Най-красивите села в Япония

В модерна Япония старинните живописни места стават все по-голяма рядкост
14 мар 2014 16:44, Мария Дуковска
4
Най-красивите села в Япония
Снимка: amusingplanet.com

Ширакава и Гокаяма са две живописни японски села, разположени в префектурите Гифу и Тояма. Те се намират в централна Япония, на най-големия остров Хоншу, недалеч от град Нагано, където се състояха Зимните олимпийски игри през 1998 г.

Селата са известни със своите традиционни селски къщи, много от които са на повече от 250 години, а най-старата е на цели 400 години.

Стилът „Gassho – zukuri", в който са построени къщите означава "строителство от молитвени ръце". Архитектурата се характеризира със сламен стръмен покрив, наподобяващ две ръце, събрани като за молитва. Дизайнът на къщите е създаден специално за местния климат с обилни снеговалежи.

Скосените покриви не позволяват тежкият сняг да се задържа върху тях дълго. Традиционният архитектурен стил е оцелял в продължение на стотици години благодарение на уединено място на региона, който се намира по горното течение на река Шогава.

В днешна модерна Япония наистина на много малко места в страната начинът на живот е толкова автентичен и в духа на миналото като тук. Къщите са големи, като стандартът им е да са на по 3-4 етажа. Така те са успявали да съберат всички членове на големите японски фамилии в миналото, а и част от тях са се използвали за различни занаяти.

На някои от по-горните етажи често са отглеждани копринени буби, които по принцип се гледат най-успешно в големи затворени пространства. Регионът е определен от ЮНЕСКО за място на световното и културно наследство.

Вижте снимки на двете села в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: японияЮНЕСКОсело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тук *** съсипват нашите прекрасни села. Където няма хора те опоскват и разрушават наред без никой да ги безпокои. Властта спи и не предприема никакви действия.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
духовска що не дадеш Най-красивите села в твоята любима турция
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мария браво!!! Най-накрая тема различна от СЕКС :)