Близките на Милен Цветков: Не е време за отмъщение

Може да бъде доказано умишлено убийство, смята адвокат Менков
4 май 2020 11:00, Ния Христова
55
Близките на Милен Цветков: Не е време за отмъщение
Снимка: БГНЕС
"Това е изключително емоционален процес за мен", каза Менко Менков, който е адвокат на близките на Милен Цветков, в ефира на bTV. 
 
Той разкри, че с Милен Цветков са се познавали отдавна и имали една обща страст - къмпингарството. Менков не е могъл да откаже на близките на журналиста и поел случая, защото се чувства морално задължен. 
 
"Това е една морална кауза, която трябва да отстояваме, тъй като човешкият живот е най-голямата ценност. Този казус не трябва да остава, защото е загубил живота си един от най-известните български журналисти, а за да направим така, както казват неговите близки, това да не се случва", каза Менков. 
 
"Това е тяхното желание. В скръбта си те бяха изключително горди, казвайки "Сега не е време за отмъщение, трябва да простим", допълни още адвокатът. 
 
Независимо дали наказанията се увеличат, защото има такъв законопроект внесен в Народното събрание, това няма да се отнесе към извършителя. Причината е, че заради чл. 2 на Наказателния кодекс извършителят се ползва от по-благоприятния закон. адвокат Менков изтъкна, че новият закон ще действа занапред. Той подчерта, че наказанията за този вид престъпления по сега действащите нормативни актове са доста сериозни. 
 
"Искам дапоздравя наблюдаващия прокурор и разследващия за обвинението, което повдигнаха за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков", каза адвокатът. 
 
Според него обвинението може да бъде доказано в съда. 
 
"Тенденцията на развитие на този тип престъпления е следната - при старата обществено-икономическа система, така наречения социализъм, този текст на НК, чл. 342, ал. 3, буква В, имашешироко приложение и това може да се проследи в съдебната практика. Абсолютно безупречно в правната теория има разработки на проф. Никола Филчев и на полковник Раймундов, които са дългогодишни съдии, включително и във Върховния съд на Република България", обясни Менков. 
 
По думите му "евентуален умисъл" може да се докаже в настоящия случай заради наличието на наркотични вещества в кръвта на Кристиан Николов. Той може да бъде подведен под отговорност и за противозаконно отнемане на МПС, каза Менков, като се позовава на изказванията на адвоката на майката на Кристиан. Кристиан може обаче да стане свидетел в делото срещу майка му. 
 
Менко Менков изтъкна, че дори да бъдат увеличени наказанията това няма да доведе до намаляването на подобни случаи, тъй като те не действат възпиращо.  
Още по темата
 
"Занимаваме се само с увеличаване на репресията, а трабва да се опитваме да предотвратяваме подобни престъпления с възпитателни мерки", допълни Менков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
X преди 3 години
Шумът на пари. EVERYTHING FOR MONEY.
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен е останал полусирак още като дете,след критиките му по телевизията,остана и без баща,въпреки,че беше симпатичен,лъчезарен,добър човек,няма кой реално да го защити,няма родители,които наистина да изпитват болка от убийството му,затова може и да се споразумеят семейството на убиеца му и двете жени от които има деца.Освен това,трудно ще докажат от какво е умрял Милен и дали момчето е убиеца,защото последните хора които са били до него също може да са го убили,а да не е загинал от сблъсъка
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Отмъщение и справедливост са две различни неща. Абсолютно никъде не се твърди, че не искат справедливост. Точно и заради това имат и адвокат. Казват, че не искат отмъщение.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бойко уби МиленГлупости,майката на момчето,което направи катастрофата е свързано с БСП,а не с ГЕРБ,освен това,Милен работеше в телевизията на най-мощните и богати хора в България,те ако искаха да бъде пазен,щеше да бъде пазен и косъм от главата му нямаше да падне!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Занимаваме се само с увеличаване на репресията, а трабва да се опитваме да предотвратяваме подобни престъпления с възпитателни мерки"Абсолютно вярно.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С колко пари са запушили устите на близките на Милен, за да не искат отмъщение? Съжалявам, но не може всички да искат справедливост, а те - не. Та за каква сума става въпрос?
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кристиян доживот в затвора без право на обжалване и един милион евро кръвнина.Двете същества от колата му по 25 години без затвор право на обжалване и по милион долара кръвнина.Заради това че преди 22 години най лекомислено не е използвала противозачатъчни, Майката да глътне 30 години затвор без право на обжалване кръвнина в размер на един презерватив
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Мисля, че ти не знаеш. Тва не е основния закон на Капитализма. Тва е основния закон на някои религии което няма нищо общо с икономическо-социалния строй който споменаваш. Ако трябва да съм откровен, ще кажа, че много българи си представят справедливостта кат някаква кръвнина, която се прилага по възможно най-садистичния и отмъстителен начин. Това е примитивно и средновековно, а вие живеете в 21 век. Поне на хартия де.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менков , не се прави ,че не знаеш . Зъб за зъб и око за око . Този е основният Закон на Капитализма .
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съда пак почна ама тоя членн, ама оня членн.Драги Съдиии, МВР и Адвокати защо след, като всички упреквате дадени текстове... Не излезете всички купум и да кажете Искам веднага промяна на това и това? До кога, ще слушаме само детски оправдания и ще гледаме смърт? Толкова ли е трудно. Пиян, надрусан, с превишена скорост... Убил човек.Кое е сложното? Влизате 40 год затвор... БАМ с *** и излизате?
43
7
 
2
 
! Отговори
@ преди 3 години
До 65Не го разбираш, защото не мислиш нито като правист, нито като ГРАЖДАНИН, а мислиш като член на първобитно племе. Ако си правист ти е ясно, че присъдата няма за цел нищо друго освен да КОРИГИРА. Има баланс между силата на присъдата и ефекта й от гледна точка на това дали коригира или "закоравява".Ако си близък с акъл - те Милен няма да го върнат каквото и да стане, тъй че най-доброто следващо нещо е да се направи така, че да продължи света по-най-добрия възможен начин (вкл и за убиеца)
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Че единия отива да трепе хора целенасочено, а другия не си дава сметка, че в резултат от това може дори да се стигне до трепането на хора, защото дори не го е мислил чак дотам. Това е разликата. Убиеца е обвинен в умишлено причиняване на смърт, а не в умишлено убийство, и честно казано съм леко изненадан, че вече доста адвокати които разбират нещата казват, че можело да издържи. На много места по света употребата на упойващи вещества се брои като смегчаващо вината обстоятелство.
41
2
 
14
 
! Отговори
65 преди 3 години
Цяла България иска отмъщение ,само близките -не? Е това не го разбирам. И не защото е син на крадливи милионери( то като че ли с работа се става) ,а защото така трябва.
40
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менков, да видиш в Гърция как ги възпитават-доживотен затвор,при шофиране с наркотик в кръвта.Това е правосъдие
39
1
 
25
 
! Отговори
ан преди 3 години
от прощаване ,та стигнахме дотук да се избиваместроги наказания ,с които се бърка в джоба и се лежи в затворасега какво е-убиваш,дават ти условно ,фонда плаща на близките и си готов за нови приключения-даже съвестта ти е чиста и известните дават акъл на другите как да живеятда не говорим от тези пари ,които дава фонда 25 процента отиват за алчни съдии и адвокати,а на близките остава да си *** ранитесъжалявам ,но който казва че прощава лъжемноооого боли и то с години при нелепо из
38
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е отмъщение, това е справедливост!
37
0
 
15
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До Lex vobiscumТоест поставили са му обвинение, по което е невъзможно да бъде признат за виновен? Сори, не разбирам нищо от право. И това може да го види човек от коментарите в днес.бг(нищо лично) но не го виждат топ прокурорите ни, или по-скоро го виждат и именно за това подхождат така? Сиреч нагласят нещата така, че да се измъкне?
36
3
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Напротив,всички свързани фирми с причинителите са от най големите спонсори на бсп
35
0
 
14
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Явно,ще искат голяма парична компемсация
34
4
 
8
 
! Отговори
Lex vobiscum преди 3 години
Според определението за умисъл деецът трябва да е съзнавал последиците от престъпното си поведение и да ги е желал. Ако един от двата компонента - интелектуалният или волевият - липсва, деянието не може да бъде квалифицирано като умишлено.Евентуалният, т.е. косвен умисъл е пример за дървено желязо, противоречие в определението. Евентуално е нещо, което може да настъпи, но може и да не настъпи, сл. вероятността за наличието едновременно на двата компонента е 25%. А съмнението е 75%.