Нови нощни атаки към Киев, свален дрон край руска база в Крим

13 души са ранени при експлозия край Днепър
63
Нови нощни атаки към Киев, свален дрон край руска база в Крим
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия предприе поредна въздушна атака срещу Украйна, но украинските системи за противовъздушна отбрана отблъснаха всички ракети и безпилотни самолети при приближаването им към Киев, съобщиха военни представители на украинската столица, предаде Ройтерс.

"Противовъздушната отбрана е унищожила всичко, което се е насочвало към града още при захода му отдалече", каза Сергий Попко, началник на военната администрация на Киев.

От май насам Русия неколкократно атакува Киев, главно нощем.

Свидетели съобщават днес пред Ройтерс, че са чули няколко взрива в района, но не и в самия Киев, като експлозиите са звучали като унищожаване на цел от системите за въздушна отбрана.

Тази нощ в Украйна имаше отново тревога за въздушни удари.

В същото време дрон бе свален над Джанкой на полуостров Крим, обявиха назначените от Москва власти на региона, предаде Ройтерс.

Нанесени са щети по прозорците на няколко къщи в жилищен район при среднощния инцидент, каза Олег Крючков, съветник в кримската администрация.

Русия има военна база близо до Джанкой. Украински представители на няколко пъти заявиха, че Джанкой и околните райони са превърнати в най-голямата руска военна база на Крим.

13 ранени при експлозия в предградие на Днепър

Експлозия в предградие на украинския град Днепър засегна двуетажна кооперация, при което бяха ранени най-малко 13 души. Обитатели на сградата може да се намират под отломките, съобщи местният областен управител Сергий Лисак в Телеграм, предаде Ройтерс.

Сред ранените имало и три деца, допълни той. На място са пристигнали спасителни екипи. Според информации в социалните медии руска ракета е предизвикала взрива, но засега няма потвърждение на тази информация от украински военни представители.

В Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ударът е станал между две кооперации. "За жалост има хора под развалините", допълни той. "Още веднъж Русия се доказа като терористична държава", каза още Зеленски.

Москва отрича нейните сили да взимат под прицел цивилни./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
someone преди 10 месеца
До Анонимена сега хич не е марионетна нали, разстреляха хора в Донецк, запалиха живи руснаци в Одеса, това не е нали? Лицемер
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Спомените си какво направи Украйна с българите репортаж на Бтв 2015 г. Толкова ли сте късопаметни хора!" - Aз вярно не помня Украйна какво е направила с българите там. Да си кажем истината. Украйна беше овладяна от руснаците държава. Русия си слагаше там марионетни правителства. Всички несъгласни и тия които не бяха про-руски бяха тровени. Службите също бяха овладяни, то без тях не става. На майдана едни про-руски управлявани служби стреляха по хората и после ги разпуснаха. Държава марионетка.
47
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Ако САЩ беше на мястото на Русия отдавна нямаше да има и следа от украинци , и никой нямаше да е против !
46
4
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 10 месеца
Васи майката тия в Украйна ПВО-то им винаги с 110% успеваемост....винаги свалят всичко.
45
6
 
4
 
! Отговори
Пърдяк преди 10 месеца
Няма да рИвете, когато започнат да вадят под развалините советский граждани и гражданки. Оппа, те май започнаха да вадят трупове на рашковце.
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Русия!
43
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обичаме Русия, успех братя, късмет, победа, щастие, здраве!
42
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усеща се истерията в русофилската пропаганда в коментарите. Толкова ли е зле положението в Московия?
41
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брей,всичко сваля украинската ПВО,да се чуди човек с какво тогава руснаците взривиха централата на ГУР в Киев. С пиратки сигурно? И понеже украинците са супер тарикати затова изпукахаха нахалост всичките 32 ракети на вликия Пейтриът срещу една ракета която така и не можаха да уцелят ,ами тя ги уцели, 96 млн.долара за да си направят хохлите заря. Смеееееееееееееех.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 35... Ами така нареди посолството..
39
6
 
35
 
! Отговори
Говедо преди 10 месеца
От месеци чакаме поне едно едничко дронче да преодолее украинското ПВО!Няма,братче,всичко се сваля!Да се чуди човек, кой тогава взриви щаба на ГУР и с какво,може би с гол ...р!
38
7
 
43
 
! Отговори
Глупака преди 10 месеца
Спрете с тези глупости.... ИМАЛО СВОБОДА НА СЛОВОТО... Само лъжи и желязна Завеса.Спомените си какво направи Украйна с българите репортаж на Бтв 2015 г. Толкова ли сте късопаметни хора!
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Винаги 'отцелват' всичко а ракетите пак падат на разни места и има разрушения и жертви. Тези отломки все падат върху целите.
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новините през 2022-а - Путин е нолен от 12 вида рак, заушка, ковид, спин, сифилис и има броени седмици. Новините 2023-а - Байдън се спъна в невидима торба с пясък и се плюсна по очи на сцената.
35
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
90% от киевчани искат нападение и над Москва. Защо Киев не е в кратери? Всеки викащ слава украине попада под санкциите в устава на ООН и Русия има правото да го унищожи!
34
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно лопатите нямат свършване въпреки, че се опитват да ни убедят в обратното.
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая война ще е известна като Войната на дроновете.
32
7
 
40
 
! Отговори
Александър преди 10 месеца
Американците във Ханой,Белгр ад и Дамаск не правеха ли също то?А Дрезден и София?
31
10
 
57
 
! Отговори
Александър преди 10 месеца
Защо разполагат огневи точки в междублоковите пространства?Крият се зад гърба на цивилните и после ревът!И аз да съм, и аз ще стрелям! Това е огнева точка! Зеления просяк нека си ***!
30
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
украйна свърши!