Поставката "Парченца от слънце и облак" с премиера на 25 януари

Пиесата е адаптация по знакова пиеса на големия драматург Пол Зиндел
11 яну 2023 14:22, Красимир Ангелов
10

Поставката "Парченца от слънце и облак" е дело на режисьора Клара Армандова и ще има премиера на 25 януари в "Нов театър НДК".

"Парченца от слънце и облак" е адаптация по знакова пиеса на големия драматург Пол Зиндел. Оригиналът на сценичната адаптация се нарича "Влиянието на гама лъчите върху лунните невени" и е правена много пъти, но всяка интерпретация е много различно", каза режисьорът Клара Армандова в "България сутрин".

Посланието на постановката е свързано с темата за опасностите от липсата на диалог.

"Семейството е най-малката брънка на обществото. В него се случват нещата, които са и на големия екран. В момента се борим с това, че няма диалог. Хората се затварят в своето его. В това своеобразно семейство е настъпила изключителна селфи борба за надмощие", коментира режисьорът.

"Дълбоки са и трите образа. С всяка една от актрисите извеждахме различна линия. Това е интересна смесица от три различни образа - майка и две дъщери, които са в непрестанна борба", каза хореографът Кристина Славчева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Бончо преди 1 година
Поставката??? Чукча-журналист.2
2
0
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Поставка за какво? Чаши, чинии или... Освен това от кога режисьорите създават "ПОСТАВКИ"? Къде се продават, че и аз искам такава за чашите си?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още от заглавието грешка вместо постановка, поставка. Не едно и също!