Тикнаха зад решетките бял полицай убил чернокож

Майкъл Слейгър е стрелял осем пъти в гърба на мъжа
Обновена: 8 апр 2015 14:08 | 8 апр 2015 07:39, Камелия Цветанова
38
Тикнаха зад решетките бял полицай убил чернокож
Полицаят Майкъл Слейгър. Снимка: Reuters

Бял полицай бе арестуван в град Норт Чарлстън, Южна Каролина, и обвинен в убийство на невъоръжен чернокож, съобщиха полицията и местни медии, цитирани от Франс прес.

Полицаят Майкъл Слейгър е стрелял осем пъти в гърба на мъжа, който побягнал, след като бил спрян с колата си за рутинна пътна проверка, се вижда на видео, заснето от очевидец и публикувано от "Ню Йорк таймс".

Полицаят, който може да бъде осъден на смърт или на 30 години затвор, бе откаран в ареста в графство Чарлстън.

Слейгър спрял в събота мерцедеса на 50-годишния Уолтър Скот заради счупен стоп, посочи "Ню Йорк таймс".

На видеото се вижда как двамата влизат в схватка, след което Скот побягва, полицаят стреля по него осем пъти и Скот пада по очи на тревата.

Докато жертвата лежи с лице към земята, Слейгър му слага белезници, след което се отдалечава няколко крачки назад до мястото, откъдето е произвел стрелбата, връща се при Скот и изглежда изпуска предмет на земята до него, посочи Ройтерс, като цитира видеото.

Секунди след схватката Слейгър съобщил по радиото, че заподозреният му е измъкнал от ръцете електрошоковия пистолет.

"Произведени изстрели, обектът е на земята. Взе ми "Тейзър"-а", казал полицаят по радиото по нформация на полицията, цитирана от "Ню Йорк таймс". /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
От там преди 9 години
Това си е чисто убийство. Полицаят има право да стреля само ако е застрашен живота му или живота на други хора. В случая не е имало заплаха. Човечецът е побягнал защото или е карал крадена кола без документи или защото е дължал пари за издръжката на дете в размер на 18 000 долара.
24
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Само дето схватка не е имало. Показваха многократно записа , полицаят се приближи, поиска документи и се отдалечи от колата. Чернокожият се поколеба и хукна да бяга, като беше повален от изстрели. Полицаят се приближи и хвърли предмет до тялото му. Това е.
23
6
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Закона в САЩ дава много свободия на Полицията.Полицая има право да те гръмне само ако насочиш нож от разстояние срещу него.Тоя са го вкарали в панделата по скоро щото се е опитал да излъже че му е бил отнет тейзъра отколкото че е застрелял човека
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Южните щати в интерес на истината *** е бог. Тоя полицай е постъпил доста неразумно. Там има хиляди адвокати на ***, които само чакат да ги настъпи някой бял на улицата , веднага го обявяват за расова дискриминация и му съдират кожата. *** влизат по заведенията и на други обществени места, държат се безобразно ,но никой не смее да се обади по тази причина.
21
1
 
12
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Не можете една статия да напишете грамотно !!!
20
5
 
12
 
! Отговори
Mono преди 9 години
Моля качете снимка с по-добро качество на този герой на бялата раса. Благодаря!
19
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглостта на *** е подобна на тази на нашите братя *** в Бългярия. Също като нашите *** смучат системата и раждат по 5-6 амурчета и плачат, че са дискриминирани. Да сте видяле кльощав ***? Всичко дебело и тлъсто от ...недояждане и мъка?!? Най-експлоатирания човек в САЩ е образованият бял на възраст между 20 и 40 години.
18
11
 
16
 
! Отговори
жалко преди 9 години
Това си е зверство както и да го погледнеш.Бягащ ....не е заплаха за живота на ченгето. И при първия изстрел вече е бил обезвреден....другите 7 са за задоволяване на зверски инстинкт....Виновен!!!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи той не е тикнат зад решетките, айде моля ви се, цяла стутрин пускате евтини заглавия ... все още не е осъден, най-вероятно е в някой арест, временно.8 пъти са доста, верно е, но пък ако е имало схватка, адреналин ... ако не е бил убеден в точността си ... Южна Каролина е негърски щат, за негово добро е, но ще го пуснат.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sa onia organ sha da mu se za4ervi ot 4erni posestenia
15
4
 
17
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
Ивропата я оправихме и са научиха че дискриминираните малцинства определяме правилата на играта. Сега следват САЩ.
14
6
 
12
 
! Отговори
Дани преди 9 години
В щатите изглежда полицията доста стреля по гражданите. Много убийства се насъбраха там.
13
1
 
43
 
! Отговори
BlazeAngel преди 9 години
Какво "графство Чарлстън" ви гони в USA бре? Алооо, редакторите! Като ползвате машинен превод, поне си проверявайте фактите! Ама то за това обща култура се иска, но явно при вас тя фундаментално липсва!!! Думата "County" от оригинала трябва да се преведе като "окръг" не като графство! Ужасяващо нелепи неща пишете! То бива простотия и неграмостност, то може, ама чак пък толкова! Абсолютна простотия и неграмостност! Ужас!
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаех си, че американските лакеи ще тръгнат да развиват теории за черните и да оправдават 8-те куршума в гръб, както и подхвърления тейзър, с който полицая е искал да прикрие действията си. Кво стана с демокрацията, за която всички завиждали на САЩ, за човешките права? Доскоро твърдяхте, че американците били еволюирали и сегрегацията била част от миналото?
11
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целия свят има проблем с черните.
10
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Америка, човешкият живот не струва пукната пара.
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** навсякаде са едни и същи.
8
16
 
18
 
! Отговори
бивш форумец преди 9 години
Защо избутахте статията за Валенса надолу? Май червените *** ви смляха! Много са, силни са и с всеки изминал ден се удвояват и утрояват. От мен чао на този сайт, които вече за нищо не става!
7
18
 
16
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Кой е той, че ще го убива, заради счупен стоп?Нека и неговите близки да разберат каква е болка когато загубиш близък.А онез с наркотиците се разхождат защо тях не ги убиват, още колко живата особено деца ще отнемат.
6
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си каква омраза е натрупал в себе си полицая към черните. И те като у нас амуджите с гадостите си опъват нервите на милиони българи които ги ненавиждат заради наглостта и простотиите им. Особено, че имат права и никакви задължения.