Доброволци гасиха пожар в сливенско село

"Железни врата" е едно от четирите създадени формирования
14 яну 2024 11:00, Петър Бойчев
4
Доброволци гасиха пожар в сливенско село
Снимка - община Сливен

Доброволци от формирование "Железни врата" се включиха снощи при потушаването на пожар в къща в село Божевци, съобщиха от пресцентъра на община Сливен, предаде БТА.

Колата на доброволческото формирование е пристигнала първа на място. Благодарение на тяхната намеса огънят не се е разпространил към други имоти. Собственикът на пострадалата къща, който живее сам, не е пострадал. На място е пристигнал и екип на пожарната.

Доброволческото формирование "Железни врата" е едно от четирите, които действат на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени "Циклон" и "Вихър". Четвъртото е "Грамадите". Със създаването на последните две е попълнен лимитът по стандарт за 40 доброволци.

Сливен е сред първите общини в страната, в които бяха сформирани доброволчески формирования. Решението за създаването им бе взето от Общинския съвет в средата на 2013 г.  „Железни врата" разполага със собствен противопожарен автомобил, дарен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари