Васил Божков знаел, че ще бъде задържан в България

Прокурорът целял да го компрометира като говори за връзки с Пригожин
116
Васил Божков знаел, че ще бъде задържан в България
Снимка: БГНЕС

"Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане". Това заяви адвокатът на Васил Божков Георги Гатев пред Нова телевизия.

Още по темата

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев посочи: „Още много отдавна възнамеряваше да се върне в България. Това, че иска да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиненията му. Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне”.

Защитата на бизнесмена коментира и изнесените данните, че Божков е комуникирал с лидера на наемниците от „Вагнер” Евгений Пригожин. „Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което в момента се разглежда. По него няма факти и обстоятелства, които навеждат до някакви връзки с чуждестранни лица”, Георги Гатев.

„Възможно е да има такава информация, не го отричам, но зависи каква е същността на тези разговори, в какво се състои тази комуникация”, посочи той.

„Това са нови обстоятелства, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки,
говори се за съмнителни сделки, евентуално за извършени престъпления, защо досега не е повдигнато обвинение, Божков е обвиняем от 2020 г. Това нещо досега не е направено, защото в тази информация няма никакви данни за престъпление, извършено от негова страна”, категоричен е адвокатът.

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Васил Божковарестдело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 8 месеца
Щом е знаел значи наистина е велик математик, шахматист и комбинатор.Кой би предположил?
102
0
 
2
 
! Отговори
Алекса преди 8 месеца
Черепа се е разбрал или си мисли че се е разбрал с управляващите за да се върне !
101
1
 
0
 
! Отговори
фгхйк преди 8 месеца
Абе Динко пак ли му отвориха чадъра /кой/ дребен селски паткан работещ за едри зъбати бобри.....потулваха му побоищата и грабежите над бежанците,при катастрофа в Девня се появява с пътна помощ понеже там около Варна няма/нерде Ямбол,нерде Стамбул/претупаха и катастрофата на тир.а на АМ Тракия със скраб...........а ние с Божков се занимаваме.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Даже и аз знаех че ще бъде арестуван, в медиите го спрягаха, с полицията изпрати нинджи на летищпто
99
1
 
1
 
! Отговори
Наско преди 8 месеца
Божков чудесно знае за какво го арестуват и защо се прибира в България Знаят го и други и не е сам.За "знаковата" , може и "законната" ни държава храната за стадото се сервира в определено време,по часове и цветни тонове!Аферим!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГОРАНЧО, СТЯГАЙ ПИЖАМКАТА... ТО ПО- ГОРЕ НЯМА Д СЕ СТИГНЕ...
97
0
 
2
 
! Отговори
ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ преди 8 месеца
ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛОШО? АМИ НАРОДА СИ ГО Е ИЗБРАЛ! ЛОГИЧНО Е ДА МУ СЪРБА ПОПАРАТА. И ЗАЩО ВИНАГИ СТАВА ТАКА? НИНОВА И БСП ИЗБРАХА РАДЕВ, А ТОЙ ГИ РАЗБИ И СЪСИПА? РАДЕВ ИЗБРА КИРО И ПП И ТЕ ГО СЪСИПАХА? БОЖКОВ ИМ ПЛАЩАШЕ НА РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ, ТЕ СЕГА ГО ВКАРВАТ В ЗАТВОРА? ТРАКТОРА ИМ НАПРАВИ СГЛОБКАТА, ТЕ ГО...?НАПРАВИШ НА НЯКОЙ ДОБРО И ТОЙ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ТЕБ? ДАДЕШ МУ ПАРИ В ЗАЕМ И ТОЙ ВЗЕМЕ ДА ТЕ УБИИЕ?
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докараха една панаирджииска мечка, за да не се замисля стадото за това, че има правителство, което не върши нищо(добро за народа)
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За новата година ще си е в къщи .Божков може да си позволи да си плаща !
94
2
 
6
 
! Отговори
30 ГОД. ПЛЯЧКОСВАНЕ преди 8 месеца
ЧЕРЕПА Е РАБОТИЛ И ТРУПАЛ ПАЧКИ ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВАТА НА КОСТОВ, ЖАН, СЕРГЕЙ, ЦАРЯ, ОРЕШАРСКИ И ГЕРБ. ТЕ МИЛИАРДИТЕ НЕ СЕ СЪБИРАТ ЛЕСНО. ЗА ДА ИМА ЕДИН, КОЛКО ТРЯБВА ДА НЯМАТ?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 82 ..."А що няма нюз за пробива" ... защото няма такъв...
92
1
 
2
 
! Отговори
Черепа преди 8 месеца
Медиите: "Прякора му "Черепа" идва от формата на главата му"; Формата на главата му: Напълно нормална, без изразени отличителни черти или нещо, което да прави впечатление.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма да свидетелства и няма как да свидетелства срещу матрьошките от герп, просто защото всички бяха в играта. В един момент казаха, че не си плащал данъците (а това продължило години), а онзи каза че им давал подкупи. Ама то всеки може да си каже каквото иска. Къде са доказателствата, дето от 3 год. щеше да изкара. Къде са, ааа да НЯМА ГИИ :))). Затова или няма да свидетеслтва или ще говори общи работи и НЯМА да има никакви присъди заблудени божкови фенчета.. или по-скоро платени
90
9
 
10
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Личното ми мнение е, че герб е най голямото зло случвало се на бьлгария
89
0
 
3
 
! Отговори
ЧИСТ КАТО АНЧЕЛЧЕ преди 8 месеца
МИ НАЛИ Е БИЛ ПОДКУПЕН ОТ СЪЩИЯ ТОЗИ БОЖКОВ ЗА ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ?
88
0
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО Е МАФИЯ преди 8 месеца
ИЗПУСНАХ ГРОБАРИТЕ.
87
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Направил е пари от хазарт - ако някой си е затварял очите умишленно, че дьлжи пари за даньци на дьржавата, защо сьдят божков а не този който се е правил, че не вижда по понятна причина
86
3
 
4
 
! Отговори
МУ ХА ХА ХА... преди 8 месеца
ЧЕСТЕН ХАЗАРТЕН БОС?
85
0
 
11
 
! Отговори
СЪБИРАТЕЛЕН ОБРАЗ преди 8 месеца
И КОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е МАФИОТ? СТРОИТЕЛИТЕ НА ПЪТИЩА, ЕНЕРГЕТИЦИТЕ, ФАРМАЦЕФТИТЕ, ДОКТОРИТЕ, ОРЪЖЕЙНИЦИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ, ОБЩИНАРИТЕ, ПОЛИЦАИТЕ, ПОЛИТИЦИТЕ...? НА ПО ВИСОКИТЕ НИВА.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Питай оня с пачките в чекмеджето аз не разбирам как се правят