БНТ с филми в памет на Стефан Данаилов

Актьорът почина тази нощ на 76 години
27 ное 2019 16:22, Петя Славова
28
БНТ с филми в памет на Стефан Данаилов
Снимка: БНТ

След кончината на легендата на българското кино Стефан Данаилов, БНТ променя програмата си. В негова памет тази вечер ще бъдат излъчени три филма с негово участие.

Програмата започва от 19.00 часа с "Морето". Филмът на режисьоръ Петър Донев ни запознава с Жана (Северина Тенева) и Тони (Стефан Данаилов). Двамата се запознават на морето, карат спортна кола, но на сутринта разбират, че е прегазен човек. Кой е виновният и как тяхното пътуване променя посоката си...

Още по темата
Следващият филм със Стефан Данаилов започва в 21.00 часа. В "Дами канят" на Иван Андонов, актьорът влиза в ролята на изкусителен инструктор, който омайва жените, които обучава.

Именно от там са и репликите, останали в историята на българското кино: "Знаеш ли, че имаш страшни очи?", "Телефонирва ли някой?" "Вземи ме, лодкарьо, на своята ладия лека." "Ми говорителките, не ги ли видиш какви са чуми в главите, една свястна фризьорка нямат." "Когато говориш с мене, ще мълчиш!", "Айде бе, душа, к'во стана?", "На доктор всичко се показва, а на съпруг нищо не се казва" "Внимавай, Екиме, тя е като Бермудския триъгълник - много гемии са потънали там... Още в гимназията разведе двама учители - един физик и един по трудово обучение."

Програмата по БНТ продължава с документален филм за Стефан Данаилов, който може да гледаме от 22.30 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря Стефан Данаилов замина, другаря Тодор Живков замина, кой ни остана от истинското БКП? На Нинова лини оставяте, дрогари?
13
1
 
4
 
! Отговори
bobov преди 4 години
Гледам по БНТ Дами канят и си мисля, че таиз вечер трябваше да излъчат Първият куриер.Този филм духовно идейно и естетически е най подходящ в тези дни на скръб по Големия Актьор и Човек Другаря Стефан Данаилов.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А щом говорят зад гърба ти...значи си пред тях!" Ст. Данаилов.
11
9
 
5
 
! Отговори
Депотата си замина преди 4 години
Збогом адиос дано Сергей и Борисов и "царя" бългоромазците да те последват и ти беше един от тях чао един предател на българския народ си замина голям праз
10
2
 
10
 
! Отговори
През преди 4 години
1977г.Стефан Данаилов е обявен за най - популярния актьор в Чехословакия.А тролеите тук злобари никой не ги знае.Дълбок поклон за човека и артиста Данаилов.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОВЕЧЕРА ИМА МАЧОВЕ НА УЕФА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА Т.Е. КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ
8
4
 
15
 
! Отговори
Бог да го прости преди 4 години
Нека да го запомним с онези филми, в които се превъплъти в образи, пресъздаващи типични български мъже от различни социални слоеве и различни исторически периоди.
7
21
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 4 години
Людмила Живкова имам предвид.А, да, т.нар. "Ламбо" имаше и сметчица в КТБ.Изключително "морален, честен и талантлив" човек! :))))
6
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефан Данаилов си отиде без да осъзнае, че беше употребен да легитимира една доказана терористична организацация, чрез безобидна игра на "стражари и апаши" в сериала "На всеки километър" !
5
18
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 4 години
Баджанак на Любо Левчев, Тома Томов и Иван Славков. :) Както и на много други. :))))
4
8
 
31
 
! Отговори
Една студентка преди 4 години
Сбогом , Джедай Мастър ! Нека силата винаги бъде с теб !
3
6
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Премести си мозъка.
2
1
 
28
 
! Отговори
Божидар Петков преди 4 години
И Иван Кондарев и 24 часа дъжд са хубави филми със Стефан Данаилов. Дами канят е комедия по скоро.
1
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местим .