"Порицание" за средния пръст на Цар Киро

На видно място в Катуница разлепват наказанието му
Обновена: 26 апр 2012 12:36 | 26 апр 2012 12:36,
74
"Порицание" за средния пръст на Цар Киро
Кирил Рашков показа среден пръст на излизане от съда. Снимка: Dnes.bg

Присъда от 1 година и два месеца затвор и обществено порицание постанови Районният съд в Асеновград за Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Още по темата

Наказанието е заради показване на среден пръст към жителите на Катуница при излизане от съдебната палата в края на миналата година.

Понеже престъплението е извършено преди да влезе в сила предишната присъда на Рашков от 3 години и половина затвор за отправените заплахи за убийство към роднините на убития Ангел от Катуница, наказанието се кумулира и така Рашков ще бъде единствено порицан публично.

"Това е едно престъпление с висока степен на обществена опасност, защото то е извършено в сградата на Районен съд, като Рашков е целял да покаже, че законът не важи за него", заяви прокурорът по делото Илко Сивкин.

Адвокатът на Рашков не оправдава клиента си за постъпката, но е на мнение, че има мотив, за да покаже жеста.

“Мотивът е, че е бил провокиран от хората, които бяха тука. Викаха „у-у, убиец” и тогава се обръща и върши това, което е извършил”, каза адвокат Даниел Ангелов.

“Никой от нас не е викал убиец и не го е провокирал”, заяви Стоян Тютюнаров, който е жител на Катуница и присъства в залата при прочитането на присъдата.

Според него Рашков е показал средния пръст на целия български народ, не само на Катуница.

Заради влязлата в сила присъда от 3 години и половина затвор за заплахите за убийство Кирил Рашков ще изтърпи само обществено порицание за неприличния жест.

“Общественото порицание се изпълнява чрез обявяването му от кмета на село Катуница на видно място в сградата на кметството, за да може обществеността да се запознае, че това лице е наказано с “обществено порицание”, обясни прокурор Сивкин.

Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
E kade e sega policiyata e vece v katunica pravyat kakvoto si iskat palyat e zatyax nyamali zakoni
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно тодор Живков започна *** на България, по негово време на *** даваха безплатни апартаменти, вкл. в София, помощи и майчински за всяко родено дете, най-много за 3-то, без значение дали го гледат или го хвърлят в дом "Майка и дете"..... така *** стана нагъл и очаква да получава помощи, жилище и майчински без да работи, стига само да се плоди.....
61
0
 
1
 
! Отговори
Кадър на КДС преди 11 години
Рашков посрещна 10 ноември 1989 г ОСЪДЕН на 30 години изправителен труд в Белене. Желю Жабата го помилва и после при драгалевския *** Костов се развихри да отвлича българки и да внася наркотици.При Бай Тошо за Таскова нещо щяха да го разстрелят, а сега гази, убива и се подиграва с целия народ.
60
1
 
1
 
! Отговори
Lekar преди 11 години
***- ***. Политиците- да се пребият с камъни. Да ти е.а и конституцията, да ти е.а и демокрацията- резултата е, че булгарите се стопихме
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и жена му казаха на всички в прав текст:Плащаме на всички партии.Тогава защо смятате че ще има справедливо наказание?На българите показа среден пръст,но само той ли?Идват избори така че всички ще го ухажват,него и всички *** в България!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С този жест показва превъзходството си над българите .До там се докарахме благодарение на политиците.
57
0
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
РС на Асеновград за пореден път доказа,че "играе" за клана Рашкови. Вместо да му залепи 6 месеца затвор за показания на цяла България среден пръст от ***, съдията му се подложи и му наложиха административно наказание. Така с *** не се работи: те са граждани на БГ и като такива са длъжни да спазват законите, а който не ги спазва: съд. Само че очевидно Кирил доста пари е давал на полиция, прокуратура, съд и те сега му "връщат жеста".
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Де да беше само Цветанов...*** на България започна още при Тодор Живков и БКП, които им раздаваха безплатни апартаменти, даваха им помощи и майчински за всяко родено дете, без значение, че се дава в дом майка и дете. След 89 год. всички партии толерират *** тъй като са евтин електорат, *** лидери станаха милиардери чрез кражби, дрога, проституция и лихварство, а българите нямат право да се защитават в собствените си домове, тъй като НК и НПК са създадени в полза на мафията.
55
3
 
8
 
! Отговори
Един преди 11 години
Българи! Моля всички Вас, които знаят англииски, да отделят 30 мин., отидат на youtube, и да гледат "David Icke - Essential Knowledge For A Wall Street Protestor".Там ще разберете що наистина е Европейски Съюз, Евро, как банките мамят и защо ни блъскат с всичка сила натам!Това е изключителна информация за случващото се!Декларирам, че това не е реклама, а призив за събуждане!Този коментар вероятно ще бъде премахнат поради истините, които разкрива.
54
2
 
13
 
! Отговори
23г.--демокрация преди 11 години
Това заслужаваме, -----среден пръст!Защото се продаваме и на *** ----вече!
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за самозванеца!
52
0
 
8
 
! Отговори
Smqh преди 11 години
Няма такъв смешен съд на явни *** и *** има дава споразумения,акумулиране ала бала простотии само не и справедливост,то бива *** ама чак толкова.И прости журналисти написали заглавието на какво е цар тоя ***????
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкия,беше порицан... Как ще живее оттук нататък? Варварска държава,веднага да се намеси Хелзинския комитет!
50
0
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Съгласен съм с БГ Съдия. Какво е това кумулиране? Да му съберат наказанията и това е!!! 3,5+1,17=4,67! Да работи докато пукне това червей!!!
49
0
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
*** интегрираха съдиите в Бг .....!
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо наказание за гавра с хората и медиите. Смех, смех.....Сега само как ще се стресне и ще се "поправи", как ще влезе в правия път... От умрял писмо някой да чака?....
47
0
 
17
 
! Отговори
Димитрова преди 11 години
Има родители, които биха наказали детето си по-строго, ако го видят да показва среден пръст някому - шамар, дърпане на ухо, лишаване от телевизия/лакомство/играчка, принуда да се извини веднага и лично... А трябва да се има предвид, че децата не винаги са наясно със смисъла на жеста и че не са изначално виновни - все са го научили от някого. А този... е възрастен и адекватен!И да, аз също смятам, че е показал среден пръст на целия български народ. Господ да го накаже!
46
0
 
23
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Докога ще кумулираме присъдите ? Докато да убиеш някой ще е равностойно на това да убиеш 20 човека и да изнасилваш, грабиш и заплашваш още толкова ? Тиквата да промени законите ! Да се строят затвори тип завод и вътре тези *** да работят до края на живота си като роби за държавата ! Това за мен е справедливост.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Чл. 325. (1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание." Видно от горното, насраният съдия е избрал възможно най- лекото наказание за Кирил Рашков от това, което позволява закона ! Защо, питам аз??????
44
0
 
19
 
! Отговори
555 преди 11 години
Съдиата по делото да бъде НАГРАДЕН С ПАРЦЕЛ В ПРИМОРСКО НА БРЕГА НА МОРЕТО!Но вече не като социално слаб , а като КОРУМПИРАН!