Стената на славата на "Театър 199" с четири нови стъпки

Оставиха ги Карамазов, Янорова, Вълдобрев и Мария Сапунджиева
Обновена: 12 юни 2020 16:08 | 12 юни 2020 16:00, Камелия Цветанова
2

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Театър 199“ е основан на 12 юни 1965 г. и става на 55 години.

По този повод на Стената на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев“ беше продължена с още 4 отливки на знакови наши актьори.

Още по темата

Своите отпечатъци и послания към зрителите оставиха Владимир Карамазов, Стефка Янорова, Стефан Вълдобрев и Мария Сапунджиева.

Художественото оформление и изработката на паната се осъществява от Момчил Симеонов, а авторските шаржове на актьорите отново са на карикатуриста Ивайло Нинов.

"Винаги в Театър 199 се отива с кеф“, споделя актьорът Владимир Карамазов пред БНР.

Според него на сцената на този театър винаги се поставят по-камерни пиеси, който на по-голяма сцена биха се загубили.

„Акцентира се върху актьора и неговата игра. Този театър е актьорски и това също е много хубаво. На мен 199 много ми помогна като актьор, за самочувствието ми, да усещам публиката до мен и това да ми помага. Много научих от Мариус Куркински и представлението "Рибарят и неговата душа", което мина през много поколения. Този театър се е вплел в моя живот", сподели Карамазов.

За Стефан Вълдобрев този театър е дом.

„Приюти ме, когато направих една голяма пауза през 2006 г и излязох на свободна практика. С него аз свързвам може би най-смислените неща в моя актьорски път досега – трите пиеси на Галин Стоев и Яна Борисова. Играли сме по много места по гастроли  и по света, и в България, усещането в тази зала е неповторимо. В Театър 199 през цялото време си в крупен план", каза той.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
f преди 2 месеца
А тоя Марко, когото толкова много издирват къде е, жив ли е още? И много пъти е излизал в чужбина.