Горещо фламенко с Националния балет на Испания

Трупата ни е подготвила два спектакъла, който може да видим в Зала 1 на НДК
2 апр 2012 14:48, Петя Славова
2
Горещо фламенко с Националния балет на Испания
Снимка: БГ Саунд Стейдж

Съвсем скоро ще може да се насладим на най-грандиозната танцова формация на Испания - нейният Национален балет. Трупата пристига на 3 април в София като ни е подготвила два спектакъла.

На 5 и 6 април зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от огнените танци на най-добрите фламенко танцьори. Те ще играят две от най-прекрасните си творби – Dualia с La leyenda. Четиридесетте звездни танцьори ще танцуват под акомпанимента на жива музика.

Два дни преди уникалната трупа да излезе на сцената, от Мадрид пристига голям ТИР, натоварен със сценично оборудване и костюми. Със специален дървен под ще се покрие цялата сцена на зала 1, за да може звукът от токовете на обувките да се чува в ритъма на фламенкото.

Трупата носи със себе си всичко необходимо за подготовка на пищните костюми за сцената – перални, сушини, гладачници, шевни машини. Десет души от техническия персонал ще се грижи за тоалетите и прическите на танцьорките. Танцьорите ще отседнат в хотел „Метрополитън” и ще отпътуват обратно за Мадрид на 8 април.

540 бутилки минерална вода поръчват организаторите на събитието за танцьорите, които предпочитат плодове и ядки преди спектакъл. По време на танци те губят много вода и хабят изключителна енергия в бързия ритъм и състезанието на страст и емоции.

 


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари