Адвокат: Разпитът на Кирил Петков няма никаква тежест

Васил Божков да бъде разпитан, той е източник на информацията
19 мар 2022 22:30, Анисия Иванова
107

Адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов подава жалба срещу министър-председателя Кирил Петков за длъжностно престъпление.

"Ако има предвид разпита на действащия премиер, който разпит трябваше да бъде използван срещу експремиера, не мисля, че има шанс едно такова обвинение срещу г-н Петков. Но това действие достатъчно компрометира действащия министър-председател", коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Опорни хора".

По думите му самият разпит на Петков е много далеч от процесуалните стандарти. Самото съгласие, което е дал премиерът Петков, да бъде разпитан, е изпразнено до такава степен от основание и смисъл, че не мога да си обясня съветниците му как са му позволили да се въвлече в такава авантюра, подчерта Рангелов.

Още по темата

Той отбеляза, че може да се самопредложиш за разпит и това се случва, но за хора на много по-ниски нива.

"Това е просто срамно. Петков би трябвало да знае, че не разполага с качествена информация по този случай. Не носи първична информация, която би могла да свърши работа на досъдебното производство. Не придава никаква тежест, този разпит не може да помогне на юристите. Навреди на г-н Петков чисто политически", категоричен е адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая има злоупотреба с понятието "неотложност", тъй като такива условия за ареста не са били налице. Чия е била идеята, това ще се изясни с времето, но е грешна идея, убеден е той.

"След правото на живот следва правото на свобода. Лишаването от свобода за 24 часа трябва да има сериозно основание. Дотук се вижда, че на практика няма никакви основания", каза още юристът в студиото.

"Г-н Рашков не отговаря за пряката работа по конкретни производства. За тази цел има главен секретар и други служители. Този човек го няма", посочи Рангелов.

Той поясни, че от МВР ще приложат още документи, но доказателствата по никакъв начин не са се променили. Не е сигурно, че прокурорът ще одобри документите, а без санкцията на прокурора, Борисов не може да бъде привлечен като обвиняем, стана ясно още от думите на госта на Ганиела Ангелова.

"Има война между прокуратурата и МВР. Няма как да работи процедурата по едно досъдебно производство, ако оперативни работници, разследващи полицаи и прокурори нямат обща цел и общо разбиране", категоричен е адв. Рангелов.

Той е убеден, че бизнесменът Васил Божков задължително трябва да бъде разпитан, тъй като е основен източник на информация по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Може и да променят НПК-то,нали имат мнозинство,а иначе има по-скромни хотели по 10 000 на вечер.
87
0
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Малко е съмнително да успеят да го разпитат,защото в досъдебното производство разпит по видеоконферентна връзка се извършва при условията на чл.223 от НПК,т.е. в присъствието на съдия,който е длъжен по местонахождение на свидетеля да му провери самоличността.В Дубай едва ли ще допуснат наш съдия да му проверява самоличността,освен ако не ръси яки пачки,пачки по стотачки както пееше фолкфурията .... през 90-те.
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Рангелов, Вие казвате, че г-н Божков трябва да бъде разпитан, но не кой да е, а г-жа Маджарова, ръководител на спец. - прокуратурата, твърди, че не може. А какво казва чл.139, ал.7 от НПК: "Разпит на свидетел, извън страната, може да се извърши и чрез видеоконференция или телефонна конференция в съответствие с разпоредбите на този кодекс". Интересно е на кого да вярваме, на НПК или Маджарова.
85
0
 
13
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
"не мога да си обясня съветниците му как са му позволили да се въвлече в такава авантюра". Също съм адвокат, по-далеч от наказателното право, но все пак с професионален поглед. Точно това се чудя и аз, нямаше ли кой да им каже, че няма да мине номера. И PR и правни съветници трябваше да го спрат. Или прекалено вярва на Рашков, който се мисли за някакъв гений в наказателното право? А и Киро кой да го подхлъзне, нали е от Харвард? Много са зле.
84
0
 
10
 
! Отговори
Истината е че преди 2 години
Истината е, че всеки са маскари, без изключение!!! Срам и позор е подобен политически хабитат. В България до сега само леки жени, със спорен морал, нагли, алчни, комплексирани уж мъже са кандидатите за политика и ръководни позиции в страната ни
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 - И кой ги дължи тези 553 млн.лв ? КОЙ е човека,който ги дължи ? Защо ли не си помисли ? Бойко,та Бойко ! Ами не е той-знае се,че не е Бойко ! -
82
0
 
17
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Ако сме в нормална страна просто Киро нямаше да е премиер защото излъга за гражданството си и до сега да беше се споразумял за наказването си. Доцента със специализация ДС в друга страна от Източна Европа отдавна да е лустросан и не би могъл и са си мисли да е министър. Това са комунисти Кирчо внук на първи секретар в Хасково. Докато не ги изгоним всички комунисти така ще е.
81
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Катун Гриченов, когато изчезна тефтерчето управляваше герб, а ПП даже не бяха замислени! Затова стига с комунистическите ви методи за лъжа и измама!Проблема които изтъквам е, че прокуратурата и МВР са компрометирани и пълни с подкупени и поставени от партиите лица и никога няма да има разследване като хората срещу която и да е партия!Затова с тия твой комунистически опорки може да си лафиш на конгресите на младежкото БКП (герб) когато си избирате новия Тодор Живков за вожд измежду 1 кандидат!
80
7
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Катун Гриченов, много ми е забавно, че за членовете на младежкото БКП (герб) ако не си от техните редици, то по стар комунистически обичай си задължително от дъртото БКП (бсп)! Драги ми бойкопитек, единствената разлика между феновете на бсп и герб е, че феновете на бсп си признават, че гласуват за комунисти и, че са комунисти, а феновете на младежкото БКП ви е срам да си признаете, че гласувате за комунисти и се правите на пребоядисани комунисти, но си оставате такива!
79
3
 
2
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Ако не са ме изльгали и олио фф е на -3,80 ще пиша вьв форума
78
5
 
17
 
! Отговори
събуждане преди 2 години
Съд от народа срещу родоотстъпника предател РуменРадев довел България до разделение омраза и плячка на путинистите.
77
1
 
6
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Олио КАЛИАКРА слънчогледово 1 лОлио КАЛИАКРА слънчогледово 1 лИзпълняват се до 4 бр. на поръчкаЦена -4,79 т маркет
76
2
 
8
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Отивам за олио вьв фантастико чух , че имало на -3,80 сьс здраве и дано баце се вьрне отново за да имаме нормални цени
75
5
 
12
 
! Отговори
Разпит преди 2 години
Ако имаше някакви доказателства, нямаше да го арестуват, а щяха да го предупредят да избяга. У нас така си сътрудничат различните групировки, особено пък, ако доказателствата бяха в Кьовеши.
74
7
 
14
 
! Отговори
Избори преди 2 години
Ако имаме нормална правосъдна система, Киро и Борисов трябва да ги настанят в две съседни килии.
73
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям рев за правата на бойко гранатомета :)
72
10
 
1
 
! Отговори
християнин преди 2 години
Този пенсионер-мрънкалник,откъде го изкопахте?
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха 80 Да си говори? А да взима милиони от него :)
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда от адвокати. Прокуратурата вече пое защитата :)
69
4
 
24
 
! Отговори
Цъ цъ преди 2 години
Божков да дойде да подаде сигнал в Прокуратурата като гражданин, но вместо това дърпа конците на куклите Киро и Рашков.