Hitachi прекратява производството си на телевизори

Компанията ще продава само устройства под бранда Wooo.
Обновена: 23 яну 2012 14:08 | 23 яну 2012 14:08, Бойчо Попов
14
Hitachi прекратява производството си на телевизори
Снимка: Reuters

Японската компания за потребителска електроника Hitachi заяви, че няма да произвежда телевизори от края на септември, предаде BBC.

Технологичният гигант ще сложи край на производството в Япония, след като преди две години възложи на външни изпълнители в чужбина производството на телевизори. Така компанията ще продължи да продава тези устройства, които се предлагат под бранда Wooo.

Решението на компанията е логично следствие от малко успешни мерки за намаляване на разходите и ожесточаващата се конкуренция. Още през 2008 г. Hitachi се изтегли от джойнт венчър за производство на панели за LCD-телевизори. Краят на производството на плазмени монитори се случи през следващата година, а през есента на 2010 г. бе прекратено и производството на телевизори във фабриките на компанията извън Япония. През 2010 г. компанията е на пето място сред шестте най-значими японски производители, но моделите Wooo държат пазарен дял от едва 4,6%.

Японските производители на телевизори продължават да изпитват затруднения заради силната йена и ниските маржове на печалба. Печалбите в сектора спадат заради ниската готовност на купувачите да плащат повече за по-скъпите устройства.

През миналата седмица рейтинговата агенция Moody's намали рейтингите на Sony и Panasonic, като обясни действията си със загубите в двете подразделения за телевизори.

През август стана ясно, че Hitachi, Sony и Toshiba ще слеят операциите си за производство на екрани с течни кристали (LCD), с което са на път да създадат най-голямата компания за производство на LCD екрани, използвани в мобилни телефони, камери и таблети в света. Операцията ще бъде финансирана на 70% от общата стойност в размер на 2,6 млрд. долара, от японското правителство. Обединявайки усилията си, трите компании ще завладеят повече от 20% от глобалния пазарен дял, което ще им помогне в битката срещу големия конкурент Samsung.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: SonyPanasonicHitachi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
nikolai преди 9 години
za6to mahnaxa skaip ot lsd hitachi i kvo imam lsd nqmam skap za6to nekazaha po rano che nqma da proizvejdat poviche televizori i sq ko te vzehami parite a skaip nqma mako sa mo6ennici ot tqxna strana nali novi texnologii a pak me bra6tat vav 19 vek kajete mi upravnici na hitachi za6to maxnaxte skaipa ot televizora ako znaeeh 6tqh dasi kupq druga marka
13
0
 
1
 
! Отговори
принко преди 11 години
е Хитачи имат и много други биснеси, предполагам че този с телевизори им е от по малките и по-несъществени бизнеси.Хитачи са доста силни в доста други сфери. Но вярно че Самсунг завладяват голяма част от пазара на масова електроника.
12
1
 
1
 
! Отговори
бойо преди 12 години
Между другото в сони се слагат и доста матрици на самсунг
11
0
 
1
 
! Отговори
ддд преди 12 години
А някой да е чувал,че имат завод в Турция....Но интересно защо не се спомена в статията..
10
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
Язък, хитачито си бяха добри.. бяха е май най-точно казано..
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитачи бяха една от най-добрите фирми, просто лежаха на стари лаври последните години и проспаха времето за инвестиции и преструктуриране. Аз се занимавам професионално с грфика и в момента това което правя на самсунга си за 300 лева не е по различно от същото нещо на нека в офиса за 1800 лева. Аз не виждам тази разлика от 1500 лева в качеството, дори в някой детайли самсунга е по-добрият избор.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами нормално, като "Известните" фирми ти продават нещо от преди 5 години на цена като супертехнология... Самсунг вложиха много в развитието на технологията и не надуха цените, резултат е естествен. Закво да плащам +40% от цената заради четри букви....
7
10
 
11
 
! Отговори
bg преди 12 години
Хитачи е най-яката японска марка за електроника и индистриални оборудвания заедно с Митсубиши. Шарп е най-големия производител на ЛСД дисплеи в Азия и снабдява Панасоник (Виктор), Сони и Тошиба. Японските коли са най-здравите. Японците са най- навсякъде и във всичко, без Фукушима случая естествено. Корейците могат само да крадат създаденото от апонците. А ние българите се кефиме на некакви китайски коли от Ловеч!!!??? ДГД сите заедно на японците от Хитачи.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самсунг изкара нечовешки AMOLED телевизор на последният CES, така че тепърва ще им разказва играта на всички останали изброени марки, ако ще и ония да ги финансират от Марс!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сони...ами Шарп?
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самсунг изби рибата с първия смарт телевизор . Сони , LG,Toshiba,Panasonik i Philips,останаха на заден план,но за мен лично най качествен телевизор си е Sony
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България се продават само Chitachi , произведени в Турция. Дали от септември ще са с истинското си име?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега, като затворят торентите и файлшерингите и ТВ няма да ми трябва. Ще продам грамадния Филипс и ще гледам чат-пат новините на Галакси Таб-а.Мъничка японка ще си взема,всичко в моя дом ще е Хитачи,ще натрупам много .......
1
3
 
21
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
И каква стана тя,Samsung разказаха играта и на Hitachi!!!