САЩ няма да се откаже от Сирия, ще се изтегли бавно

Това било елемент от вътрешната политика на Тръмп
Обновена: 4 яну 2019 06:35 | 3 яну 2019 21:19, Камелия Цветанова
21

3378 гледания   |  Още видео
Американският президент Доналд Тръмп ще даде на армията около четири месеца, за да изтегли 2000 американски военни от Сирия. По този начин се отмята от решението си отпреди две седмици изтеглянето да стане до 30 дни. За това информира по-рано New York Times, цитирайки висши представители на администрацията на Белия дом.

"Тези мерки очевидно са елемент от вътрешната политика на САЩ и показват характера на американския държавен глава. Това обаче не означава, че Вашингтон ще престане да се интересува от ситуациаята в Сирия", отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов.

Самият Тръмп потвърди в социалните мрежи, че войските ще се изтеглят "бавно", но се оплака, че решението му няма голяма поддръжка на фона на нова критика от страна на бивши и настоящи генерали относно "импулсивното поведение на президента".

"Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) са почти изчезнали, бавно изпращаме нашите войски обратно у дома, за да бъдат със семействата си, докато същевременно се бием с остатъците от ИДИЛ", написа Тръмп.

"На практика става въпрос за едно поетапно изтегляне. Не бива да забравяме, че в Сирия силно военно присъствие има и една европейска държава - Франция. А Германия, която по официални данни няма военно присъствие, има роля за икономическото възстановяване на страната, което рано или късно ще се случи", допълни още Георги Димов.

 


21
Още по темата: САЩСирияТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влезе невидимо и безшумно, сега ще излиза бавно.
15
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ТЪ.П СИ АНАЛНОИМЕН-15 ! ...НО..., ПРЕДСТАВЕТЕ СИ- НА КАКВО НИВО РУСИЯ КОНТРОЛИРА САЩ И БАНКЕРИТЕ ПИЛИГРИМИ !!! НЕ ЖЕЛАЯ ДА Е ТАКА ,НО ХОДОВЕТЕ НА " ХЪМПТ" ГО ПОТВЪРЖДАВАТ !!! КАКТО ВЪРВИ ЕДНА КОКА-КОЛА ЩЕ СТРУВА В БЪДЕЩЕ -3 РУБЛИ !!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9
Ако знаеш колко им пука на руснаците за краварската армия........НИКОЙ не е канил говедцата там, НЯМАТ РАБОТА ТАМ и най-сетне го разбраха! Е.....то е ясно, че на изпроводяк трябва да измърморят накакви думи, защото съвсем си изгубиха авторитета, ама то пък не е за първи път!!???? краварите НЯМАТ НИТО ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ГОЛЯМА БИТКА СЪС СЕРИОЗЕН ВРАГ!!!! Ха-ха.....даже виетнамчетата им надраха задниците!!!! Те се бият "успешно" САМО срещу сватби, ескаватори и болници!!! ЯНКИ......ГОУМ!
13
0
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
САЩ са готови да защитят демокрацията във всяка държава по света,стига разбира се американските военни да стигнат до споразумение къде се намира съответната държава на картата!?
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
там където е газил руски ботуш, не става място за живеене! ирански военни бази, анексирани територии от турция, руски територии, столицата на краля, евреите брулят иранците ...... германците щели да възстановяват, смех! говорете за тертория на бившата срийска арабска република, а не за реална държава!
11
0
 
3
 
! Отговори
Петър Янчев преди 1 година
Я по точно никога не е казал един месец.Думите му бяха 90'ДЕВЕТДЕСЕТ ДНИ.
10
0
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
САЩ, ще - не ще, ще се откаже от Сирия!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, хайде се, 2000 човека това, не са 200 000!

Нали бяха загубили войната, нека им скочи цялата сирийска армия, цялата иранска гвардия от стражи на революцията, целият руски експедиционен корпус (те са поне 4-5 000)!

Нещо си седят на задните лапки и само пишат глупости в нета.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще се изтеглят веднъж и завинаги! :)
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бивш консул откога започна да ги разбира нещата? А по настоящем какво работи? Защо го представяте все като бивш консул?
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обама, ако някой си спомня, стана президент с обещанията, че ще изтегли американските войски от Ирак и Афганистан:)
Но все пак Тръмп в интерес на истината проявява настойчив стремеж да изпълнява предизборните си обещания. Ще изтегли и войниците от Сирия, те просто няма какво да правят там вече. Задачата им беше да сформират армия от недоволни сирийци срещу Асад и да го свалят от власт. Вече е очевидно, че това няма как да стане, та те там какво да правят.
5
1
 
12
 
! Отговори
Очаквано! преди 1 година
А на думи ще се изтеглят безкрайно!
4
7
 
17
 
! Отговори
месара преди 1 година
Сащ е бита карта, с която никой не се съобразява.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтеглянето ще е бавно, защото цереушниците кроят планове как да продължат максимално да пречат на края на войната в Сирия при отсъствието на американски войски. Измислили са вариант - "коалиция на желаещите", тоест мястото на американците да заемат войници от СА, емиратите и други желаещи да пречат на Асад, иранците и руснаците. Тръмп се е съгласил на забавянето, защото от СА са му обещали да платят военната инфраструктура изградена от американците в базите им там.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ изоставят ИД на произвола на съдбата. Папото и за нашичките "търговци" ще свърши а пък ако и остава да им поискат и сметка можем да очакваме пукотевица из нашата мила родна страна и да се споминат ред "бизнесмени".
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубо ще изтегля 2000 военни, които ще бягат бавно за да не се разбира че бягат ама всъщност общо колко са ?