Официално: "Бул инс" ще плати по 50 бона кръвнина за Своге

Все пак компанията смята, че е права да изплаща по 10 лв.
Обновена: 22 май 2019 17:12 | 22 май 2019 17:12,
39
Официално: "Бул инс" ще плати по 50 бона кръвнина за Своге
Снимка: БулФото

След срещата с Комисията за финансов надзор управителният съвет на застрахователното дружество "Бул Инс" взе решение да обезщети наследниците на всички загинали в катастрофата край Своге миналата година със сумата от 50 000 лева. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов.

Още по темата

"Правим това заради обществения натиск, който е голям, и дългосрочните интереси на дружеството. Продължаваме да сме убедени в правотата си да изплатим само малка символична сума", каза Проданов.

Той призова всички потърпевши да се обърнат директно към представителствата на "Бул инс" в страната, а да не ползват услугите на посредници.

"Дружеството ни има финансовата възможност да изплати този един милион лева на наследниците на 20-те загинали. Миналга година ние изплатихме 90 милиона лева обезщетения, а за последните 10 години - 1 милиард лева", категоричен е той.

Проданов заяви, че няма претенции към наследниците, нито към фирмата превозвач.

"Претенции имаме само към тези, които упражняват натиск към нас. Ще реагираме срещу всяка медийна публикация, която засяга репутацията ни", допълни Стоян Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Бул Инс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
чекист преди 4 години
До Мария Гаргамелкръсчито е на лев инс. Тез не ги знам кви са, ама е мнооого мазен споменатия в статията...директор ли къф е... Иначе интересно, след като задължават тази застраховка злополука на обществени средства, па после не била, аджаба що я направихте, и парите по нея за 40 места не ги отказахте!? ъ?
28
1
 
1
 
! Отговори
транспортната фирма преди 4 години
Всички се концентрират върху застрахователя, правилно. Обаче защо ми убягва името на транспортната фирма - убиец? Чий е автобусът, избил толкова хора? Тая фирма какво се скатава? Я да им видим лицата, транспортаджиите също да плащат! Треска да ги тресе, дори ако човек си счупи нокът в автобусите им!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има съмнения,че са замесени във фалита на кипърската Олимпик.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булка Инс иска да е честна пред обществото.
25
1
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какви бонове, касови ли, от масовата приватизация или компенсаторни?
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Б е разпоредил тихомълком и клекнаха. Интересно ще е също така да споделят на кого точно са изплатили 1 млрд. за 10 години, щото на редови граждани едва ли е....А и на сайта си посочват, че имат годишен оборот от 44.5 млн. лева. Откъде натрупаха 1 млрд. та да го дадат?! Биволъ, да проверите освен къде да ви пиша?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може да и се вземе лиценза, защото *** се пръкна от там.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи застраховката е валидна пред кат а като стане събитие за бул инс е невалидна
21
1
 
25
 
! Отговори
Болярче преди 4 години
Ако не беше обществения натиск и медийното представяне щяха да измамят хората със съдебни хватки. С тези 10 лева го бяха измислили за пред ВАС.Председателя на ВАС Георги Чолаков не се съобразява със закони, доказателства и решения на колеги .Към делата се представят фалшиви документи на база на които Чолаков постановява решения и изпълнява поръчки. Тези хорица извадиха късмет защото ако изгубеха делото във ВАС щяха да плащат баснословни адвокатски разходи на ответната страна. Съдебна корупция.
20
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Тия кво се плашат от медиите, не са ли чели по новините, эа Баце? А они го пустосват, а той печели иэборите. За контра анти реклама не са чули, май м унете те
19
0
 
32
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Само защото се разшумя? А единичните случаи какво ги правят? Мачкат ги безшумно? Мутренски жест - на ви там! Вижте, че имаме пари.... Гнусни са!
18
0
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 4 години
50 000 е малко за човешки живот (естествено не може да се оцени!), но това стана като за тока - ще кажем че го вдигаме с 30% за да може раята да са доволни на 15. И сега ще кажем че даваме 10лв да може да са доволни и на 50х. Редно е поне по 100 000 да е обезщетението.А за пострадалите колко? Тежка, средна лека повреда, уплаха?Реално в нормална държава ще плащат като попове. Тука 1млн и да си бегат. После вдигнете пак ГО мизерници...
17
0
 
37
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Народе спрете застраховането при Бул Инс!!!Вижте и другите подобни с "инс" как са, че май и при тях е подобно.
16
1
 
12
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
Оня мошеник Галин Михайлов и Верея що мачове уговориха с парите на хората. Домуса пак плати на 240- те б*оклука и на тия във фризьорския салон. Част от парите са в Стара Загора, друга са в офшорките, останалото е в джипове, лимузини, тераси и асансьори.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да правят на тях масово застраховки защото на брокерите дават висок комисион аз не им искам комисиона искам всичко да е честно и точно говоря от опит в който имам над 5 години в застраховането имам на бул инс достъп но само вноски каско маско , граждански не правя на тях и не ги препоръчвам . Е сега се убедихте какви са всъщност .
14
4
 
19
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Хубаво пишете да не се застрахова в Бул инс, ама всяко БМВ и Мерцедес е с Каско там. В застрахователния брокер предупреждават, че само застрахована кола от този клас там не се пипа. Говоря от опит и наблюдения с познати. Плащам 3000 Каско на година към тях.
13
11
 
2
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Значи щом ще плати псевдо превозвачите могат да са спокойни и да въртят черни курсове.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми не им се плаща на мутрите(маргините), свикнали са само да вземат.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Дано хората накажат фирмата като престанат да са клиенти.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са добрички! Те смятат, че не дължат пари, но само защото хоората смятат друго, дават по 50000 лв. Ще взема да повярвам! Много отдавна вече не си застраховам колата при тях. И другите са същите , но гр. о-ст е задължителна и все при някой трябва да я направя, въпреки, че жените им са еднакви!