Спецакцията: Банда отвличала и малтретирала възрастни за имоти в София

Превръщала ги в клошари, после ги ползвала за бушони
Обновена: 3 окт 2019 15:21 | 3 окт 2019 15:21, Камелия Цветанова
70
Спецакцията: Банда отвличала и малтретирала възрастни за имоти в София

Организирана престъпна група, занимаваща се отвличане на възрастни хора и принуждаването им да се откажат от собствеността на имотите си, е разбира при акцията на полицията и прокуратурата в столичния квартал "Орландовци". Това съобщиха зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Установени са три случая и три опита за имотни измами, има данни за отвличания на възрастни хора и изнудване", уточни Гешев.

Още по темата
По думите му лидер на бандата е бил ромски барон с прякор Начо, а в престъпната схема са участвали българи и роми.

Жертвите им са възрастни хора без роднини и близки, зависими от алкохол или с психични проблеми.

"Зад тази група работят около 4-5 лица, да ги наречем бушони. Тези 4-5 лица в предишен период също са пострадали от дейността на тази група и са им взели имотите и апартаментите и в момента работят за тях за дребни пари. Живеят по фургони, на улицата", допълни още Гешев, цитиран от "Фокус".

След като са набелязали поредната си жертва, бандата я е държала под ключ, подлагали са я на физически и психически тормоз, за да се съгласи да прехвърли имота си.

Гешев призна, че след като са останали без апартамент, възрастните хора са изхвърляни на улицата.

По думите му това е някакъв сегмент на битовата престъпност.

"Това е схема на извършване на престъпление от лица с нисък социален статус или част от определени общности. Това и типичен бизнес на определен кръг хора. Има няколко групи в София, които се занимават дълги години с такова нещо, с такива престъпления", допълни още заместник-главният прокурор.

За 5 души имаме заповеди за полицейско задържане за имотни измами, разполагаме с данни за едно отвличане, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той уточни, че имотите са се намирали на територията на София на различни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Канибали! преди 4 години
Самоизяждаме се!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се чудите, Боко тиквата и още много бивши и сегашни в властта са си роми!!!
55
2
 
1
 
! Отговори
Малко инфо преди 4 години
Гешев е на 49 години. Завършил е право в Академията на МВР. Започва кариерата си именно в министерството, като оперативен работник през 1994 г. От 1995 г. до 2006 г. е следовател в столичната следствена служба.Влиза в държавното обвинение през 2006 г., когато започва работа в Софийската районна прокуратура, където остава до 2012 г. След това е повишен в Софийската градска прокуратура. А през 2016 г. оглави Специализираната прокуратура.Оперативен работник, следовател, прокурор 25 години...Баща
54
1
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Бандата разбита....А бащата на Гешев, момчето от квартала бедното, милионер с частна бензиностанция...
53
1
 
9
 
! Отговори
спящ полицай преди 4 години
Навсякъде са известни потънали в лукс и охолен живот безработни без един ден трудов стаж и легален доход.
52
1
 
6
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Държавата трябва да се справи с този-малък проблем. Ако не може то тогава ще трябва да се въоръщим срещу ромите и да не ни пука......Изнесените факти са тревожни
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а нотариус нещо, няма ли в схемата?
50
6
 
5
 
! Отговори
Избори ЗА ИЗРОДИ преди 4 години
Това са пред изборни акции за Гешев! Умишлено ги арестуват без достатъчно доказателства/и от прокурорските и от следователските/ , а после обвиняват съдиите , че ги пускали на свобода! Това е нагло лицемерие на ПРОКОРАТУРАТА , но народа е *** и не разбира това! *** НАРОД - *** ДЪРЖАВА!!!
49
3
 
6
 
! Отговори
Потъваме бързо преди 4 години
Ще задминем и Сомалия с това управление! С ПеевСКИ , До/г/ан и машата им Гешев ще ударим дъното с незапомнен геноцид! Гешев ще брани здраво мафиотите КРАДЦИ! Народа ще лиже прахта им и трябва да е благодарен за подхвърлените трохи! За такъв "народ" това съдба - НЕЩАСТНА !!! Но няма да стане и да отхвърли БУКЛУЦИТЕ от властта! СТРАХ , МЪРЗЕЛ И НЕДОСТЙНСТВО! СПИ ДЪЛБОКИЯ СИ СЪН - АМИН!!!
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При имотните измами винаги има едно много ключово лице,което никога не бива осветлявано.И това е ,,кварталният'' полицай,който ходи по нощите и *** по хорските врати да разпитва за този и онзи.Обикновено тази служба е само за най-големите *** раждали се някога,и се предава по наследство.Та точно тези известни от миналото,а и от настоящето,са винаги в играта с имотните измами.Те не могат да бъдат достигнати,защото работят със своята агентура от бивши доносници и сътрудници на милицията.
47
1
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Освен с нотариално ЗАВЕРЕНО пълномощно КАК става това "прехвърляне"?Някой кометентен би ли обяснил?Или има и нотариус/и в схемата,дето им ходят на крака???
46
2
 
22
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Е, хора виждате ли,че никой не мята пари от тераси просто ей така. То беше ясно,че възрастният човек е пребиван и измъчван и полицията си мълчи. И забележете: знае се от ГОДИНИ. Е като се е знаело,защо тия престъпници са на свобода?
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се окаже, че шефа на бандата е някой от т.н. Парламент, избран с гласовете на неграмотните срещу 20 млева? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално - властимащите го протежират, като защитават престъпниците. Мен ме окрадоха и сега крадците ми се хилят в очите! Не било откраднатото > от 2МРЗ. А като потрошките са за 5000 лева?! Как да не споменеш родителките и ВСИЧКИ от правосъдието, ако въобще е правосъдие!
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев ще сварява комунистите като раци докато почервенеят
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар Български обачай - много говорене и нищо. Всичко знаят ама няма кой да си мръдне дебелия ...че много трудно. Държавата плува в корупция, кражби, тежки престъпления, катастрофи всеки ден, потъваме на ниво Сомалия.И още по зле ще става, помнете ми думите
41
2
 
31
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
Тоз изрот гешев рече: в София има няколко групи които се занимават с такава дейност???? А бе изрот, защо са на свобода????
40
3
 
20
 
! Отговори
Предизборно преди 4 години
Всички акции, които са извъпшени в посредните 1-2 месеца е предизборно театро! Няма да осъдят никой! И след това ще се вихрят още по-жестоко, за да изцият загубите си от акциити.
39
7
 
4
 
! Отговори
Пенка преди 4 години
Вие който знаете Толко много за престъпниците, колко пъти пуснах те сигнал за тези престъпления! Но най - добре е с биричка и салам"народен" да викаме че другите са ни виновни! ***-недоволници, тц, тц, тц и плюене по пода!
38
4
 
18
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Браво на Полицията. Нагли те ни "братя" нямат страх и уважение на никой. Живея в този квартал, мисла да се махна от тук, но кой ще купи къща до...!