2 г. затвор за пиян шофьор, убил мъж на пътя

Присъдата е по-лека, защото подсъдимият призна вината си
31
2 г. затвор за пиян шофьор, убил мъж на пътя
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският окръжен съд осъди на две години затвор 27-годишният Богдан Дамбулев.

Мъжът беше признат за виновен в това, че през септември миналата година в Пловдив при управление на лек автомобил в пияно състояние е причинил смъртта на 68-годишния Здравко Пачков.

По данни на разследващите подсъдимият не е реагирал по никакъв начин, след като видял пешеходеца на платното, вследствие на което го е ударил челно.

Пострадалият Пачков е починал в болница от тежка контузия на гръбнака и гръдния кош.

Установено е, че шофьорът е управлявал автомобила си с 2,36 промила алкохол в кръвта.

Делото е разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.

Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от три години затвор е намалено с една трета, уточниха от съдебния пресцентър.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
автоубиец преди 12 години
това си е чисто и просто помилване на престъпника
28
0
 
2
 
! Отговори
someone преди 12 години
Срам и позор!
27
0
 
4
 
! Отговори
кочина преди 12 години
А Ставийски? За него законите не важат ли?
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** в расо, адски мъки за вас
25
0
 
18
 
! Отговори
Кубадински преди 12 години
Лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 1000 до 10 000 лева предвиждат двата законопроекта за промени в Наказателния кодекс, свързани с насилието и убийството на животни. Няма кой да лобира за хората не разбрахте ли !!!!
24
0
 
19
 
! Отговори
съдия Лазарова преди 12 години
Г-жо Лазарова, с изразеното ваше мнение и произнесената от вас присъда не смятате ли, че родителите на убитата 20- годишна Лора Казанлиева,чийто убиец вие практически го оправдахте, може би вече са ви пожелали и вашето дете да загине при автопроизшествие заради простотията на водач на МПС или безразсъден моторист. Не е хуманно, безсърдечно е, но друг начин да ви се втълпи поне малко разум в главата и чувство за справедливост просто няма. Такива като вас се радват на вниманието на престъпниците и техни деца също стават престъпници като онзи син на прокурор от СГП, който при среднощна гонка уби хора. Ако смятате, че ще убедите в своята правота родителите на невинни младежи и девойки ,загинали нелепо заради безразсъдството на хора, на които нещо им хлопа, мнооого се лъжете!Просто ставате неволен съучастник на престъпника, отнел човешки живот.
23
1
 
17
 
! Отговори
Варненец преди 12 години
Моторист през юли 2011 г. летейки със скорост 113 км/ч , удари и уби на място пешеходкката Л.Казанлиева на пешеходна пътека във Варна. Съдийката А. Лазарова от Варненския окръжен съд преди дни одобри споразумението, изготвено от прокуратурата, за присъда от 2 години условно с 4 години изпитателен срок за убийството Споразумението предизвика масови протести, насочени срещу условните присъди за причинена смърт при катастрофа, както и срещу прилагането на такива споразумения при ПТП със смъртни случаи. Ама льольовците с червени и черни раса си затвориха ушите и очите.Съдия Лазарова публикува статия в сп.Правен свят, в която най-нагло заяви: Реших делото по съвест и закон, така, както решавам всички свои дела С тази фраза тя буквално се надсмя над хората, които очакваха тежка присъда за моториста..Халал да ви е ,г-жо Лазарова; заради такива присъди, издавани от съдии като вас ЕК смята определено съдебната власт за неефективна и нежелаеща да се реформира, а правоохранителните и правораздавателните органи - за мафиотизирани. Ама вие си продължавайте да съдите въз основа на морала и справедливостта и в ясно от юридическа гледна точка престъпление да одобрявате предварителното споразумение между прокурора и престъпника! И какво ви помогна
22
1
 
21
 
! Отговори
Разярен преди 12 години
"Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от три години затвор е намалено с една трета", уточниха от съдебния пресцентър. Г-да съдии, вие не разсъждавате като нормални хора, а да ме прости Господ, като някакви си ***! !.Къде ще ходи подсъдимият да не признае вината си? Карал е пиян МПС и то пиян като пън, с 2,36 промила алкохол в кръвта - това е първото му и то много голямо нарушение; 2.В пияно ъсстояние Е УБИЛ ЧОВЕК, а не куче котка, кокошка! 3. Вие човешкият живот, отнет при отежняващи вината обстоятелства пиян-залян водач на МПС на 2 г.затвор ли го оценявате?! Ега ти майните! Ами нека тогава убие 10 човека, та да го вкарате в затвора за 10-12 години! То бива съдийска наглост и безочие, ама вашето превишава всякакви граници! Един живот 2 г.затвор! Както я карате, след 10-ина години ще останете в тая скапана заради вас БГ: вие, *** и престъпниците,защото в чужбина *** и техните първи братовчеди не са им нужни!
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две години за един човешки живот от пловдивския съд.. това е напредък, преди няколко години даваха по 4 години за 4-*** убити.. понеже "не можело повече" тъй като щом убиеца се признае за виновен може да получи присъда максимум до минималната придвидена от закона, независимо колко човека е убил.. и 400 да убие, ако си признае не може да получи повече от 5 години.. това е простотията на българските закони..
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е друго си е да те хванат с неколко джойнта!
19
2
 
16
 
! Отговори
mmm преди 12 години
zna4i ako se napia i blasna hiakpoi 2 godihi ako go ybia s pistolet 15 he razbiram
18
1
 
22
 
! Отговори
I преди 12 години
На тоя съдия ако беше не дай си боже някой негов близък 2 години ли щеше да иска -палячовци и хората чакат справедливост от такива смешници във власт.
17
2
 
35
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Пиян шофьор-умишлено убийство!!!Толкова е просто решението.Но корумпираните управляващи не са съгласни да има закони и да се спазват.
16
2
 
26
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Българският съд е престъпна организация, която е напълно в услуга на убийците! Не ви ли е срам бе, ***?!!! Толкова ли определихте че струва човешкият живот в България - 2 години?!!! Пожелавам на всички ви ваши близки също да бъдат убити на пътя! Проклети да сте!
15
1
 
25
 
! Отговори
9860 преди 12 години
А Максим кънкьора ...?
14
2
 
38
 
! Отговори
Орел преди 12 години
Значи,ако убиеш съзнателно човек с оръжие,наказанието е 15 години.Ако се напиеш съзнателно и убиеш човек на пътя -наказание 2 години !?!?!? Нямаме правосъдие !!! Само корумпирани *** ...
13
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
а на един приятел му искат 5-15 ефективна за това, че си купил "весели работи" втф?
12
1
 
33
 
! Отговори
чушка преди 12 години
В първия момент си помислих - 'горкия човек. на всеки шофьор може да се случи'. И видях, че е карал пиян. Заслужава ДОЖИВОТЕН затвор, защото това си е чисто съзнателно убийство. Никаква милост не трябва да има за пияните шофьори.
11
1
 
18
 
! Отговори
нона преди 12 години
съдебно споразумение - признаваш вина и ти благодарят с най-лекото възможно наказание - кой ли въведе това?!?
10
2
 
33
 
! Отговори
_ преди 12 години
Значи ако убиеш човек, докато си пиян зад волана получаваш ЦЕЛИ 2 години в затвора, защото е признал, че е виновен?! Това не е ограничаване на престъпността, а поощряване.