В САЩ почитат починалите от COVID-19 със сваляне на знамената

Така ще се отбележи "тъжния ден“ със 100 000 смъртни случая
22 май 2020 07:46, Елка Василева
15
В САЩ почитат починалите от COVID-19 със сваляне на знамената
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп обяви в Тwitter, че ще нареди американските знамена да бъдат спуснати наполовина през следващите три дни в памет на жертвите на COVID-19, броят на които в САЩ надхвърли 95 000, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Американският президент взе това решение по искане на лидерите на демократите да отбележи по този начин "тъжния ден за размисъл, когато достигнем 100 хиляди смъртни случая".

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър писаха на Тръмп, че спускането на знамената наполовина ще послужи "като национален израз на скръб, необходим толкова много на всеки един в нашата страна", предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ОТ СКОРПИОН ! преди 3 години
До Днес . БГ ! Продължение: На Земята, СЛОВОТО е царя , и той не е умрял, и никога няма да умре, докато има здравомислещи българи! Борбата за свободата на словото е вечна, тежка, дори кървава, но си заслужава битката, и аз съм готов да се боря за нея! СКОРПИОН !!!
11
0
 
1
 
! Отговори
ОТ СКОРПИОН ! преди 3 години
До Днес. БГ ! Защо, цензурирахте изказването на Харизанов, защото не се хареса на червените плъхове? Вие за какво работите, за свободата на словото или за неговото потъпкване? Нали знаете, че много се опитаха да го направят, но неуспешно! Изградиха се лагери, словото бе затваряно, бито, унизено, но никога спряно! Истината ,не може да бъде смачкана, погребана, и време е някой хора да го разберат! Скъпи мои, не се превръщайте в погребално БЮРО: " ЦЕНЗУРАТА УМРЯ ! ДА ЖИВЕЕ ЦЕНЗУРАТА ! "
10
1
 
3
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
Медиите в русия и необятните ѝ колонии вземат информацията за жертвите от корона вируса лично от другаря Путин,както се казва директно от извора.
9
0
 
2
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
В русия не могат да четат до толкова и байраците ѝ се веят на мисоко.
8
1
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
В знак на почит да порьсят знамето сьс белина
7
5
 
2
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Да ви светна невежи ***, че всяка болница в САЩ, която регистрира смъртен случай от коронавирус получава кинти. Та почти всеки който умре в болница му лепват причина -коронавирус. Това е, което се крие. За три месеца пандемия още не съм виждал болен и не познавам никой разболял се при условие,че не сме спирали банкетите.За камиони с трупове може само да си мечтаете.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да му смъкнат знамето на тръмп, американците смъкват знамето по заповед на тръмп.Много показателно за интелекта на нация като американската.Браво, точно такъв президент им трябва.
5
1
 
6
 
! Отговори
Апропо преди 3 години
ние си спомняме статията от преди ден:"Коронавирусът се превърна в катастрофа за Южна Русия"-5 метра дълга с удебел и наклонен шрифт по калъпа на западните медии, със сърцераздирателен разказ на някой измислен геройА тука?три реда конфузно съобщение, че са измрели 95 000 американци!а ФАКТИТЕ са:новозаразени |общо/починали+25 300 | 1 577 758 / 94 729 САЩ+ 8 300 | 317 554 / 3 099 РусияЗелените, дали и чичо Сам не крие данни а? И картинката не е далеч по - сериозна?
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските подметки се радват на американските жертви от китайската био атака, това наистина гнусното в случая! Срам и позор за такива " човеци", никога не съм изпитвал удоволствие от нещастието на руския народ, въпреки че Русия не съм я харесвал и като нация и като държава!
3
8
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
В тази псевдо демократична държава хората умират, защото нямат пари да си плащат престоя в болница и лекарските услуги. Държава, която е издигнала парите преди човешкия живот не е демократична!Това със знамената е пълно лицемерие: "Оставихме ви да умрете, ама ще ви отдадем почести".Много гнусно!!!!
2
7
 
2
 
! Отговори
руски хакер хибрид преди 3 години
Който нож вади,от нож умира!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а какво правим с китайците..нещо да се провери там..да се анализира..толкова смърт и фалити и нищо..лекари без граници не съществува ли вече?