Георги Мамалев сменя Димитър Рачков в "Благородният испанец"

Младата актриса Евелин Костова ще му партнира в комедията
3 фев 2014 09:57, Петя Славова
1

Снимка: Театър "Българска армия"

Актьорът Георги Мамалев ще се превъплъти във влюбения капитан Чалфорд в комедията „Благородния испанец” по Съмърсет Моъм. Ролята до момента изпълняваше Димитър Рачков. Младата актриса Евелин Костова, която зрителите познават от сериалите „Къде е Маги” по bTV и „Sex, лъжи и TV” по TV7, ще бъде любимата на капитана – Люси.

Костова се качва на сцената на мястото на Жанина Дончева и това е първа голяма театрална роля за възпитаничката на Стефан Данаилов.

„Тази година „Благородният испанец” празнува общо 100 представления на сцена. Обсъдих с колегите една импровизирана освежаваща промяна, която се прие”, коментира Светлин Стоилов, мениджър на театрална формация „Мелпомена”.

Представлението ще бъде показано премиерно на 9 февруари на сцената на театър „Българска армия”

Пиесата е по режисура на покойния Велко Кънев и разказва за група английски туристи в Испания. Главната роля изпълнява Светлин Стоилов, чийто герой испанец с благородно потекло е отчаяно влюбен в Елена Петрова, която пък играе очарователната вдовица Марион. Тя отказва всички директни предложения на Стоилов и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неовладяно комично, когато испанецът отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите – френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова) някогашна красавица.

Идеята за постановката на „Благородният испанец“ е на бившия директор и основател на „Мелпомена“ – покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на първата сценична версия. С ролята на испанеца той дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях“. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Един...шут,сменил друг...шут.