перущица, на 1550 м надморска височина. Сигналът на мобилните оператори е много слаб.

Блокирани туристи има и в къщи за гости в Жеравна заради зимната обстановка.

"Намират се в къща за гости. Много добре са настанени. Токът дойде. Няма бедствено положение. Около 30 см сняг има, продължава да вали. Пътната станция, която почиства района са я минали веднъж. Очаквам ги да дойдат пак и следобед да могат хората да си тръгнат“, каза кметът на Жеравна Васил Рещов.

Той подчерта, че няма сигнал за бедстващи хора.

"Снегът е обилен, няма вятър. Мъчим се с каквото можем с лопати, с джипове", добави Рещов пред бТВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво очаквате от хора с едноцифрено IQ? А за бременната нямам думи (които няма да изтрият)
30
0
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 4 месеца
До ДораДорче не четеш внимателно -има ток има хляб има пържоли има вино има дърва в хижата.Какъв е проблемът?
29
0
 
12
 
! Отговори
Дора преди 4 месеца
Имам впечатлението, че сред туристите, бродещи из планини, броят на психопатите е по-голям, отколкото сред общото население.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде са тръгнали възрастни с деца и бременна, като знаят какво ще е времето? Ненормалници, само създават проблеми за себе си и другите! Как ще се оправи тази държава при толкова много сбърканяци
27
0
 
5
 
! Отговори
Поро преди 4 месеца
Бях там на една Нова година, преди 20+ години. Хижаря ме тегли с Лада Нива с вериги и на 4-те колела. Пътя е много як, даже и почистен е заледен. Красива местност, хубава хижа.
26
2
 
12
 
! Отговори
Евала преди 4 месеца
Тия да си налягат парцалите. На топло и сухо са, да са гледали прогнозите. Сега току ще ревнат, че двама ентусиасти по лятно облекло и с маратонки са тръгнали към Ботев връх и ТРЯБВА да ги спасяват. ТРЯБВА ЛИ? Глупостта се плаща със смърт.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да им метнат по един хубав бой, че да ги сгреят! Къде са тръгнали в това лошо време?
24
0
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 4 месеца
Е.. ти ги уби! Толкова няма да им издържат батериите на телефоните. Че и обхват няма там. И как с кола да минеш по тия пътеки? Да бяха една магистрала направили! Съсипа им маникюра направо.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хижа Върховръх представлява масивна двуетажна сграда с капацитет 100 места в стаи с по 3 и 4 легла и 2 апартамента, с етажни санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня и столова. ПООООМООООЩ!!!! #hashtag# BEDSTIEZATOPANISMEEE#
22
3
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
ехх този народ български съсвсем спря да мисли ! жалко
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След толкова прогнози за времето и на 1550 м. надморска височина в края на ноември месец вали сняг? На тия не им трябва снегорин, а лечение в някоя клиника за опасно луди. Цялата страна в сняг, а тия - "айде тука с бременната и малките деца да ходим по чукарите"?!?! Затворен в хижа с бременна и беснеещи деца.. Не спасители им трябват, а психиатри. Направо VIP гости. Да потрошиш цял снегорин заради истеричната ти жена си е подвиг. *** на годината печелиш.
20
2
 
5
 
! Отговори
Тъпите страдат! преди 4 месеца
Пеевски е определен за управляващ тука още преди 20 години. Преди 15 навря свъсела в *** бъз, когато оня с еопита да се противопостави на провежданата от г-н Пеевски политика, та се наложи да уволни ровч. От тогава г-н Пеевски е пълновластен господар тука, координирайки управлението на всички държавни органи! И всичко си беше наред, докато краварите не натресаха ппдебилите!
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо занимавате пътното със снега? Путин е виновен, не знаете ли ? Айде на здраве!
18
0
 
38
 
! Отговори
!?! преди 4 месеца
Ами да си стоят по хижите! Никой не ги е карал там насила. От пет дни предупреждават за лошо време и много сняг. А бременната просто не си струва да я коментираме! Акъл - море! *** хора, не мислят изобщо, а после - олеле!
17
0
 
30
 
! Отговори
ss преди 4 месеца
ако имаха и грам сиво вещество в главите си щяха да си дремат в къщите на топло а не да ревът от някъв баир !
16
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 месеца
Да не се връщат овчарите там да си стоят
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От дни наред синоптиците предупреждаваха какво ни чака.От глупост и безотговорност са тръгнали по планините и сега спасителите вместо да разчистват пътищата,трябва да се занимават с тях.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще разкажа нарочно виц не на място. Даже толкова не е на място, че чак е действителен случай. Една актриса отива при таварищ сталин и почва да порти колежката-Таварищ Сталин, таварищ Сталин, она с еди кой си таварищ извънбрачна връзка. Таварищ Сталин вади лулата и помисля малко...вие просите что будет сейчас? Ми что будет-завидуем.
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега ще има спецакция "спасяване на пияници" Те дали искат да се връщат никой не ги пита, ама ЗИМАТА НИ ИЗНЕНАДА! Тоя кмет там моментално оставка да подава! Не се накраде еееей! За 2 седмици откакто е кмет и изсече половината гора! И ето го резултатът - вали сняг! Да пратите правителствения хеликоптер на тия, че им свършва пиенето! Сигналът на мобилните оператори бил слаб... ИМА РАДИОСТАНЦИЯ, БЕ! Която е свързана с ПСС. И са им теглили оттам една майHa, щото имат по-важна работа точно сега.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бах тая зима как ни изненада посред Ноември месец, тц тц тц...