Доц. Мангъров: В устата ми се слагат думи, които не съм казал

Той твърди, че ако не се действа правилно, загиналите ще са повече
7 апр 2020 09:55, Нели Христова
528
Доц. Мангъров: В устата ми се слагат думи, които не съм казал
Снимка: БГНЕС

Тезата на доц. Атанас Мангъров за колективния имунитет срещу COVID-19 вбеси премиера Бойко Борисов. Той го призова да поеме отговорността и той да каже тогава кой да живее и кой да умре. Мангъров бе част от наскоро създадения и набързо закрит Медицински съвет към МС, който трябваше да дава становища адекватни ли са от медицинска гледна точка действията на щаба и да разработи алгоритъм да действията на лекарите у нас срещу заразата.

"В момента статутът на съвета е като на неформална организация. Продължавали да поддържат връзка помежду си, евентуално да дават съвети", каза доц. Атанас Мангъров пред bTV.

"В устата ми се слагат думи, които не съм казал, някои искат да ме вкарат в конфликт с хора, с които не искам да влизам в такъв. Не съм казал непочтителни думи към тях, те си вършат работата, която е много отговорна", заяви доцентът.

"Продължават да се правят изследвания, че този или онзи носи и отделя вируса, но какво от това - трябва да се установи с антитела колко са с имунитет, настоя той отново на тезата си. Набедиха ме, че имам лаборатория и затова искам да изследвам, но не съм лаборатория, която има този мащаб", обясни Мангъров.

"Не става дума да се избира кой да умре, а че ако не се действа правилно, ще загинат повече. Ако се затваряме, ще загинат определени болни в малки общности, но когато страната се отвори, всичко ще започне отначало", опонира той на пълната социална изолация

"Поне 70 на сто от населението на земното кълбо трябва да прекара тази нова болест, за да изчезне тя", обяви Мангъров.

В момента по думите му у нас "нищо особено не се случва - под 600 заразени и 22 -ма умрели".

"Не мога да кажа дали заради тази моя позиция бе закрит медицинският съвет. Винаги съм имал тази позиция като специалист - не съм враг на държавата", обобщи доцентът.


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
0
 
1
 
! Отговори
нали преди 1 месец
Нали не очаквате хората да се изправят незащитени пред коиронавируса? За да са успешно проведени, трябва и карантината, и извънредното положение да се затвъардят с лекарство, което действа и лекува от заразата. В момента в телата на хората нищо не блокира вируса и всеки човек сам се справя с болестта
466
0
 
3
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
Много внимателно слушах мнението на Мангъров. Че ако след карантината хора, които нямат защита срещу коронавирус, се смесят с хора, изкарали болестта, то първите ще се разболеят. На което дори няма нужда аз да отговарям. Бойко го каза днес сутринта - Ключовата дума е ЛЕКАРСТВО. И се работие по въпроса.
465
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Мангъров говорел истинината ,пълни глупости .Първо че Мънгъров е за уволнение -вместо да лекува децата ,прави обратното .В болницата в която работи никой не го уважава този некадърник,а съвети ще дава за пандемията неадекватник.Тук говориме за 2 месеца дисциплина ,никой няма да умре от глад за 2 месеца.така сме се разлигавили цяла Европа че паметта в къса.Който иска паркове и ресторанти да заминава за швеция и англия
464
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 1 месец
До Lan
Оная епоха фалира и не можеше да продължи. Самите лидери тогава го признаха и обърнаха курса.
463
6
 
6
 
! Отговори
Не е ли най-добре, преди 1 месец
най-после, един път завинаги да млъкнат тия професори,доценти,инфекционизисти,специалисти и всякакви други такива "специалисти",и да оставят да говори само Генерал-майор Мутафчииски?Не само на мен,а и на всички други,с които разговарям,ни омръзна,втръсна и досади,от телевизионните екрани,да се изреждат,скачат,прескачат и надскачат едни и същи муцуни,като по-клоните на дърво маймуни,да ни учат,поучават,направляват и наставляват,как правилно да си мием ръцете все едно сме назад във вековете?!?!?!
462
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 септ. 2013, 14:07 ч.
Цената за 10-15 мин. консултация на д-р Атанас Мангъров е 140 лв.

Златотърсач от човешките трагедии!
461
8
 
13
 
! Отговори
Винету Борисов преди 1 месец
За интелигентен човек доц. Мангъров проявява учудващо неразбиране на ситуацията. Работата не е там, че 10 млрд. не могат да бъдат изтеглени без криза, насаждане на страх у хората и извънредно положение. Тиквата от Банкя си изпусна нервите, защото някакъв доцент му се бърка в бизнеса. Трябва му време да изтегли и усвои (окраде) заема, а после да си подаде оставката и да остави тези след него да се оправят с кризата.
460
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четох за хора,които са преглеждали децата си при него и казват,че нищо не разбира от медицина и само им е взел парите,без да помогне на децата им.
Питайте го ,какво е медицинското му образование от Пловдив,където е завършил?
Хората пишат само лоши неща за него в нета,включително и тези,които са лекували децата си при него,а медиите го превъзнасят,превъзнасят.
459
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До lan .Слънчоглед Царевица и Къртофи за начало
бе ка,,ун
458
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен да е Била по втемето на Царя невижда каква ще да е тая епоха...
През соца си бе за 380 000 души в продължение на 28 дни
Правил съм инвентаризация на резерва през 85 ...
457
2
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Доц. Мангъров казва истината за развитието на една епидемия. Той никога не е казвал, че иска да умори хора. Той каза само какво се случва. Управляващите се страхуват, че хората след няколко месеца няма да гласуват за тях, защото не са взели мерки да ги предпазят. Ако следенето донякъде да го осъществят, то с природните закони не могат да се преборят. Вирусът вече си човешки и заедно ще си живеем, както с още няколко негови братовчеди. Ще го проболедуваме и през есента и пак ще стигнем до 70%.
456
0
 
9
 
! Отговори
Хигиена преди 1 месец
В болниците и не само, ДА НАУЧАТ ХИГИЕНАТА !! Разбрахте ли???
455
1
 
10
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
Държавният резерв едно време беше за две години, ако се поддържа в изряден вид (както беше в една много оплювана епоха) и се разпределя справедливо...тук за какво крадене ще става дума, просто ти е бедна фантазията. ГЛАД с една дума, истински!
454
2
 
11
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
454 Чу ли нещо да направи правителството в тази посока - да подсигури народа си? Забранен износ? Квоти и безлихвени кредити за земеделски стопани? Увеличение на Държавния резерв? ДОРИ проверка на храните в този въпросния, щото от години ...не се знае какво точно се случва с него, под сурдника само се шушне, че се разпродава "ненужното". НИЩО! А много от страните вече действат, със сигурност производителите вече имат сключени договори за изкупуване на златната ни пшеница и те не са за у нас!
453
1
 
7
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
454, а при забранен износ от Казахстан - най-големият производител и НИКАКВИ мерки от правителството ни...как мислиш? И като отметнахме пшеницата (с която ще се нахранят по-богати от нас) какво ДРУГО от основните храни не внасяме? Т.е. Китай освен, че произвеждат със сигурност ще се и подсигурят, това важи ли за нас?! Както казах - България и Китай са две различни вселени!
452
3
 
0
 
! Отговори
До 451 Lan преди 1 месец
България е първата десетка на производство на пшеница. Храна у нас има поне за 3,5 години без да се произвежда и изнася навън.
451
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поклон пред вашите научни познания,доцент Мангъров !!!
450
2
 
9
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
443,
Рецесията ще е всеобхватна, Китай няма да го подмине, ма да си чувал Китай да внасят храна - Китай е най-големият износител за Азия на ориз! Китайците няма да умират от глад - в това може да си абсолютно сигурен, дори и да затворят всички граници и да спрат всички самолети сега. Важи ли това за България?!
449
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
Вируслав Ковидов, за това карантинни мерки се прилагат СЛЕД избухване на епидемията, има си точни правила кога. НЕ се хаби икономически и държавнически ресурс за превантивни мерки. Простият въпрос е на 13 май КАКВО? Защото парите ще свършат, безработните ще са стотици хиляди, цените ще са доста по-високи от сега, държавата ще рухне. В тези условия КАКВО?
448
13
 
31
 
! Отговори
seira преди 1 месец
ДОЦ. МАНГЪРОВ Е СПЕЦИАЛИСТ, ПРОФЕСИОНАЛИСТ, КОЙТО НЕ СИ ПРОДАДЕ ДУШАТА, НЕ СЕ СНИШИ И УПЛАШИ, А ПРОДЪЛЖАВА ДА ОТСТОЯВА ИСТИНАТА!!!

ПОКЛОН ПРЕД ТАКИВА ХОРА!!!

СТРАХА ОТ ВИРУСА Е НУЖЕН НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЗА ДА ПРИКРИВАТ В "БОРБАТА СРЕЩУ ЕПИДЕМИЯТА" ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, КОИТО ИЗВЪРШВАТ СРЕЩУ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА!!!

ЗАТОВА "ДРУГАРЯТ" БОРИСОВ Е ТОЛКОВА ПРИТЕСНЕН ОТ МНЕНИЕТО И ПОЗИЦИЯТА НА МАНГЪРОВ!!!

ПОРЪЧКАТА Е: УНЕЩОЖАВАНЕ НА НАРОДА И ДЕМОКРАЦИЯТА!

НАЛИ ТАКА "ДРУГАРЮ" БОРИСОВ?!

ДОКОГА?!

НАРОДЕ!!!!!