Удължиха проверката за гражданството на Кирил Петков

Ще бъдат изискани всички относими към казуса документи
192
Удължиха проверката за гражданството на Кирил Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До средата на декември е удължен срокът на проверката за гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков. Тя започна в края на август, след като прокуратурата беше сезирана по електронната поща, че той има и българско, и канадско гражданство.

Че има проверка срещу Петков прокуратурата съобщи почти месец след образуването ѝ и ден след като Конституционния съд обяви, че съпредседателят на "Продължаваме промяната", който се спряга и за бъдещ премиер, е бил с двойно гражданство на 10 май - дата, от която е президентският указ за назначаването му за министър. Той обаче е декларирал, че има само българско гражданство, което според юристи, означава, че е подписал документ с невярно съдържание.

От прокуратурата информираха, че ще бъдат изискани всички относими към казуса документи от Конституционния съд. Това вече се е случило.

Пред БНР говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев обясни, че удължаването е максималното възможно и се е наложило, за да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - като служебен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъвместимост.

След тази дата, наблюдаващият прокурор ще има още месец, за да каже - има или не данни за извършено от Петков престъпление, уточни Кръстев.

Днес се чака отговор на същия въпрос по отношение на главния прокурор Иван Гешев. Сигнал срещу него - отново в спецпрокуратурата, подаде служебният вътрешен министър Бойко Рашков - за неправомерно разгласяване на специални разузнавателни средства. Проверката е приключила, каза прокурор Кръстев, но как - ще е ясно по-късно през деня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 2 години
До MorskiНяма такъв закон. Тоест става дума за лъжа, която ти пишеш тук с упоение.
158
0
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
България се нуждае от прилагането на Конституцията, аконите и наредбите към тези закони за да бъде,ДЕМОКРАТИЧНА,СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Само тогава народът ще прокопса и всички ще бъдем еднакво равни пред законите.Ако днес позволим на наши любимци днас да нарушат конституцията и що годе постигнем нещо,утре ще дойде друг и ще наруши друга разпоредба на Конституцията,трети ден трети и така нататък и един ден ще се видим в чудо,че сме в една анархия.Поради това КИРИЛ ПЕТКОВ-ВИНОВЕН!
157
0
 
4
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
До БГ Гражданин; Нищо подобно! В една правова държава важат Конституцията, законите, наредбите и т.н. Всеки,който иска да бъде назначен някъде на работа, наред със съответния ценз трябва да отговаря и на дадени законни изисквания.Примерно когато ставаш министър НЕ ТРЯБВА да си чужд гражданин.Казва го Конституцията.Да те попитам,ако тези от Харвард не бяха назначени за министри кой щеше да знае за тях? Значи те първо си направиха реклама с държавни пари и после станаха политици,можеха и направо..
156
0
 
1
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
Цецко даже не можаха и да го регистрират като Криминално Проявен! Него защо не го наричате Цецко Ментата?? Или Цецко Апартамента??? Ами кво стана с Другарката Поптодорова??? Тя крадеше Парфюми от Магазините но не това е важно а че Изложи България пред цял Свят, защото тази Мента беше Български Посланик в Америка. Тя защо оттърва кожата с Условна?? За такава Излагация няма ли Наказание. Поне да я беха пратили да мете Витошка. Заслужава си но не и в Очите на Гейшовското Правосъдие.
155
3
 
0
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
Ето това е Правосъдие с Брадва. Какво като са Отличници от Харвард?? Важното е че не са в Параграф НАШИ. Те нямали Канадски Паспорт обаче все пак били Граждани и на Канада и това е Огромно и Много страшно Престъпление! И трябва да ги наричаме с много обидни думи и да ги Мачкаме до Дупка за да разберат, че Когато не са НАШИ те са НЕНАШИ а за НЕНАШИТЕ Правосъдието в България е Крайно Критично и даже Жестоко!!! Друго си е ако Беха на Бат Бойко Хора. Е на Цецко даже не можаха и да го регистрират.
154
3
 
8
 
! Отговори
teo преди 2 години
Ето защо в България не може да има подобряване на съдебната система, защото ето и Киро ментата, т.е. Кирил Петков, който иска реформа на съдебната система И още не е станал Премиер , а се чувства над законите в България!!! Българио до кога ще търпим тези държавни престъпници да ни управляват??? БЪЛГАРИНО ?????
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удавникът (Боко) се хваща и за сламка (канадско гражданство) !То и разни царе-маре Кри-стАлинки - мАлинки и още един кош "светилА" бяха (са) с двойно гражданство , ама за тях "ни вопъл ,ни стон" като комунист на разпит !За тях що не оревахте орталъка , както сега ?! Дърmи комунuстически номерА !
152
1
 
7
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Според закона съден не може да бъде Премиер! СЕГА БОРБАТА Е ДА НЕ Е СЪДЕН И ОСЪДЕН КИРО МЕНТАТА! И от там е задънената улица на Радеф или да е нарушен ОТНОВО закона, или да избие цирея на "подмяната" и да бъде натиснат "независимия съд" и да реши нещо "удобно", както почти винаги е правено!
151
2
 
3
 
! Отговори
Стоянчо преди 2 години
Искам да информирам специализираната прокуратура по електронната поща, че видях едни снимки с евра и злато в едно шкафче.
150
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали с Петков или без него младите хора, завършили висше образование в чужбина (двамата в Харвард) няма да позволят да се върнат на власт Боце Б., Цвета К., Сачева, Павлова, Бързорекия Нанков, Танева и др. местни величия, събирани от сокаците, нито ще останат Гешев, Цацаров, спецпрокуратурата и спецсъдилищата. Тях просто ги забравете и се гответе да отговаряте за вашите закононарушения и/или двоен аршин. Видяхте какво става с Нинова, Ристо от ДБ-то, ИТН. Сега е ваш ред.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имаше една песен на Рамщайн "Америка Америка."
148
3
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Тези от Конституциония съд трябва да бъдът бити с тояги защото още по времето на назначаването на "кирчо" във временното правителство имаше информация че тоя е с "двойно гражданство" в момента, което е в нарушение на "Oсновният закон"! А кръглака-президент също не е проверил и нарушил Конституцията!
147
14
 
5
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Тази проверка беше поредния автогол дето си вкара Тиквата , само решението на КС вдигна поне с 5% рейтинга на ПП-Факт
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да, знаем - "резултатите" ще пъдат изведени в подхоящ момент
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През изминалите десетилетия ги видяхме какво могат ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, СДС и то не беше много, обаче нелогичното е че всичките тези партии са пак в парламента. Е как искате да се оправим. Вече сме на такова дъно, че няма и кадри навсякъде в държавата, дали заради намаляващото население, дали заради трагичното образование.
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пак се опитат да не уважът гласът на хората, както направиха с Иванчева, тоя път гнева им ще ги помете. Така че да внимават!
143
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С последни сили герб и тяхните даржанки се опитва да спрат промяната
142
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 152 до 150 /// Сигурно е така, където можеш да си снимаш бюлетината за доказателство и където можеш да си продадеш гласа е така, защото герб винаги са купували и то на едро.
141
5
 
8
 
! Отговори
нещо неясно преди 2 години
Ето я мафията - Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев е приключила, постановен е отказ от образуване на досъдебно производство.
140
7
 
14
 
! Отговори
до 150 преди 2 години
В общините, където гласуването е било с хартиени бюлетини, а не с машини ГЕРБ-СДС получиха 29,5%.