Джейкъб Колинс-Леви: Бих се оженил за Джоди Комър!

Двамата актьори като съпрузи в "Бялата принцеса"
Обновена: 26 май 2021 11:13 | 21 май 2021 23:00, Петя Славова
31
Джейкъб Колинс-Леви: Бих се оженил за Джоди Комър!
Снимка: Epic Drama


Може ли да бъде романтичен уговореният брак разкриват Джейкъб Колинс-Леви и Джоди Комър в минисериала "Бялата принцеса", който може да гледаме по Epic Drama от 26 май и ще се излъчва всяка сряда от 22.00 с повторение в неделя от 22.55.

Актьорът известен с ролите си в The Young Wallander и Dr Who - като крал Хенри VI, влиза в ролята на Хенри Тюдор, който става съпруг на Лизи (Елизабет Йоркска, изиграна от Комър).

За какво се разказва в сериала "Бялата принцеса"?

"Бялата принцеса" ни връща в 15-и век и разказва за жените в онази епоха, но в кралска среда. Сериалът изследва каква е природата на страха, амбицията, семейството. Това е и любовна история, която ни запознава със семейството на Лизи. Тя е дъщеря на Едуард IV, предишният крал. Тук е нейната майка -  вдовица кралица Елизабет Удвил. Запознаваме се с тях в началото на сериала, когато Хенри Тюдор току-що се е завърнал от битката при Босуърт, където армията му е победила Ричард III. И като спечели трона чрез завоевание, той идва в Англия, за да вземе най-накрая трона. И така, става въпрос за брака между него и Елизабет Йоркска и за връзката им, която се разраства във времето. И то, когато е налице този вид пълно състояние на династическа нестабилност през цялото му управление. Също така ще видим как Лизи успява да живее с този мъж и да си пада по човек, който е толкова параноичен и толкова безмилостен на моменти.

Коя е Лизи?

Елизабет Йоркска, Лизи, е дъщеря на Едуард IV и Елизабет Удвил, кралицата-вдовица. Тя е Бялата принцеса, каквото е и заглавието на сериала. Тя е принцесата на Йорк. Хенри произлиза от рода  Ланкастър, червената роза. Говорим за бялата роза и червената роза. Той е владетелят, обещал да се ожени за Елизабет. Така бракът между двамата ще обедини двете враждуващи фамилии, които най-накрая ще сложат край на Войната на розите. И това е уговорен брак.

В същото време Лизи е влюбена в Ричард III, чичо й, който армията на Хенри побеждава и който е убит в битката при Босуърт. Така че тя е вкарана в уговорен брак и разбира напълно природата на бъдещия си съпруг. Тя осъзнава, че най-голямата сила, която движи Хенри е страхът. Тя знае как да го успокои в сложни ситуации. Без нея той би бил абсолютен тиранин, какъвто майка му вероятно иска да стане. Именно чрез Лизи Хенри успява да намери начин да управлява, което да не е пълна лудост.

Защо крал би уредил такъв брак?

Кралят урежда подобен брак през този период, защото това носи стабилност. Имате две враждуващи фамилии.  Хенри може да привлече на своя  стран Йорк. Също така този брак може да донесе доверие от неговите подчинени. Има политическа привързаност, за да се поддържа семейството.

Отначало Лизи и Хенри като че ли се мразят.

Те се мразят. Принадлежат на два напълно различни свята, които се насилват, когато са заедно. Той е отговорен за смъртта на нейния любим. Тя дори няма да го погледне така, сякаш той е кралят. Когато той се намира в такова несигурно място и вижда, че жената, за която е принуден да се ожени, го гледа като селско момче, се вбесява. За да  намерят начин да бъдат заедно, трябва да има нещо, което ги свързва и за това е този сериал.

Какво носеше Лизи на сватбата?

Лизи беше облечена в червено-черна рокля. Лизи избира да носи рокля, която е червена, защото по същество е цветът на проститутките и така показва, че не иска тази сватба. Хенри е наясно с това, когато я вижда за първи път, но това е смел избор.

Как се чувства той, когато вижда това?

За Хенри това е пълна обида. Но тази среда е свещена  и е политически изключително важен ход. Той се опитва да не мисли за това, докато за нея вероятно е малък триумф да носи червено и нещо като да каже: не искам този брак, без дори да е нужно да го изрича.

Партнирате си с Джоди Комър. Как се работи с нея?

Джоди е интересен вид животно. Тя е като извънземен, който просто инстинктивно знае как незабавно да действа, за да бъде напълно отдадена на сцената. И тогава е много лесно да отидете с нея на това пътешествие, защото вярвате, че тя наистина е се намира в тези ситуации и реагира като този определен човек. Научих изключително много от начина, по който Джоди работи. Крада занаят.

Има ли някой, за когото бихте искали да се ожените?

Джоди Комър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
6
 
! Отговори
Юдеи-Семит-Глобалист преди 2 години
Леви, защо за Шикса?!