Пак върнаха делото за имамите в Пазарджик

Обвиненията са за разпространение на идеите на ИД
19
Пак върнаха делото за имамите в Пазарджик
Снимка: Булфото, архив

Съдия Кристина Пунтева е прекратила за втори път наказателното дело срещу 14-те подсъдими, обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата

Мотивите на съдията са, че в досъдебното производство при изготвяне на обвинителния акт от прокурора отново са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

Това, според докладчика, е довело до ограничаване на процесуалните права на 11 от обвиняемите, а именно - да разберат въз основа на кои точно факти и обстоятелства са обвинени в престъпленията, посочени в обвинителния акт; защо са обвинени, че са извършили твърдените престъпления в посочените от прокурора времеви периоди; въз основа на кои факти и обстоятелства прокурорът ги обвинява, че престъпленията, които твърди, че са извършили, са извършени по посочения от него начин.

Делото е върнато на Окръжна прокуратура - Пазарджик за отстраняване на допуснатите нарушения.

Разпореждането не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Съдия Пунтева е насрочила и съдебно заседание за 30 септември  за изменение мерките за неотклонение на двама от подсъдимите от "задържане под стража" в по-леки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: делоПазарджикимами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Като не можем по нашето законодателство да ги осъдим по законите на любимият им шериат - бесене или ряане на брадатите зелки и всичко ще е тип -топ.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде си бай Тошо?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама носи единя *** Адидас :)
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А добро утро! Нещо за мюфтийството, дето яростно ги защитаваше и ни обясняваха, как не сме разбирали езика, докато знамето на ИДИЛ си стоеше кротко на видно място? Всъщност, мюфтийството ни на кой господар се кланя? Да питаме прецедента, дето похапваше с тях?
3
4
 
3
 
! Отговори
rimlanin преди 8 години
Xybava rabota ama ganiovska razni bezanci priemat I nastaniavat. Nashte si xora dzixadisti shte iskarat aman zaman.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нашите съдии и прокурори ги е страх да осъдят ислямисти?!!! Защото в момента всичко се командва от ДПС т.е.- от Турция!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
майка ми винаги ме е учила да не съдя хората по външния вид, ама тия типове зорлем се мъчат да изглеждат като психари и педофили.Вижте ги какви са гнусни, приличат на башибозуци