Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език

Тръмп предложи нови реформи за имигрантската политика
17 май 2019 10:29, Габриела Джекова
57
Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език
Снимка: Reuters

Бързи реформи в имиграционната политика на Съединените щати предложи президентът Доналд Тръмп, предадоха световните медии.

Преимущество ще имат високообразованите и квалифицирани имигранти.

Над 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или „зелени карти“ се издават годишно в САЩ.  От тях 66% се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21% - на произволен принцип чрез лотария.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много "повърхностни" молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

САЩ не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в Щатите.

Тръмп заяви, че повече няма да се дискриминира гения или брилянтността, след като влязат в сила промените.

Съгласно действащата система само 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57%. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.

Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция, асимилация и единство в бъдеще.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Рядко глупаво заглавие!!! Подвежда и лъже, че всеки посещаващ САЩ трябва да знае езика. Това разбира се не е вярно! Въпреки че съдържанието на статията е е друго, доста е манипулативно такова заглавие. Що се отнася до кандидатите да живеят и работят там, разбира се че ползването на езика е от изключително важно значение. Представяте ли си да попитате нещо магазинера и той да не ви разбира какво казвате и вие него. Ами да ви лекува такъв доктор?
47
0
 
0
 
! Отговори
Jj преди 1 месец
До До Jj

Hahaha - а ти като чете забеляза ли, че тове е просто introduced, a, че не е закон :) Или избирателно четеш??
46
0
 
3
 
! Отговори
Учен преди 1 месец
А що напълниха Южна Калифорния с испанци що не ги раз.трелваха по границата докога ще бъдат търпени навлеци?!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До tamada
Английският е официален, но има места, където не го говорят. Напр. в Ю.Калифорния, за да те вземат на работа, трябва да говориш испански.
А въобще откъде-накъде властите трябва да се интересуват от езиковите ти способности.
У нас депутати, ТВ-говорители не говорят литературен български - мекат масово, не употребяват правилно пълния член и т.н. и ние си траем, наместо да ги освиркваме и да въведем правила!
44
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
САЩ е последното място на света, което бих посетил.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Червонец

и откритието как да запазваме натрупаната информация по-дълго... :)
42
1
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 1 месец
Учен си, казваш, а не си изяснил, че от първобитно-общинния строй ни отличава само техническия прогрес. В социален аспект нещата са същите - и там и тук имаме властпридържащи кланове, а всички други класи и прослойки /колкото и да са високообразовани и квалифицирани/ са тяхни слуги и васали на слугите.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Империята на Злото и нейният сегашен Император много насериозно се вземат, но скоро ще им счупят лицевите кости.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
америка може и да има сила, но въпросът е докога ще я има? Китай и Иран, Русия и Индия вървят все-по напред.
Светът става все по-интересен и някой скоро ще го отнесе...
39
1
 
2
 
! Отговори
Учен преди 1 месец
Начи и Америка е залята с толерасти.Отврат а ги мислех за нещо повече уж полиция контрол и тн.Не 12 не 57 а 102 процента трябва да са високообразовано специалисти о така трябва да е във всяка държава.Който не става обратно по дупката отде е изпълзял.Аз се чудя що Светът върви на зле а то кво било толерастки роднински правила дори и в Щатите!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Претендирам, че знам американската история по-добре от 3/4 от американците. Да ги видя колко знаят те българска история!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да има ред и разбиране, трябва да има РЕЦИПРОЧНОСТ. Когато и ние въведем симетрично същите правила, тук няма да се мотат пъпчиви задокеански дангълачета, дошли тук да пият евтина бира на корем и да си лекуват акнето с дългокраки мацки, мечтаещи да се продадат там.
Бил съм на интервю в тяхното консулато тук. Унизителна работа. А още по унизително беше на влизане в JFK, където някакъв болезнено белолик латинос се издеваваше безпричинно и трябваше да чуе от мен нещо, което не бих казал тук!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално, на никой не му пука какъв е официалният език в америка и какво е казал бай дончо.
Не ни интересуват трагедиите на разни задокеански крадци.
Интересува ни да не се месят в държавата ни.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тамадо, току-що дадохте пример, че САЩ не е правова държава.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, щото тестът по английски е доказателство за брилянтност...
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Дончо пак се размечта...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28
Уау, какъв правоверен правоговорящ правопишещ българин! Рузки идиоми! Руски, добиче! И къде намери идиома тук? В Пиндостан? Научи значението не думичките в езика ни, граматиката му и тогава са пъни да го браниш! И от какво го браниш? От 10-15-те % от речниковия му състав, който е новоруски, влязъл в езика ни през XIX и XX век, за да замени турцизмите, арабизмите и персийските думи. Мъчно ли ти е за тях?
31
2
 
5
 
! Отговори
tamada преди 1 месец
Английският де факто е официален и няма никакво значение дали го пише в закон. Отивате на сайта на US Citizenship and Immigration Services и търсите Naturalization Test. То си пише какви са изискванията. Два изпита - единият по английски, а другият по история и държавно устройство.
30
2
 
3
 
! Отговори
сащ=психиатрия преди 1 месец
саще гнездо на усойници
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ НЯМАТ официален език!
НЯМАТ!
Имало е гласувания, при първото английският взема предимство пред немския с 2-3 гласа. Но сега по закон няма официален език в САЩ.
Ако искат влизащите да ползват добре английски, ще е редно знанието на английски абсолютно задължително за местните. А местните поне 30 % не го ползват. Но пък може да си напълнят страната с араби, индийци и китайци.