Утре ще е облачно, ще превали и прегърми

Максималните температури ще са между 17° и 22°
6 апр 2024 15:52, Елка Василева
5
Утре ще е облачно, ще превали и прегърми
Снимка: архив, БГНЕС

През следващото денонощие над източната половина от страната облачността ще е предимно значителна и на много места там ще има краткотрайни валежи, главно около и следобед - с гръмотевици.

Над западната половина от страната облачността ще е разкъсана, около и след обяд над планинските райони - купеста и купесто-дъждовна и на отделни места там също ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен до силен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°. В София минималната температура ще бъде около 8°, максимална - около 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за април.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, над 2200 м ще превали сняг. Ще духа умерен, по билата - силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 12°, на 2000 м - около 5°.

През първите дни от следващата седмица времето ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в понеделник над югоизточните райони, но ще остане без валежи. Вятърът ще е слаб от североизток, в много райони ще стихва. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 22° и 27°, по-ниски ще остават по Черноморието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от Страната
В Харманли отново излизат на протест срещу центъра за мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дай, Боже, дъжд!
4
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 3 седмици
Наобратно е , защото е отражение в локва! А за другото нямам информация.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До бл Освен че прилича на Салвадор Дали, всчичко е наобратно! Но... така няма да се плащат авторски права! Хващаш една стара картичка от времето на соц-а и ... каквото можеш нахвърляш, разместваш, обръщаш ... И прибираш хонорарчето от Днес.бг.
2
0
 
0
 
! Отговори
На определени места преди 3 седмици
Да не почна войната, ме ще прегърми?
1
0
 
0
 
! Отговори
бл преди 3 седмици
Снимката е в стил "Изкуствен интелект имитира Салвадор Дали".