Неразказаната любов по Чехов в "Краят на градината"

В ролите - Десислава Чутуркова и Милен Николов
17 окт 2022 17:22, Петя Славова
1
Неразказаната любов по Чехов в "Краят на градината"
Снимка: Начо Каменов

Вдъхновена от биографията на А.П. Чехов е постановката "Краят на градината" с автор Доналд Рейфийлд. В нея за пръв път излиза наяве провокативния начин, по който руският писател прехвърля личния си свят върху своите герои.

Актьорите Десислава Чутуркова и Милен Николов под режисурата на Георги Михалков, разказват историята, която Чехов отказва да напише – тази за своя начин да обича.

Антон Павлович Чехов и голямата любов на живота му е тайна, изстрадана, останала неразгадана между редовете на произведенията му.

"Краят на градината" ни препраща към повече от 50 пиеси, разкази и писма на Чехов като създава свой наситен свят, в който чеховите теми за невъзможността, загубата на илюзиите и сложния любовен танц на привличане и отблъскване вълнуват със силни и близки послания.

Сюжетът ни среща с аристократката Олга Ивановна и бедния по произход, но преуспяващ Пьотр Сергеич. Отношенията между двамата въздейства върху сетивата, разкривайки любовта, опитите за щастие и житейските дилеми, пред които често се изправяме всички.

Хореографията е на Ива Караманчева, костюми - Стоян Радев Ге. К., музика - Рене Обри. Постановката може да видим на 20 октомври от 19.30 часа в Сити Марк Център за Изкуство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чехов... световна величина... Защо нямаме българин на половината поне!?