Най-малко 10 души убити при атаката в синагога в Питсбърг

Тръмп призова: Да затегнем законите за смъртното наказание
Обновена: 27 окт 2018 22:59 | 27 окт 2018 22:55, Анисия Иванова
81
Най-малко 10 души убити при атаката в синагога в Питсбърг
Снимка: БТА

Най-малко 10 души са били убити при стрелбата в синагога в Питсбърг днес, предаде Асошиейтед прес, като се позова на хора, запознати с разследването. Ранени били шест човека, сред които четирима полицаи.

По-рано американски медии съобщаваха за четирима или за осем убити. Нападателят, който, както изглежда, е бил воден от антисемитски мотиви, бил ранен в престрелка с полицаи и задържан. Американската еврейска организация Лига срещу клеветата определи стрелбата като "вероятно най-смъртоносната атака срещу еврейската общност в историята на Съединените щати", предаде Франс прес.

Властите идентифицираха извършителят на атаката като Робърт Бауърс, на 46 години, съобщи телевизия Си Ен Ен, като се позова на правоохранителните органи. Местната телевизия Кей Ди Кей Ей описа стрелеца като брадат бял мъж със здраво телосложение.

Още по темата

Нападателят публикувал антисемитски послания в дясната социална мрежа Габ (Gab) непосредствено преди атаката, съобщи британският в. "Мирър". "ХИАС (HIAS) иска да вкара (в САЩ) нашественици, които да убиват нашия народ. Не мога да гледам отстрани как моят народ бива избиван. Гледайте, Влизам", написал Бауърс. Той визирал американска еврейска организация, която оказва помощ на бежанци.

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, осъди атаката, предаде Франс прес.
Америка е "по-силна" от действията на един извратен антисемит сектант", написа тя в Туитър.

Иванка Тръмп, която прие юдаизма, призова "всички добри американци да се държат редом до еврейския народ, за да се противопоставят на терористичните актове и да споделят своя ужас, отвращение и възмущение след масовото убийство в Питсбърг". "Ние трябва да се обединим срещу омразата и Злото", заключи тя.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди днешната атака в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес. "Ужасяващо е какво става с омразата в нашата страна", каза Тръмп пред репортери преди да отпътува за Индианаполис.

Президентът на САЩ предположи, че ситуацията е можело да се развие по друг начин, ако синагогата е имала "някакъв вид защита" с въоръжен охранител. Би било добре всички църкви и синагоги да имат въоръжена охрана, отбеляза той.

Тръмп каза, че извършителите на такива атаки трябва да бъдат осъждани на смърт и да "платят най-високата цена".
САЩ трябва да затегнат законите за смъртното наказание, призова президентът, цитиран от Ройтерс.
В същото време той увери, че стрелбата в синагогата има малко общо със законодателството за огнестрелните оръжия.

 "Това определено прилича на антисемитско престъпление", каза Тръмп, пристигайки в Индианаполис за среща с фермери. Вицепрезидентът Майк Пенс осъди стрелбата като атака срещу религиозната свобода. "Това, което се случи в Питсбърг днес, не бе просто престъпно, а дяволско", коментира Пенс.

По време на атаката в синагогата е имало церемония по кръщаване на бебе, съобщи главният прокурор на Пенсилвания Джош Шапиро, цитиран от Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
НеАннимен преди 5 години
До Анонименказал Маркс и усмихвайки се лукаво съчинил комунистическата идеология! Все пак не е можел да остави народа без необходимия му опиум!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този се смята за един вид партизанин срещу силните на деня. Ще го убият и него.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега 10-Добро начало,а следващия път 100x10
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ИЗВЪРШИТЕЛЯ
29
3
 
14
 
! Отговори
ами да преди 5 години
В предвид какво са сторили и че са основната причина за катаклизмите в света, малко им е.
28
3
 
3
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Това деяние,разбира се ,е отвратително!При това са загинали абсолютно невинни хора!Но както се вижда разни призиви за обединение ,любов и т.н.бози са неефикасни срещу автоматичните карабини от типа AR15!В Лондонското метро накрая ,където няма изход,има надпис -"Изходът е от другата страна"!И за американците има изход...но е твърде далече...от другата страна!?
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 е едно добро начало.
26
2
 
30
 
! Отговори
А така преди 5 години
Точно еврейските организации за подпомагане на бежанци са го накарали да действа - плъзнали са по цял свят и усилено финансират настъпването на *** орди. Силно и напоително мразят белия човек. В профила си, който вече е изтрит (но успях да изчета) ясно е изложил мотивацията си. Престъпление от омраза - да, но в отговор на друго, по-мащабно престъпление от омраза.
25
1
 
25
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Сорос и тия лицемери от HIAS обаче казаха, че в Израел не бивало да се пускат емигранти, понеже щяло да им застраши същността на страната!?
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, следващия път повече!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е много хубава новина! Всеки бял човек трябва да я отпразнува!
22
0
 
23
 
! Отговори
ад0лф преди 5 години
а колко Палестинци са избити от Израел за тази година?! ама подобни новини не се тиражират...
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичам да ми започва денят с такива новини но поради това ,че днес е неделя вместо кафе ще си налея една водка
20
7
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Знаете ли, че, ШибаниятПророк Мухаммад/ Мохамед бил педофил! Насилил брат си (въпреки съпротивата му) да му даде за жена шестгодишната си дъщеря, Aisha/ Аиша, и консумирал брака три години по-късно, когато тя била на девет години (тогава я отвели официално в неговата къща)! Напишете на търсачката, Was Muhammad a Pedophile?
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АмериканскитеЕврейскиБоклуци разполагат нови ракети за масово поразяване в страните от Натовската Терористична Организация в Европа. Браво на питсбъргския стрелец!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреи и юдеи не са едно и също. Дайте да се разберем. Все едно след време българските роми да се "прославят" по цял свят с "ценностната си система" и всички да хулят българите. Има много публикации по темата, които обясняват всичко вече доста подробно и обективно.
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече дори в най-грандиозната еврейска колония САЩ вече не могат да ги изтърпят "богоизбраните"! Чакат ги тежки времена, и то много тежки! Под тънкия слой на видимата толерантност към евреите, все още отчаяно насаждана от еврейските масови медии, просолюдието кипи срещу тези "богоизбраниници", изчадия от сношението на Луцифер с Лилит, първата жена на Адам!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е опиум за народите.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновените евреи не са виновни................виновен е ционизма като идеология и т.нар."еврейски елит".Но както при всички народи, обикновените хора плащат за действията на "елитите си".
14
1
 
2
 
! Отговори
kantara преди 5 години
До вярват в Бога,,, Ne vav boga ,,,,, Na parite viarvat ?No 14 bravo !!!