Иванчева искала да спира строежи до 15 м... И и дали!

Главеният столичен архитект и делегирал правомощията
18 окт 2018 15:30, Боряна Павлова
23
Иванчева искала да спира строежи до 15 м... И и дали!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният архитект на София Здравко Здравков делегирал правомощия на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева да спира и разрешава строежи до 15 метра.

Пред спецсъда, където Здравков свидетелства по делото срещу Иванчева, той обясни, че бившият кмет сама си поискала тези правомощия. Това станало още в началото на нейния мандат.

Още по темата

Здравков обясни обаче, че принципно нямало такава практика.

Пред съда той разказа още, че и при него имало редица сигнали за забавени преписки от страна на Иванчева, като сред тях била и тази на основния свидетел по делото Александър Ваклин.

Именно бизнесменът подаде сигнал срещу Иванчева, че му иска пари. Така при акция освен нея, беше арестувана и заместничката й Биляна Петрова, както и бившият районен кмет Петко Дюлгеров.

Здравков разказа, че бил посъветван да подаде сигнал за забавените преписки в спецпрокуратурата. Така и направил в края на миналата година.

Пред съда Здравков даваше показания в присъствие на адвокат.

Той си спомни, че Иванчева бавела обявления за подписани от него разрешителни за строеж. Заради това Здравков дори инициирал изслушване на Десислава Иванчева в Столичния общински съвет, но ефект нямало.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
20
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сготвената ако се разприказва, тиквата ще трябва да търси нов ромб като в руси.