Соломон Паси за F-16: САЩ искат сигурност, отстъпките после

Преговорите се развивали позитивно
21 юни 2019 10:40,
245
Соломон Паси за F-16: САЩ искат сигурност, отстъпките после
Снимка: БулФото

Досега ние само сме продавали оръжия на американците и тъй като това е първият път, в който ние купуваме от тях, те искат да има сигурност. За следващите 8 изтребителя вече ще имаме кредитна история и тогава може да ни предложат отстъпки. Това каза пред bTV председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси.

Още по темата

Припомняме, че след като преди няколко дни американското посолство изпрати официална оферта на правителството за закупуването от страна на България на осем изтребителя F-16, вчера премиерът Бойко Борисов разкри, че цената на пакета ще бъде за около 2,2 милиарда лева. По-рано министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че страната ни ще плати всичко накуп. За целта министерството на финансите емитира нов вътрешен дълг за 300 милиона лева, с които ще бъде финансирана част от сделката.

Според Паси позитивно се развиват нещата както в преговорите между България и САЩ, така и във вътрешен план по отношение на закупуването на самолетите.

По думите му сделката върви към сключване и тази стъпка е изключително правилна след присъединяването на България към НАТО през 2004 година.

Соломон Паси коментира и новият посланик на САЩ в България - Херо Мустафа. Според бившия министър тя е изгряващата звезда в американската дипломация и изрази надежда, че идването на Мустафа ще доближи страната ни до изпращането на български космонавт в мисия на НАСА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
2
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
До Лили Барута Спомняме си.Градът на мечтите.Отмъкна около 250 мил.лв.и изчезна.От тогава българина си стана хахав човек,та до наши дни.
186
2
 
10
 
! Отговори
нн преди 4 години
Марш в Израел, не ни трябваш. Не си българин, акъл не щем от такива като тебе.
185
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Соломончо да си купи като иска едно малко Ф16Блок70. Аз не бих дал и един пробит долар за тези бракми.
184
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ искат сигурност, а спнетирания Мъдята Паси си иска парите за лобирането за сделката и мисли че като се изходи в медиите и покаже колко е нетърпелив САЩ ще се уплашат и ще му платят веднага явно не знае че участниците в такива акции обикновено не им се плаща а се ликвидират след края на акцията и единственото за което ще му платят е ковчег и водка за 40 дни за това ще му дадат един стабилен ду.х аст на тоя мега ***
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съединените щати, изпратили толкова скъпо исъвременно оборудване в опасната зона,били уверени в собственото си технологичнопревъзходство. Въпреки това, дронът се оказалбеззащитен срещу доста стариязенитно-ракетен комплекс С-300.
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според китайските експерти, Съединените щатиса провели "глупава и арогантна" операция. Според наличните данни, на 20 юни иранските военни свалили американски стратегически разузнавателен БЛА RQ-4 Global Hawk, който е " най-високото технологично постижение на САЩ в производството на дронове. " Такъв безпилотен самолет се оценява на около 140 милиона долара, което е по-скъпо от изтребител пето поколение F-35.
181
2
 
9
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Още в началото на "Демокрацията" един негов съплеменик с огромно мошеничество отмъкна голямо количество пари от БГ и се омете към Америка...Сещате ли се за евреина Анджел и какво направи той!?...
180
2
 
12
 
! Отговори
кака Кармен преди 4 години
Аз съм против смъртната присъда за тоя! За него ще бъде много по лошо да го вкараме в трудов лагер за 20 год....за вредителство и предателство!!!
179
2
 
9
 
! Отговори
wgw преди 4 години
САЩ искат пари. Всичко останало - после. Виждал съм многократно , как монитор който в магазина е 500лв. да идва по фактура за 2500$. Така, че г-н Паси да си гледа момата до себе си.............
178
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В българия няма действаща правосъднасистема, която да изпраща престъпниципо национални интереси в затвора.За разлика от социализма.
177
2
 
11
 
! Отговори
smeshki преди 4 години
най-бедната страна в европа финансира най-мощната икономика,и то за техника която вече не се произвежда повече от 20 години
176
8
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Слабо другарииииии, само 190 коментара :)))))))))))))))))))))))))))))
175
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паси , ама ти защо не си в затвора за предателство към България? Ти си най-големия престъпник в най-новата ни история и това е доказано.
174
5
 
11
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Да изпратят Борисов в Космоса.
173
5
 
20
 
! Отговори
saki преди 4 години
Да плащаш в кеш и накуп и да не ти направят отстъпка,защото си нямал кредитна история ,може да го направят само измамници ,към някой будала. При положение ,че има и други продавачи на пазара ,с по добри оферти и склонни да направят отстъпка. Евреина пак ни прави на будали и естествено е влязъл в роля на *** и предател.
172
4
 
28
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ !!! преди 4 години
ПРЕДАТЕЛ, ПРЕДАТЕЛ, ПРЕДАТЕЛ !!!
171
4
 
13
 
! Отговори
истина преди 4 години
Турция има над 1000 бойни самолета повече от страните в Европа,само Русия има най-много към 4500 бойни самолета ,повече от всичките страни в Европа на куп.
170
4
 
26
 
! Отговори
Ехх, Левски, Левски! преди 4 години
ДОЛНА *** ТВАР... БЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!! Кога ще дойде видов ден за тези предатели подли ?
169
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция 245 броя Ф-16 и евентуално 100 броя Ф-35.България 8 броя Ф-16. По-добре тия 2 200 000 000 лева да ги изгорим просто в една яма.
168
4
 
17
 
! Отговори
А.Х. преди 4 години
Издайство, измяна позорнапропусна врага в крепосттаи Царевец як след упорнаотбрана потъна в кръвта.Бранители храбри паднaхапод турския мстителен нож,палатите царски пламнаха,огряха зловещата нощ.На утрешний ден пред пашатаевреин се мръсен яви,цалуна му рабски полатаи с вид горделив заяви: Преславний войводо, сполучихуслуга да сторя на вас:аз портата таз нощ отключихи Царевец в твойта е власт.