След юмручното право на "Черни връх" - до 3 г. затвор?

Прокуратурата: Ще бъдем безкомпромисни с биячите!
Обновена: 17 мар 2016 10:04 | 17 мар 2016 10:02,
64
След юмручното право на "Черни връх" - до 3 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив

Ако делото срещу нападателите от бул. "Черни връх" се развие така, както предвиждаме, единият извършител ще влезе в затвора за три години за нанасяне на телесна повреда, а другият може да получи до две години, коментира заместник-районният прокурор Стефан Милев.

По-тежка присъда би получил каратистът Симеон Христов, който е нанасял ударите.

"Ще бъдем безкомпромисни с целия инструментариум на репресивните мерки, които ни дава законът", категоричен беше той пред Нова тв.

В първите часове след инцидента пострадалият категорично е отказал да говори и е отричал да е бил бит.

Според Милев мълчанието на мъжа е свързано с факта, че именно той е предизвикал катастрофата, разпалила скандала: "Той е имал нещо предвид и е преценявал възможността срещу него да не се води дело".

Още по темата

Такова дело обаче вече е започнато и от волята на пострадалата жена зависи дали то ще бъде прекратено, уточни прокурорът.

Припомняме ви, че на 15 март сблъсък между джип и лек автомобил заради отнето предимство от трета кола на столичния булевард "Черни връх" прерасна в бой.

По първоначална информация водачът на един от катастрофиралите автомобили слязъл от колата си и нанесъл юмручни удари по главата на шофьора на другата кола. Задържан е 35-годишният Симеон Христов, криминално проявен, от София.

Същевременно юристът отхвърли твърдението, че записите от охранителни камери не се приемат като веществени доказателства. Трябва обаче да бъде доказана тяхната автентичност. Само въз основа на запис не могат да те осъдят, но в съвкупност с други доказателства може да помогне за осъждане.

"Ще искаме и обвиняемите за побоя от "Околовръстното" да лежат в затвора. И тримата са задържани. Няма пуснати на свобода", изтъкна Стефан Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** народ смеКакво предлагаш умнико ... революция ?
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49 Тия от джипа са свършили работата на закона ... щото закон нямааааа !
36
6
 
9
 
! Отговори
Прост народ сме преди 8 години
Не виждате ли, че вниманието ни се откланя да не е върху заема за 4 милиарда а върху селски боеве.....
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ключовият израз "ако делото се развие, както трябва", притеснява!Няма май да има правосъдие, тъй като делата в БГ в 99% от случаите не се развиват, както трябва!
34
1
 
6
 
! Отговори
Марко преди 8 години
До ИванИ как наказахте "пуснатия" убиец на баба си, ако не е тайна?
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е вариант. Значи има си закон за движение по пътищата. Щом има катастрова, идва КАТ констатира щетите, проверява двамата водачи за алкохол и се кара по процедурата. За това има застраховка гражданска отговорност, каско и т.н. Разрешаването на подобни спорове с юмруци не е вариант. Представете си, че се случи на вас. Всеки има моменти, когато сутрин му се спи повече и може да предизвика катастрофа в даден момент. Ние не сме роботи. Но подобно развитие на нещата не е вариант.
32
7
 
10
 
! Отговори
БаиОих преди 8 години
Такива като този дето газят хора по пешеходните много ги мразите, обаче ако случайно ги набият стават жертви. Защо никой не коментира, че можеше да сгази дете с това каране? Не оправдавам боя, но не може да се изкарва жертва тоя.
31
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боят си е бой независимо дали е имало катастрофа или не.Тия от джипа са извършили престъпление и трябва да понесат наказание за него. Така казва ЗАКОНЪТ.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ей смешници . Този от Пловдив с хамъра дето влачи стареца 200 м. нали го пснаха срещу 10 000 лева . Няма закони в тая държава ... Не ще ги бия тия неграмотници (като няма закони ) ще ги счупя!
29
3
 
10
 
! Отговори
законът е ред преди 8 години
До #32Не успя да вникнеш, нали . За това законът трябва да е над всички, защото има индивиди които са достатъчно *** и комплексирани за да се държат като хванати от гората а не като хора . Абе нали утре ако не на теб а на някой твой скъп човек му се случи неприятност на пътя, и ако другия е по-силен физически и му вкара един, както уж ти правиш, това вече ще го одобриш ли? Ако няко наплеска баща ти, защото не е внимавал на пътя , ще го поздравиш, така ли ? Айде замисли се .
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То българина като цяло не става за нищо, освен да пие ракия, да яде сланина, да слуша чалга, да се бие и да пъpди.
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвор за биячните на пътя!
26
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам това се превръща едва ли не в национален въпрос ,та медии само за това говорят ,прокурори ,мвр се надпреварват да вземат мерки -свадите по пътищата ...такива е имало откакто има автомобили в България и ще има и за напред ,но НЕ обществото трябва ежечасно да бъде занимавано на кой светофар, кои са се псували ...а онзи ден Борисов и компания теглиха нови 4 млрд. лева -с предишните 16 -стават вече 20 млрд.лева за две години ,а вие зяпайте по кръстовищата и бройте мухите !!
25
2
 
36
 
! Отговори
G преди 8 години
Лъв и Кон обрали банка.И двамата ги хванали.Само Коня влязъл в затвора.На свиждането Коня попитл Лъва.- И двамата ограбихме банка и двамата ни хванаха.Защо само Аз съм в затвора????Лъвът отговорил.-Закона е "За Кон" не "За ЛЪВ"Тъжно като сме Коне с Капаци и всеки с кинти си прави каквото си иска.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като кажат "ДО 3 години", трябва да се има на предвид че и "0" , те.е нищо, е пак до 3 години. Най-вероятно и сега ще е така - никой няма да влезе в затвора, само шум се вдига. То кой ли в БГ влиза в затвора? Трябва да е сериен убиец, или беден като църковна мишка, че да неможе да си плати, само тогава
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комплексари!
22
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Боят по пътищата не е много нова новина. Защо изведнъж само за това почна да се пише? Това, че шофьор е вкрал на друг такъв няколко тупаника не е нормално да е национална новина. Пак се отвлича вниманието на хората......
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите сме гневни хора.Емоциите често ни карат да влизаме в ръкопашен бой.Физическото насилие винаги взема превес в нашите действия.Липсата на държавност развива тези недостатъци,а безнаказаността ги превръща в пороци водещи до порочни деяния с фатален край."Два пъти мери,един път режи"Умно,но кой да чуе и да го осмисли, да го превърне в свое верую.Причини за ярост бог дал много.Но ни е дал и разум.Използвайте го,за да не ставате жертви на самите себе си.
20
4
 
24
 
! Отговори
Супер развитие преди 8 години
Боклучето имало и висящо дело. Да се стяга за булка в панделата. Пожелавам му много безсънни нощи, изпълнени със страст.
19
2
 
22
 
! Отговори
бат ви Пешо преди 8 години
Абе пишлемета пикливи, вие дето се правите на големите мъже и скачате на бой щото някой ви засякъл или не знам какво. Я да ви питам, като отидете да раздавате шамари и се окаже че в другата кола има една много недружелюбна горила 200 кила, като мен, какво правим? Ами подвивате си опашленцата , пожелавате приятен ден и вече ставате културни граждани. Вие сте КОМПЛЕКСАРИ и с-е-л-я-ц-и . Запомнете:Не се прави така в "ГРАДО"! И на село не може. Тъй може само в гората. Без нерви и безаварийна !