Какви промени настъпиха при недвижимите имоти през последните 10 години?

Консултантска компания с анализ за сектора през второто десетилетие на 21 в.
Обновена: 15 яну 2020 14:47 | 15 яну 2020 07:10, Екип на Investor.bg
23
Какви промени настъпиха при недвижимите имоти през последните 10 години?
Снимка: Pixabay

Едно десетилетие се равнява на един цял живот в дигиталната ера. През 2010 г. се появи първият iPad. Световната финансова криза все още не беше отминала. Най- печелившият филм за годината беше "Играта на играчките 3", пише Investor BG.

За последните десет години настъпиха доста промени. Караме автономни автомобили, а дронове летят над нас в небето. Офисите са изпълнени с удобства. Наблюдава се повишаване на стандарта на живот в градовете. Доставките на онлайн поръчки в същия ден променят света на търговията на дребно.

Има неща, които обаче съсвсем не са се променили, което е изненадващо. Дали някой е предполагал, че количествените облекчения все още ща са в сила?

По случай навлизането в новото десетилетие консултантската компания JLL изброява най- ярките развития през изминалите десет години. Тези развития са оказали трайно въздействие върху недвижимите имоти.

Технологиите са по-дълбоко интегрирани в живота ни

През 2010 г. да имаме технологично устройство беше нещо хубаво. Днес това е задължително. „Възходът на iPad е символ на бързото напредване на технологиите и въздействието им върху начина на работа на хората“, коментира Андрю Балантайн, ръководител на изследванията в австралийския клон на JLL.

По този начин се създаде култура на "винаги на разположение", при която има огромно размиване на границите между дигиталния и истинския свят.

„Технологиите промениха най-много правилата на играта“, коментира Амбър Скиада, старши директор на отдел „Изследвания и стратегия“ на JLL в Калифорния. „Направихме преход от телефони с капачета към смартфони, а сега всички имат интернет в ръката си. Начинът, по който живеем и работим е толкова повлиян от този малък напредък, че той революционизира комуникациите, пътуванията, финансите и пазаруването“, допълва Скиада.

Очакваме повече от работното място

Преди десет години цената на квадратен метър беше определяща за работните места. Оттогава хората са голяма част от управлението.

„Последните десет години бяха съсредоточени върху консюмеризацията на недвижимите имоти“, казва Том Карол, ръководител на корпоративните изследвания за Великобритания и Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) в JLL.

„Работните места възприемат мисленето на местата за настаняване. Виждаме, че все повече компании от широк кръг сектори, не само технологичния, преосмислят из основи проектирането, управлението и инвестициите в офис пространството си“, допълва той.

Хората от индустрията осъзнават, че офисите „не могат да оцелеят като продукт от миналото. Нови услуги, създаване на общност, места за оставяне на колела. Инвеститорите правят всичко това, за да помогнат на клиентите си да задържат талантливите служители”, коментира Роб Сюуел, ръководител на инвестициите в офиси в австралийския клон на JLL.

Вижте продължението на анализа ТУК


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Балон след балон преди 4 месеца
Балонът скоро ще гръмне. !! Копторите ще се обезценят и който се е загробил с заеми ще връща до гроб !!!
21
2
 
6
 
! Отговори
Балонът ще се спука преди 4 месеца
Балонът скоро ще се спука !!! Искат маса пари за разни коптори !!!
20
2
 
4
 
! Отговори
Боги Ташева преди 4 месеца
Сега със водната криза имотите в Русе и по Дунава ще поскъпнат двойно и тройно. Все е файда за някои.
19
0
 
6
 
! Отговори
Изгодно! преди 4 месеца
Заменям луксозен четиристаен обзаведен в Перник, с гараж, за боксониера в Алфатар.

Доплащам!
18
6
 
7
 
! Отговори
ALIEN преди 4 месеца
Инвестицията в недвижими имоти и земя засега е добра. Но зависи от Великите сили кой ще стане шефа на България. Зависи също накъде ще тръгнат нещата с южните съседи които имат амбицията на империя. Далечния източен император също зависи какво ще реши. Западния император също има думата. България е на глобален кръстопът , не е остров, и зависи от волята на Великите сили.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аа не не са 3 а 4 глави .Забрави Теца на Доган че и там отиват пари за нищоправене.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До pp

какво като съм австралийски гражданин ли?? какво ли?? ами ти прочете ли статията бе 6астун, прочете ли това "...коментира Андрю Балантайн, ръководител на изследванията в австралийския клон на JLL"
след като четеш австралийска статия си седнал мен да питаш какво че съм австралийски гражданин ли бе байнооо? ми четеш статия на австралиец бе, ти къде се буташ сред нас бе байноо. Айде по3драви от СиднейАв$$тралияя!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Статията няма нищо общо със заглавието;)
14
3
 
4
 
! Отговори
pp преди 4 месеца
До 1 Анонимен

И какво като си австралийски гражданин?!? Аман от емигранти, мислещи се за някакви. Коментирай си без да споменаваш такива неща. Ние си имаме българско гражданство, някои от нас също са можели да придобият чуждо гражданство, а някои даже са станали такива, ама не го коментираме.
13
10
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 4 месеца
От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как беше " вземане на правилни заключения от грешни предпоставки"
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Балонче хвърковато как хубаво си ти .
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вървим назад целенасочено и сигуно и целеустремено свидетели сме на тотално затъпяване и подмяна на ценностите
9
0
 
16
 
! Отговори
Непукист преди 4 месеца
Пук!
8
2
 
42
 
! Отговори
В Бг преди 4 месеца
Промяната е печката до бюрото на детето и пералнята до леглото. Стената е от стиропор а плочата е с дебелина на палачинка. Отсрещния балкон е на една ръка разстояние. Място за паркиране се открива на две спирки с рейс. На улицата - бариери и трудно разминаване между велосипедист и тротинеткаджия. И всичко това е изградено върху бивша градинка или парк.
7
0
 
41
 
! Отговори
Онзи преди 4 месеца
"Интересна" статия в която нищо не се казва
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е да, но ама Ревизоро ще обикаля с автомобил да прави оглед на състоянието на язовирите, а не с дрон или с друга електроника. Дойде им акъла.
Трябва си око да види, ръка да пипне, а не да те баламосват с документи.
5
1
 
32
 
! Отговори
Хихи преди 4 месеца
Гладен брокер бум на продажби сънува!
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Mасовото оглупяване продължава с пълна сила!

Балъците предпочитат да хвърлят 100 000 евро и да се загробят цял живот с кредит за една двустайна душегубка на 12-ия етаж, вместо с 1/3 от тази сума да направят перфектен ремонт на наследствената си къща на село на трийсетина километра от града и да си живеят царски!

Но...отрезвяването ще дойде, скоро...с гръм, трясък, рев, сълзи и сoполи!
3
1
 
30
 
! Отговори
До 2 преди 4 месеца
...има и трета промяна - масово станаха по-малки.