Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова

Присъдата на русенския Окръжен съд е на първа инстанция
Обновена: 22 апр 2019 17:52 | 22 апр 2019 17:36, Анисия Иванова
131
Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова, съобщава БТА.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като 21-годишният Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този повод наложената от съда присъда бе намалена с една трета, която според закона е 30 г.

Още по темата

Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Председател на разширения съдебен състав бе съдия Юлиян Стаменов. Двамата прокурори по делото - окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, обясниха, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Те определиха изнасилването като брутално и представиха доказателства.

По думите им обвиняемият е проявил яростна жестокост, воден бил от полово желание, имал нисък самоконтрол, не зачитал личността на другия. Преди престъплението употребил и алкохол.

Прокурорите поискаха максимални наказания за трите тежки умишлени престъпления, като окончателното общо наказание, след намаляване на присъдата с една трета, да бъде 30 години. Това поиска и Андрей Желязков - адвокат на близките на Виктория Маринова.

Служебният защитник на Северин Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното. По време на делото бяха разпитани и двама свидетели по предявените граждански искове - Румен Максимов - тъст на Виктория и дядо на детенцето й, и Илкин Осман - близък приятел.

Максимов обясни, че Виктория е била любяща майка. Той заяви пред съда, че е много трудно да опише как седемгодишното момиче е приело новината за смъртта на майка си. Каза още, че и сега продължава да я търси.
Макисмов и Осман обясниха, че има промяна в поведението на детето след смъртта на майка й. По този повод било потърсено и съдействието на психолог.

Пред съда Северин Красимиров се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Майката на Северин, след като го видя тази сутрин, се разплака и се свлече на земята, крещейки името му. След това бе изведена от съда. Баба му Славка обясни, че внукът й не бил такъв като дете.

Съдът реши също, че Красимиров трябва да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната дъщеря обезщетение от по 150 000 лева. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира, че съдът е наложил максималното наказание и че е доволен от крайния резултат. Адвокатът на Красимиров Иван Дойнов каза, че най-вероятно присъдата ще бъде обжалвана. Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства.

Румен Максимов коментира наложеното наказание, като заяви, че е крайно време да се направи промяна и подведените под отговорност за престъпления, предвиждащи най-тежкото наказание, да не могат да се възползват от намаляване на присъдата с една трета.

Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

 


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
21
 
! Отговори
Северина преди 11 месеца
Бравос на българския съд! Този *** ще излезе след15-на години,на 36г. в разцвета на силите си!
65
1
 
33
 
! Отговори
:((( преди 11 месеца
До Гледна точка

На първа инстанция му дават 30 г., но после ще ги намалят. той ще обжалва, ще намалят още. След това ще се ползва от някои амнистии, така че едва ли ще "лежи" и 15 години, а ние през това време ще хрантутим и него, и детето му!
Като им разрешат сега и интимни свиждания със съпругите, нищо чудно да създаде още няколко Северинчета докато е в пандиза. Ние ще ги храним и тях, а той ще моли намаляване на наказанието, за да излезе и да се грижи за децата си.
Та така, уви.
64
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 11 месеца
До гледна точка - нали ще обжалва, едва ли ще му увеличат годинките.
63
0
 
17
 
! Отговори
От кротките и лоялни преди 11 месеца
роми пък само един нищожен процент не практикува традиции, характерни за първобитно-общинния строй, които подкопават по мирен, но постоянен начин устоите на държавата. Ранни детски "бракове", неграмотност и раждане на такъв брой деца, какъвто не могат да изхранят - това води до бавно, но сигурно прогонване на българите от собствената им държава.

Длъжни сме да променим законите така, че всичко това да стане невъзможно за практикуване в България. Комуто не харесва - границите са отворени!
62
0
 
19
 
! Отговори
Това няма да върне преди 11 месеца
жената, нито ще изплаши лу_м_п_ените, за които затворът е нещо като безплатен курорт.
Законодателството трябва да бъде креативно и да се съобразява с актуалната ситуация в страната. Ние сме във война - насила ни заставят да изхранваме и да търпим диващината на племе, което се е амбицирало да ни унищожи!
Не казвам, че всички роми са агресивни и враждебни спрямо България и българите, но тези - враждебните, никак не са малко! От кротките и лоялните пък само един съвсем малък процент не практикува
61
4
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
Иванчева -20 години, този младеж 15. Браво!

Не си ли малко нагъл? Северин ще бъде осъден на 30 години. Ти чете ли поне заглавието?
гАвАрит МАсква, гАвАрит МАсква!!!
60
1
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 11 месеца
А, защо не смъртна присъда? О, забравих, някакви идиoти я премахнаха..
59
2
 
30
 
! Отговори
Некакъв преди 11 месеца
за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост- 30 години??? Тоя заслужава минимум доживотен затвор. Никога няма да се върна да живея в България.
58
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
Видимите резултати се виждат ежедневно. Оставка !!!
57
0
 
28
 
! Отговори
probi преди 11 месеца
“…има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното...”.
Пълни глупости: защо не се е хвърлил в Дунава, защо не е посегнал на себе си, да се самоубие, ами посяга на чужд живот? И то с изключителна жестокост!
И въпросът вече е колко наистина ще лежи.
Трябва да се премахне това Съкратено Съдебно Следствие : изверги се възползват от това и излизат на свобода!
56
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 11 месеца
Съжалението няма да върне Виктория, всеки ще каже, че съжалява, за да смекчи присъдата. Струва ми се безсмислено да намаляваш доживотна с 1/3, как неизвестното се намалява? Поне биха могли да му дадат 40 години да речем, ако законът го позволява.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе защо ни занимавате с тоя ами не пишете за протеста пред министерският съвет. Или вие забранено да разгласявате каква секира ни готвят за децата ни. Колко милиона ще лапнат ако приемат закона за отнемане на деца от родителите им.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 50

"Пък и пари за хоби не се дават." може би за твоето. Намери си друго.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като изчетох маса материал и новини(верни или неверни),стигам до извода,че са я убили,
за да спасят държавата,опитвали са се да спасят държавата,но не успяха,ако падне Бойко идва нов режим,а може би и някое майданче,затова всички се разбягаха и треперят от страх.
Ако падне Бойко и Пеевски,просто се спасявайте!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 50

Оф ходи се лекувай
51
1
 
1
 
! Отговори
...tochka na kipene преди 11 месеца
….nabijava s palna sila !!!....Ne se izdarja veche !!!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До43. А бе не е била. А ма и е било хоби. И като хоби е била разследваща , но в България хобито е нещо несериозно и не се брой за работа. Пък и пари за хоби не се дават.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В червения ДЖУРАСИК парк само АКСЦинизми

БКП 1973 ОЛЕ

Та Лютви Местан е един от тарторите на червенотиквениците на червения Джурасик и не е пропускал техен мач

Ахмед Доган е вербуван от ДС за целите на ВОЕННОТО Контраразузнаване като агент Сава

Болен Сидеров иска Евросъюз с червено знаме и разпускане на НАТО

НАТО ако се саморазпусне има вече готово Ислямистко ТАТО да ни пази

Незнайно защо НАТО ми е по-симпатично от ТАТО с двете букви "И"
48
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 11 месеца
Тук драскат еврейчета хитри.
Абе, чифYтчета нагли !
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АНТИ

аре бегай с твоя бай тошо глупавия селянин