ДелПо на 1/4-финал след епичен мач с Доминатора

Аржентинецът се справи с Тийм след спиращ дъха мач
5 сеп 2017 11:30, Веселин Коларов
6
ДелПо на 1/4-финал след епичен мач с Доминатора
Снимка: Reuters

Роджър Федерер победи с 6:4, 6:2 и 7:5 поставения под №33 Филип Колшрайбер (Германия) на 1/8-финал на Откритото първенство по тенис на САЩ.

36-годишният швейцарец, който е носител на рекордните 19 титли от Големия шлем и 5-кратен шампион на "Флашинг Медоус," отправи сериозно предизвикателство към противниците си.

На 1/4-финалите Федерер ще се изправи срещу Дел Потро (Аржентина), който в епичен сблъсък победи Доминик Тийм (Австрия) с 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1) и 6:4. При нов успех Роджър ще срещне победителя от двойката Рафаел Надал и Анрей Рубльов (Русия), който елиминира Григор Димитров.

Федерер реализира пробив в седмия гейм на първия сет и след това затвори сета с 6:4. В началото на втората част нямаше пробиви, но при 1:2 за Колшрайбер се стигна до серия от пет поредни гейма за Федерер и така швейцарецът взе втория сет с 6:2.

Решителният момент в третия сет дойде при 5:5, когато Федерер проби на 15, а след това без проблем взе подаването си за 7:5 и победа в мача. 

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро и австриецът Доминик Тийм изиграха спиращ дъха мач.  Тийм спечели първите 5 гейма в мача и убедително взе първия сет, а във втория поведе с 4:0 и го затвори с 6:2. В третия сет Дел Потро взе инициативата в началото и спечели с 6:1. 

Драмата бе пълна в четвъртия сет. В него Дел Потро пръв направи пробив, но след това се стигна до 2:5 в полза на Даминик Тийм. Аржентинецът събра сили и проби за 4:5 а след това изравни за 5:5. При 5:6 Дел Потро спаси два поредни мачбола при 15:40 и удържа подаването си, за да стигне до тайбрек. В него той бе повече от убедителен и спечели с 7:1 точки.

В решителният пети сет Дел Потро поведе с 5:4 и успя да пробие подаването на Тийм за 6:4, с което ликуваше в мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Е, и!Какво от това?!Значи Гришо успява да се концентрира по-рано и не допуска да стане 0:2 в мач, в който може да победи и това е плюс за Гришо.Петсетовите мачове има само на турнирите от Големият шлем, на Олимпиадата и на купа Дейвис и е изключиетлно рядка такава ситуация - от 0:2 3:2.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уви,фактите,Гришо не е взел никога мач след 0:2 .Това имах предвид!
4
1
 
4
 
! Отговори
До 3 д преди 6 години
Дел Потро никога не е бил номер едно е ранглистата - стигал е до 4-то място през януари и април 2010 година.Гришо, както и всеки друг много силен тенисист като него, може да вземе всякакъв мач.
3
7
 
1
 
! Отговори
д преди 6 години
Ето такъв мач Гришо не може да вземе.Но пък Дел Потро е бил номер едно .
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият вече е в Хасково! В естествената си среда - на бостана!Ще се крие там, че леля му Никол иска деца, сега и незабавно!
1
3
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Няма слаби тенисисти на турнирите от Големият шлем и на турнирите от серията Мастерс. Там всички са много силни, вкл. и тези, които играят на квалификациите, а тези мачове са потвърждение на този факт. Най-смешни са тези, които наричат анонимници тези големи имена в тениса. Андрей Рубльов показа, че не случайно успя да победи нашия Гришо и сега отстрани и Гофен. Много е вероятно да отстрани и Надал в следващия мач.