САЩ и ЕС са единни в санкциите срещу Русия

Те настояват за спазване на споразумението от Минск
Обновена: 22 яну 2015 07:33 | 22 яну 2015 07:31, Анисия Иванова
79
САЩ и ЕС са единни в санкциите срещу Русия
Джон Кери и Федерика Могерини. Снимка БТА

Първите дипломати на САЩ и Европейския съюз обещаха вчера във Вашингтон да подкрепят общия режим на санкции срещу Русия и настояха Москва да спазва примирието от Минск в Източна Украйна, предаде ДПА.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини говориха на съвместна пресконференция в Договорната зала на американския Държавен департамент.

По думите на Могерини посещението й във Вашингтон, което е и нейното първо извън ЕС на сегашния й пост, говори за значението на тесните връзки между САЩ и съюза.

Кери от своя страна заяви, че подкрепяните от Русия сили са извършили "безочливо заграбване на земя" в Източна Украйна след подписването на така нареченото Минско примирие през септември.

Той определи ситуацията като "обезпокоителна". Могерини на свой ред се засмя, когато репортер я попита за "мекостта" й по отношение на Москва, за която се твърди, заявявайки, че не за първи път я атакуват по този въпрос.

Тя също така повтори няколко пъти по време на едночасовата пресконференция, че САЩ и ЕС ще "следват политиката на санкции в координация". Следващият път, когато въпросът за санкциите срещу Русия ще се разглежда, ще е на срещата на върха на съюза през март, отбелязва ДПА.

Всякакво разглеждане на ограничителните мерки "понастоящем зависи изцяло от това руснаците да изпълнят собствения си ангажимент".

"Санкциите [са] средство", посочи Могерини. "Става дума за политическа воля". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка картинка, вместо ЕС да отстоява интересите си, ние сляпо следваме САЩ отвъд океана. А можеще този съюз да бъде по-силен играч на световната сцена, като не позволява нито на американците, нито на руснаците да определят правилата в Европа! Според мен трябва да се създаде Европейска федерация, иначе ще продължават да ни дърпат каиша.
39
0
 
3
 
! Отговори
ЛГТГТГ преди 9 години
две същества достойни за презрение и ***.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
живу в россии. работа есть, зарплата есть, в доме тепло - газ, в холодильнеке мясо и овощи от местных фермеров, а не из США и Голландии. дети в школу ходят, обуты, одеты накормлены. меня не интересуют никакие санкции. на мне они никак не отразились. вот правда, раньше в болгарию отдыхать ездила раза три в год... теперь поеду в сочи. из-за повышения курса евро в болгарию стало ездить не выгодно, к сожалению. мне нравится болгария.
37
1
 
1
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Ами да - тази новина я има само в руските медии....странно а? А всеки знае че руските медии са самие надеждние в мире :)
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЧЕРА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СЕ Е ОБЪРНАЛА С МОЛБА КЪМ РУСКИТЕ ВЛАСТТИРУСИЯ ДА СВАЛИ САНКЦИИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ,ЗАЩОТО ЕС ТЪРПЯЛ ОГРОМНИ ЗАГУБИ. ШЕФА НА РУСКИЯ КОМИТЕТАЛЕКСЕЙ ПУШКОВ Е ОТРЪРНАЛ СНА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ САМО С ДВЕ ДУМИ...-СТРАННА ЛОГИКА !!!...ТАЗИ НОВИНА Я ИМА В НЕМСКИ И ИТАЛИАНСКИ МЕДИИ
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО НЕ НАПИШЕТЕ,ЧЕ НЯКОЛКО СТРАНИ ОТ ЕС НАЧЕЛО С ГЕРМАНИЯ ИЗЯВИХА ЖЕЛАНИЕ РУСИЯ ДА ОТМЕНИ НАЛОЖЕНОТО ЕНБАРГО НА СТОКИ ОТ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС ,КАТО ТОВА ЩЯЛО ДА БЪДЕ ПОСЛЕДВАНО ОТ ЕВЕНТУАЛНО ОБЛЕКЧАВАНЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ. ТЕ ТОВА НЕ Е ЛИ АБСОЛЮТНА ЗАПАДНА НАГЛЕЩИНА.
34
1
 
6
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
Могерини, жена на възраст, самоизживяваща се като лидер.Що за политика е това, което се самоизтъква,че провежда. Това е волеизявление за избиване на мирно население ,а не политика.
33
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 9 години
До АнонименБойко Борисов може само да ти загаси къщата ако се запалиш случайно. За друго не съм чул да е учил някога. Може да те освободи само от пламъци.
32
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Анонимен : Какъв капитализъм те мори тебе. Не разбра ли, че няма такова животно. С тези теории ни управляват по-лесно. Или зомбират е правилната дума в сегашния момент.
31
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ДО СЕГА НЕ ПОЗНАВАМ НИКОГО ДА Е ИЗБЯГАЛ В РУСИЯ ИЛИ ДА СИ КУПИ РУСКА КОЛА ИЛИ НЯКАКВА РУСКА ТЕХНИКА. СВЕТА НЯМА НУЖДА ОТ ДВЕ НЕЩА---ОТ РУСИЯ И ОТ КОМУНИСТИТЕ-.РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАРЧЕТОСАНА . А НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПОД РОБСТВОТО НА ПИЯНИЯ ДИВ РУСНАК. САМО ЧЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ---БОЙКО БОРИСОВ Е НАШИЯ ОСВОБОДИТЕЛ ОТ РУСКО РОБСТВО.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ни6то нее санкциите,трябва не6то по сериозно дасе измисли,за КГБ то.Трудно 6те легне но няма каде да отиде.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакисти, вземете си 2% подкрепата и си я наврете в Москвата.Нямате място в България.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ и ЕС са единни в санкциите срещу Русия--------Ега ти единството!Европейския съюз до момента е загубил 400 милиарда Евро от санкциите.САЩ не са загубили нищо, дори им се вдигна цената на долара.Могат ли да са единни при това положение?!?Естествено, че неСлед тотално подслушване и следене в Европа, САЩ имат компромати за повечето от европейските деятели. Пример - Меркелката - опита се да гъкне против санкциите, и след среща с големия черен господар, е вече с мерак за санкции. Доброзорно
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой иска да сме в NATO,?!Аз не,а вие?!
26
5
 
18
 
! Отговори
ТТТТТТТТТТТТ преди 9 години
До Ало, петата колона--Държавата може и да е в НАТО------но НЕ и народът и.....И това се знае от цял свят.Дори и в Кремъл и Вашингтон......
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от русофили, нима не се вижда от космоса даже кой превзема украйна чрез насилие
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Кери има е.ти противната физиономия. Все едно е излезнал от бидоня с царската трушия.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32Da, da, sus sigurnost "shteshe" da ja ima Bulgarija. Tova goreshto go zjelaeshe Great Britain, Frantsija i podvasalnite im "nezavisimi durzjavi". Kak goreshto Churchil i frenskijat vunshen ministur sa zashtitavali DA JA NIAMA BULGARIA NA BALKANITE. Ochudvashto, no USA togava sa ni zashtitili. No, maj zatova sega, ot durzjavata ni pravjat teritorija - ognevi podstup kum bogatstvata na Rusija.
22
1
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименОдисеевите интерпретации на руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война са занимателни и донякъде патриотични,но далеч от истината!Естествено,че Русия е преследвала свои цели в тая война,в политиката и войната алтруизмът е рядкост!Но в мотивацията ярко присъства елементът на освобождаването на братски народ от ислямска власт!Колкото до участието на много нации във войната-логиката е проста,Русия е империя и всички участват в армията и то не доброволно!Все пак те заслужават дълбок поклон!
21
6
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес всички на протест пред президентството в 16 ч.срещу агресията на НАТО!