В Минеаполис искат да "разглобят" полицейското управление

Подобна стъпка не е безпрецедентна в Съединените щати
8 юни 2020 08:15, Елка Василева
38
В Минеаполис искат да "разглобят" полицейското управление
Снимка: БГНЕС

Мнозинството от членовете на градския съвет в американския град Минеаполис подкрепя разпускането на полицейското управление на града, където на 25 май афроамериканецът Джордж Флойд почина, докато полицай притискаше с коляно врата му при арест, съобщи Асошиейтед прес.

Деветима от 12-членния градски съвет присъстваха на демонстрация в градския парк в неделя следобяд и се обявиха за край на полицейската дейност в града във вида, в който е позната до момента.

Още по темата

Съветникът Джеремая Елисън обеща, че съветът ще "разглоби" полицейското управление.

Председателят на градския съвет Лийса Бендър заяви, че с колегите й се ангажират да създадат отново системи, "които наистина ни осигуряват сигурност".

Разпускането на полицейски управления не е безпрецедентно в американската практика. Подобни решения са взимани в Комптън, Калифорния, през 2000 г. и в Камдън, Ню Джърси, през 2012 г.

Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей обаче каза пред демонстранти пред дома си, че не подкрепя "пълно разпускане" на полицейското управление. Протестиращите отговориха с викове "Срам! Срам!"
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
така преди 3 години
правилно. Оставяг града на черните, разпускат полицейското управление и те сами ще си се избият и ще се удавят в дрога.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАКОНА Е ЗАКОН---ЗА ДА СЕ СПАЗВА!КОГАТО НЯКОЙ НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ ....ПРЕВРЪЩА ДЪРЖАВАТА В АНАРХИЯ!БЪЛГАРИТЕ , БЯХА ПРЕДУПРЕДЕНИ ЗА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ , НАВРЕМЕ И ПОДРОБНО!ПОЛИЦИЯТА И ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ ---БЯХА АБСОЛЮТНО ПРАВИ ДА НАКАЗВАТ , НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНИТЕ И АНАРХИСТИТЕ В СТРАНАТА!ПОДКРЕПЯМЕ ГИ НАПЪЛНО!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРОСТО Е... преди 3 години
ТЕЗИ , КОИТА ИСКАТА ДА "РАЗГЛОБЯТ" ПОЛИЦЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ В МИНЕАПОЛИС....УТРЕ ШЕ ИСКАТ ДА "РАЗГЛОБЯТ " И ЦЯЛА АМЕРИКА...ХА,ХА,ХААААААААТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО.....!ЛОШОТО Е ---ЧЕ ТРЪМПИ , НЕ ЗНАЕ ЩО Е "КОМУНИЗЪМ"....НЕВЕЖ Е В ПОЛИТИКАТА!/...."БИЗНЕСА" ---НЕ Е ПОЛИТИКА....ТОЙ Е "РЕЗУЛТАТНА ВЕЛИЧИНА".../
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припомним ли как се държаха висши полицаи, когато Падишаха със закъснение няколко часа накара мин.Ананиев да забрани излизането на коли от столицата. Когато колите започнаха да се връщат от провинцията, Терзийски, И.Иванов и Хаджиев допуснаха издевателства на полицаите, най-голямото от които беше, че оставиха хиляди хора да нощуват в полето. Шефовете пък се заканваха, че ще дадат хората на прокуратурата и съда! А тая история с КПП-тата беше срам за МВР! Ами грамадните глоби?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само питамИ то Джъстин Даймънд е застреляна без причина.Докато 99% от застреляните меланигери са се били с полиците.
25
2
 
17
 
! Отговори
Йо нига преди 3 години
Без полиция, без съд, без ред. Само искам да живеем на социал, да одим да си грабим от магазина, да си друсам наркотиците, да гърмим други генгстас с позлатения си пищов, да си носим дънките на коленете и да изоставям всяка жена, дето забременее от мен.Нига ценности, йо.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разглобете" градската полиция, но като стане мега зле да идва щатската полиция. Иначе може, ще махнат полицейското, обаче като стане мизерията, пак ще пискат, че не им помагат и пак ще трябва някой на пожар да идва отдругаде.Аз се чудя защо полицията не каже: "добре, искате да ни дефинансирате, ето ви участъка, ние отиваме на почивка. Оправяйте се и с демонстрации и с протестиращи и с ...някои други неща"
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре да махнете полицията и да оставите негърските банди да се саморазправят помежду си за наркопазара. Тогава Сирия ще ви се види чудесна държава!
22
0
 
13
 
! Отговори
Това е целта преди 3 години
.. да няма полицаи и никой да не пречи на престъпниците , основно ч ерни и латиноси да си крадат и продават дрогата свободно, без да се притесняват че някой ще ги арестува . Тръмп ТРЯБВА да затвори полицейския участък в Минеаполис и да разпусне всички ченге та там . Всички . Нека целия свят види колко загрижен за черните права е президента и до къде ще го докарат в Минеаполис ..... Без ченгета ГРАДЪТ ЩЕ ГОРИ ДО 1 МЕСЕЦ и камиони ще изнасят труповете в чували .Гаранция. Дано стане .
21
0
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А някой тук дженддър-протестър,любител на черни палки защитаващ наркомана Флойд знае ли КОЛКО са застреляните от полицията афроамериканци в САЩ които са С ЧИСТИ СЪДЕНБИ ДОСИЕТА?Които нямат присъди за грабежи,не са продавали дрога,не са изнасилвали,не са крали коли или ограбвали магазини?Дайте ЕДНО ИМЕ на невинен ниГаар застрелян от "корумпираните и брутални" полицаи.Да помогна ли? -Джъстин Даймънд. Упс.Ама тя е бяла.И е застреляна от черното ченге Мохамед. В Минеаполис. Други примери ?
20
1
 
9
 
! Отговори
колин пауъл преди 3 години
Политиците са хора със замах!В името на политиката са готови да унищожат света!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че да могат да разграбват по- лесно и безнаказано - ние няма ли да излезем на протест ,да стане ясно ,че все още има хора ,които разчитат на законност и ред????????
18
0
 
19
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Точно така, "разглобете го"! Тази сутрин гледах "протеста" в Брюксел. Минал през квартала с "мигранти" от Африка, те се включили в "протеста" и бързо започнало разграбване на магазини и търговски обекти. Як протест! Съответно се включила полицията, и да - имаше кадри на едни лежащи на земята шоколадови протестъри. Корумпирана брюкселска полиция? Брутална? Или антиглобалисти в действие, опитващи да подпалят половината свят? Скоро хората ще осъзнаят как са водени за носа от тези анархисти.
17
12
 
1
 
! Отговори
I am crazy преди 3 години
Прави са хората там полицията на знае граници, това не може да продължава. те искат ние да сме като тях оредени, а не от миналото, но те самите не са се оредили достатъчно.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За какво и за кого всъщност протестират ония на улицата, че не разбрах?"------------------------------------Какво има за разбиране? Рептилите разбраха, че със законосъобразни средства /избори/ няма да могат да свалят бай Дончо от власт и се опитват чрез майдан. Убийството на Джордж Флойд е удобен повод. Показателен е coрocoидният юмрук на плакатите на протестиращите.
15
0
 
27
 
! Отговори
1234 преди 3 години
В арабските страни където белите са дискриминирани и не от вчера, защо няма бунтове на бели? Който не го кефи си тръгва. АФРИКА е голяма!
14
0
 
7
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Те и у нас всяка година разглабят някоя митница и резултат няма.
13
0
 
19
 
! Отговори
Мъдреца преди 3 години
До Въпрос И Сомалия е добър пример а Либерия е още по-добър пример. Еднопосочен билет до Либерия и оттам само имейли да пращат, който не му отърва в УСА.
12
0
 
25
 
! Отговори
Мъдреца преди 3 години
Двата най-луксозни и най-скъпи ресторанта в нашия град са известни вериги, едната е Пападо за морско меню а другата Бахама Бриз. Ако отидете на обяд или за вечеря чакате на опашка задължително по 30 минути. Като влезете вътре "шоколадите" си похапват сладко и ви гледат като презрени роби. Белите хора вътре се броят на пръстите на едната ръка. 90% клиентела афро американци минимум. За какво и за кого всъщност протестират ония на улицата, че не разбрах? Не вярвайте на демонстраните!!!
11
2
 
20
 
! Отговори
Идея преди 3 години
Я да отиват на памуковите плантации тия мародери и престъпници !