Тръмп обжалва замразяването на втория му миграционен указ

Президентът на САЩ събра юристите си да мислят стратегия
17 мар 2017 07:42, Петя Славова
16
Тръмп обжалва замразяването на втория му миграционен указ
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще обжалва съдебното решение да се преустанови действието на втория му указ по въпросите на миграцията, предаде Франс прес.

"Възнамеряваме да обжалваме това погрешно съдебно решение", заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. Той уточни, че юристите на Белия дом ще преценят коя е най-подходящата стратегия за обжалване, след като получат разяснения по съдебните решения.

Още по темата

В рамките на няколко часа двама федерални съдии в щатите Хавай и Мериленд вчера вечерта и тази сутрин блокираха влизането в сила на спорния текст, който забранява на гражданите на шест мюсюлмански страни да влизат в САЩ.

Съдиите приеха аргументите на демократични щати и на правозащитни активисти, че указът дискриминира мюсюлманите, пише БТА.

Тръмп заяви, че съдебната система е политизирана и че се наблюдава "безпрецедентна злоупотреба с власт", което кара САЩ "да изглеждат слаби" чрез блокирането на политиката му.

"Ще отнесем въпроса толкова високо, колкото е нужно, дори до Върховния съд, ако трябва. Ще спечелим. Ще защитим гражданите си на всяка цена", заяви Тръмп на среща с обществеността в щата Тенеси.

Същевременно стана ясно, че федералният съдия от Сиатъл Джеймс Робарт постанови, че заповедта му да се спре изпълнението на първия имиграционен указ на президента на САЩ Доналд Тръмп не се отнася за преработения вариант на документа, предаде Асошиейтед прес.

Робарт излезе с решението си ден след като федерален съдия на Хаваите блокира втория имиграционен указ, който предвижда да се замрази издаването на нови визи за хора от шест страни с предимно мюсюлманско население и да се преустанови програмата на САЩ за прием на бежанци.

Робарт каза, че заповедта му от миналия месец, блокираща първоначалния указ, не следва да се прилага и за втория, тъй като между двата указа има достатъчно разлики.

Той отбеляза, че Вашингтон и още няколко щата са поискали от него да блокира и преработения вариант на забраната. Робарт посочи, че все още предстои да се произнесе по това искане. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
реалист преди 7 години
СмЕх, простите кравари избраха някакъв шут за президент дето даже няма акъл и екип да събере!Стена не построи, не спря муслитата, не отмени Обонгокеър, но иначе вече легално няма да плаща данъци. А мързеливите кравари още се надяват да им сложи по един милион зелени хартийки в сметкит (та и *** и той чака).Виж, аристократите Холандци показаха нагледно какво означава да имаш повече от 2 гънки в мозъка!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчен ефект е, че тези съдии правят Тръмп да изглежда жалък, което при него не е никак трудно...
8
0
 
1
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До ПаметливС фирмените дела е същото-корпорациите си имат групичка съдии,които им помагат да осъществяват планове в ущърб на държавата,потребителите и естествено конкуренцията!За терора на "Монсанто" над фермерите да не говорим.По едно време искаха да въведат това (търговско)правораздаване и спрямо Европа(чрез ТТИП),но май се размина.Колкото до Тръмп-ще му се наложи да се впише в тая система,щото трудно ще я промени.
7
1
 
2
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Американското правосъдие е по-скоро машина за пари и прокарване на интереси,отколкото храм на справедливостта!Взимат се решения в полза на точно определени фирми,организации и тайни /явни общности.Дори и криминалните дела се решават по един противоречив начин!Да вземем например случая с О Джей Симпсън,който бе оневинен за убийството на бившата си жена и любовникът и ев.реин от един съд,но пък от друг съд бе принуден да плати многомилионно обезщетение на жертвите!Изглежда парадоксално,но е факт!
6
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До съветНема как да стане тая работа-всъщност Рокфелер и Ротшилд тайно подкрепят Тръмп,а Сорос явно го атакува.Каква е целта на занятието трудно ще разберем,докато не видим крайният резултат.Неведоми са пътищата на Богоизбраните!
5
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ако на Тръмп не му се получават нещата,винаги може да се обърне за помощ към нашия банкянски гений!Веднага ще получи сборник с 1001 оправдания за неудачи.Номер 1 ще е:"Ние ги хващаме-те ги пускат!"Ама като гледам,по друг път е поел....
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шутът пак реве, пак се оплаква. Щял да отнесе жалбата си до най-високият съд-това не ви ли напомня на един епизод от зайчето Бъни? Шут от ниско качество.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думи и пак думи .......Но Тръмп е президент и трябва нещо да направи .Иначе така ще си мине мандата.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаха, то и президент да не си в кpaвapника :DЧовекот квото и да се опита, всички кpaвapи го псуват и по цял ден се оплакват.
1
5
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
то ако ставаше с обжалване, рим щеше да си остане република