Албена Колева: Велислава Кръстева да подаде оставка

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов" продължава
Обновена: 30 ное 2022 09:39 | 30 ное 2022 09:38, Петя Славова
37
Албена Колева: Велислава Кръстева да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Вече повече от месец продължава конфликта в Народен театър "Иван Вазов", покрай назначението на Велислава Кръстева за PR-а на театъра.

Режисьорът Александър Морфов в знак на недоволство надраска вратата й в сградата. Последва оставка на драматурга Захари Карабашлиев и депозирането на такава на режисьора Явор Гърдев.

Още по темата

Актрисата Албена Колева изрази мнението си пред bTV, че Кръстева трябва да освободи театъра от присъствието си заради създалата се конфликтна ситуация.

"Актьори, начело с Валери Йорданов, започнаха подписка в подкрепа на главния режисьор на първата ни сцена.
Целенасочено се води война с Александър Морфов и целенасочено се иска той да напусне. А той вече го е правил това няколко пъти и всеки път Народния театър се е спихвал като балон – отвътре и отвън", коментира Колева.

Според актрисата директорът на НТ "Иван Вазов" Васил Василев с невземането на никакви мерки по казуса, продължава да подтиква скандала.

Този път ние го (Александър Морфов – бел. ред.) молим да остане, каза Колева и добави: Ако г-жа Кръстева е приятел на театъра, както твърди, и на г-н Василев, може по най-човешки начин да си подаде оставката, добави актрисата, която се подписа под „Апел за спасение на Народния театър".

Вкарването в чиновнически рамки изкарва актьорът от равновесие. Актьорът трябва да бъде освободен от всякакви политически глупости, административни тъпотии, управленчески заповедички, другарски съд и комисии – тези неща вкарват друга комуникация в театъра. Артистът не е човек, който отива в театъра от 8 до 17 часа, заяви Албена Колева.

Обстановката в театъра наистина е токсична, защото колективът се настройва един срещу друг, призна Колева и добави: Вечер тези хора трябва да се хваната ръка за ръка и да се поклоним заедно!


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
А защо преди 2 месеца
Морфов да не напусне , да се дръпне за известно време , тъкмо ще си почине .
24
1
 
1
 
! Отговори
ВАРНА преди 2 месеца
На АЛБЕНА КАТО НЕИ ХАРЕСВА ДА НАПУСНИ МОЛЯ АКО Е ВЪСПИТАНА, ИЛИ НЕ СТИСКА А ИМА ЕЗИК КАТО ЧЕХЪЛ.
23
2
 
2
 
! Отговори
Стоян Стоянов преди 2 месеца
Артистите много ми паднаха в очите, защото Кръстева не се е напила в театъра, а обратно, Морфов се напил в театъра и сега си измисля, че му пречи международното положение.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, сата мата или космата, интересно ми е Ти, какво стойностно си създал в мизерия си животец, щото виждам, че имаш акъл на чехълче
21
2
 
7
 
! Отговори
bbb преди 2 месеца
До Сата НАТО Я по-полека...
20
11
 
9
 
! Отговори
MOLI преди 2 месеца
ДНЕС НЯКАКВА СВЕТОВНО НИЗВЕСТНА КОЛЕВА_/ЗА ПРЪВ ПЪТ Я ВИЖДАМ И ЧУВАМ/НИ ОСВЕДОМИ,ЧЕ ТОЗИ МОРФОВ Е СЪЗДАЛ НАРОДНИЯ ТЕАТЪР.ГРЪМНАХ СЕ. НЕ Е ИМАЛО ЯВОРОВ,НЕ Е ИМАЛО ВАЗОВ И Т.Н.ДОКЪДЕ СТИГА НАГЛОСТТА!@!!НА ТОЗИ УГОДИЯ НЯМА,,ВСЕКИ МУ ПРЕЧИ,ВСЕ ЕДНО ТЕАТЪРА МУ Е БАЩИНИЯ.И ДРУГО,ПОМНИТЕ ЛИ ИСТОРИЯТА С ЕДНО БЛАГОТВОРИТЕЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ????ДА ПОВЪРНЕШ ОТ ПОШЛОСТ!!
19
14
 
9
 
! Отговори
Асен преди 2 месеца
ДПС си има държава, и е съвсем естествно да си има и театър. Това никой не може да го промени!
18
6
 
9
 
! Отговори
Козъгъзъ преди 2 месеца
Да подкрепим башибозуците в театъра, пътят на българския театър минава през босфора за да достигне до висините на диарбекирския балет за анадолски русалки ! Ааааавъъъъгъъъъзъъъъ - турски вестник.!.
17
12
 
14
 
! Отговори
Емоционален Пръч преди 2 месеца
Начи актрисите кат ги иббътт лошо а тоя Морфов да го молим да остане. Съд глоба и затвор да се научи на изкуство. Бил ногу емоционален.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
театрала с политика не се занимава той е извън всичко културна работа
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
как на улицата слагат шапката и така по събори по икономист на годината е такива как
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
великденско вино ми великденско
13
5
 
7
 
! Отговори
още преди 2 месеца
500 години с такива дьонмета са осигурени.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И защо? Само защото е от ДПС ли?
11
4
 
13
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
Просто ЛИПСАТА НА МОРАЛ води до Наглост и Безумни ПОЛИТИЧЕСКИ назначения дори и в театъра на НЕКАДЪРНИ, НО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЕМЛИВИ ЗА УПРАВАТА, НАЗНАЧЕНИЯ. ПО ВРЕМЕ НА СОЦА ИМАШЕ ПОЛИТКОМИСАРИ АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ. ТЕ СЕ МЕСЕХА ДОРИ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ....РОЗОВО МАСЛО В КАЗАНЛЪК! УЖАСССС!!!
10
6
 
19
 
! Отговори
До 13 преди 2 месеца
Кръстева дълги години беше добре платен пиар на ДПС и ДС агента Ахмед Доган.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-виновен е директорът, доколкото се разбра стар червен кадър и изключително напористо и амбициозно човече. Защо му е било да назначава Кръстева един Господ знае. Въпросната дама, ако й изслушате интервютата, ще разберете че е дори езиково неграмотна. Едва ли назначението е заради велик професионализъм. От друга страна Морфов също трябва да си тръгне тутакси за хулигански прояви, тормоз на работното място.. Директорът да влиза в обяснителен режим и да започва пряк мониторинг на работата му
8
4
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 2 месеца
ВСЕКИ АРТИСТ МОЖЕ ДА ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ, НО НЕ И ДА СЕ ЯВЯВА ПУБЛИЧНО С ДОКАЗАН АГЕНТ НА ДС И НАСТОЯЩ ДС ОЛИГАРХ НАЙ- БЕЗПАРДОННО И ДОБРЕ ПЛАТЕНО И ПОСЛЕ ДА СЕ ВРЪЩА В ТЕАТЪРА. ГНУСНО Е!
7
16
 
11
 
! Отговори
опетков преди 2 месеца
Не виждам причина за оставка. Ако някой е за оставка, това е директорът. Била на избори до Доган. Това ли и е прегрешението? Нещо в театъра агитирала ли е? Уволнявала ли е политпротивници, налагала ли е цензура на пиеси?
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българските артисти ,какъв ви е проблема?