Иванчева на свобода срещу 10 хил. лв, тя се оплака, че са много

Ще организира онлайн кампания за набиране на средствата
67
Иванчева на свобода срещу 10 хил. лв, тя се оплака, че са много
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховният касационен съд проведе заседание по жалби на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров срещу наложените им присъди от Апелативния спецсъд, съответно 8 г., 7 г. и 6 г. лишаване от свобода. Също така съдът промени мярката за неотклонение на Иванчева от домашен арест в парична гаранция от 10 хил. лв., съобщи БТА.

Още по темата

Първоинстанционният съд осъди тримата на 20 г.,15 г. и 12 г. затвор за поискан и получен подкуп. Те бяха задържани през април 2018 г.

Върховните съдии отложиха делото, тъй като защитата поиска информация за дисциплинарната проверка срещу председателя на Апелативния спецсъд Георги Ушев.

През април Върховният административен съд върна на Съдийската колегия на ВСС отказа й да образува дисциплинарно производство срещу съдия Ушев. Предложението за проверка беше внесено от председателя на ВКС Лозан Панов, заради съмнения за правилното администриране на делото за изменение на мерките на Иванчева и Петрова от задържане под стража в домашен арест. Промяната на мерките беше отменена от Апелативния спецсъд.

Иванчева заяви, че е със смесени чувства по повод изменението на мярката. Тя добави, че няма възможност да заплати сумата от 10 хил. лв., поради това вероятно ще организира онлайн кампания за набиране на средствата.

 


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Тая ще излезе " светена вода ненапита ", както всички "съдени " досега !
55
0
 
1
 
! Отговори
Алтер преди 1 месец
DMS Иванчев, че няма пари за разходки.
54
0
 
6
 
! Отговори
Марко преди 1 месец
Ха,ха,ха престъпницата проси пари.Хайде мутрите на Манолова, ДБ,Дългия давайте пари.Трябва да си помагате
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Да, кармата си знае работата... Питам се това дете, заченато насила / ин витро/ с цел новата цола драгойчева да отърве затвора, с каква ли карма идва? Горкото дете......
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кармата си знае работата, да му мислят Хинов, Ушев, Гешев и Ваклин, че сътвориха театър, да съсипят живота на една добра жена.
51
3
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
горките жени,някой им подхвърлил нещо и те завалиите се хванали на въдицата??!!Ха,ха!Що на мен някой не ми подхвърли 70 000 евра да видиш как ша са объркам да не ги взема!!
50
1
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Наистина не мога да разбера даже защитниците на тази ухилена к,ветина,дето си е подала ш,ката през решетката,с трикът на Цола Драгойчева,та после да ни язди и предишната,а и тази като я пуснат ей тъй без нищо?!Всички ревът против Гешев и прокурорите?!И какъв ви е проблемът с тях?!Явно като имаш парички и покровители,съдът на Ос,ран Панов те пуска да припкаш на слободия и нема ни една?!Ааа,дрогарите са сърдити на Гешев,не че им пука от него,а щот са червени баровци,а той ги тревожи излишно!!
49
2
 
11
 
! Отговори
Ех преди 1 месец
Ама и тоз Гешев..., защо се занимава да накисва разни престъпници, рекетьори, мафиоти, и други... , не може ли просто да си гледа службичката, да си взема заплатката, и да си кюта тихичко до пенсийка, ами тръгнал да си боли главата,...ей, глупав човек !
48
1
 
10
 
! Отговори
Горката тя преди 1 месец
Сигурно ще трябва да плаща на Радев, на Рашков, и на още други по веригата, така че всичкият й събран рекет все за това ще отиде !
47
12
 
4
 
! Отговори
накисната преди 1 месец
Иванчева беше накисната от Гешев (тогава все още обикновен прокурор) и за награда си взе мнооого евтин апартамент от Ваклин.
46
1
 
2
 
! Отговори
До За 37 преди 1 месец
Така е, но вземи 2 неща по внимание:1. Когато погнаха Божков му спряха и строежите и доста хора, които бяха инвестирали на зелено сега пият студена вода. Доста бързо отидоха всякакви комисии и намериха 100 причини да ги спрат и... все още са си спрени.2. Въпросът е как изобщо се дава разрешително да се строи във вече презастроена среда. Ясно е, че ако извикаш архитекта и го питаш, кажи аджеба сега къде ще паркират/учат/разхождат всички, ще седи и ще бръщолеви небивалици.
45
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радеф, защо пусна всички престъпници и олигарси от арестите?
44
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жива да я ожалиш ," горката". Май в затвора ще ражда.
43
1
 
7
 
! Отговори
За 37 преди 1 месец
Казва глупаво законът. За да спреш един строеж трябва да има някакво нарушение.в заповедите за спиране на тия строежи няма нито едно посочено нарушение няма и основания за спиране на строежите. След това го казва съдът,който отмени тия заповеди и сега присъжда обезщетение на всички фирми на които бяха спряни строежите. Защото те заведоха дела и ги печелят едно след друго
42
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички престъпници ги пуснаха от арестите
41
11
 
21
 
! Отговори
Фандъкова преди 1 месец
Като няма 10000 лв за гаранция да си лежи в затвора
40
6
 
4
 
! Отговори
Мики преди 1 месец
До кики. Само че това е твоето мнение. Което не означава, че е правилно, защото много други мислят различно.
39
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
До веганиста. Ами като гледам ти пращиш от умнота. От глу.пав по-глу.пав пост.
38
12
 
18
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Така е в БГ. С пари и продажни медии и най-големите престъпници излизат на свобода. Новата Цола Драгойчева, доказано хваната с подкуп, излиза на свобода, балъци, събирайте пари за гаранцията и , че нямала. Чиста като сълзица, като Божков, Ц.Василев и т.н. Браво, съд!
37
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Факт номер едно-всички строежи бяха спрени абсолютно незаконно -----/////----- И кой казва, че това е факт?