САЩ изпълниха и последната екзекуция за мандата на Тръмп

Това е най-големият брой смъртни присъди от 120 години насам
16 яну 2021 12:10,
44
САЩ изпълниха и последната екзекуция за мандата на Тръмп
Снимка: БГНЕС

В САЩ ще извършена 13-ата и последна за управлението на президента Доналд Тръмп екзекуция, съобщи Асошиейтед прес. Това е най-големият брой смъртни наказания, изпълнени по време на който и да е президентски мандат за повече от 120 години, отбелязва агенцията.

Дъстин Хигс, на 48 години, бе осъден през 2001 г. за ролята си в отвличанията и убийствата на три жени в Мериленд през 1996 г. Той бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в Тера Хоут.

В последните си минути Хигс, който е чернокож, отново заяви, че е невинен и не е нареждал да бъдат убити жените, предаде Ройтерс. 

Още по темата

Съучастникът на Хигс, признал, че е застрелял жертвите, бе осъден на доживотен затвор, но Хигс получи смъртна присъда в отделен процес затова, че е организирал и контролирал извършването на убийствата. Той обаче твърдеше, че не е давал нареждане жените да бъдат убити.

Министерството на правосъдието поднови миналата година изпълнението на смъртни наказания след 17-годишно прекъсване. Броят на изпълнените по времето на Тръмп смъртни присъди от 2020 е по-голям от всички, изпълнени през предишните 56 години.

Затворниците със смъртни присъди са намалели с близо една четвърт. Най-вероятно никой от оставащите около 50 осъдени на смърт мъже няма да бъде скоро екзекутиран, тъй като Байдън обеща, че ще сложи край на екзекуциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-вероятно никой от оставащите около 50 осъдени на смърт мъже няма да бъде скоро екзекутиран, тъй като Байдън обеща, че ще сложи край на екзекуциите."===Всъщност, Байдън не може да направи такова нещо. Според законите на САЩ, всеки щат решава сам. В някои щати екзекуциите са забранени по местните закони, в други се изпълняват. Указите за изпълнение могат да се игнорират.
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти идентична статия публикувахте вчера, за същия осъден, плюс още един. Отново се внушава, че Тръмп е един лош човек. Хигс е отвлякъл и убил три жени в рамките на няколко месеца. Какво трябва да направят властите? Да му връчат орден и да го целуват ли? Това не е човек, а звяр, който няма човешки права - след като си извършил такова престъпление нямаш човешки права, просто не си човек. Не заслужаваш да живееш и да дишаш същия въздух като останалите.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвлякъл и убил три жени. Получил си е заслуженото. Ако беше оцелял до 20 януари, Байдъл щеше да го помилва, понеже е чернокож. А чернокожите никога не могат да бъдат виновни, според демократите, понеже са били жертва на системен расизъм, който ги кара да убиват, отвличат, изнасилват, грабят и т. н.
29
2
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
НА СРЕЩАТА ТРЪМП И ПУТИН ,ТРЪМП КАЗА РУСИЯ НЕ Е НАШ ВРАГ ,ТЯ Е НАШ КОНКУРЕНТ---ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ОРЪЖИЯ ИЗПАДНАХА В ПАНИКА,АМИ СЕГА НА КОГО ЩЕ СИ ПРОДАВАМЕ ТЕНЕКЕТАТА --СЛЕД КАТО НЯМА ВРАГТЯ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДАДЕ 1 МЛРД ЗА НАШИТЕ ТЕНЕКЕТА, Я ДА СПРЕТНЕМ ЕДНА РУСКА НАМЕСА И ДА ГО ИЗДУХАМЕ ТОЗИ ТРЪМП
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп искаше да им разгони фамилията / и за измамата с вируса за създаване на новия световен ред/.. а те го махнаха.
27
2
 
6
 
! Отговори
Норге преди 3 години
А тука колко РОМ има за ваксиниране..... Да заповяда Тръмп за един мандат начело на комисията за изпълнение на наказанията! Лично ще го посрещна на летището с нъклица и дрян!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиваш - затвор получаваш. Нареждаш на някой да направи убийство - смъртна присъда.Е те за тва хората убиват а не нареждат да убиват. Някак си по леко се разминават. Ядат и пият на корем у пандиза. От затвора все някога ще излезеш, ама от гроба няма да излезеш.Те за тва така.
25
3
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Ко каза ко ,роли-моли ,нареждания... тоя ся убиец ли е или като в оня виц само е гледал ?
24
2
 
12
 
! Отговори
За слабия материал преди 3 години
Щом има изпълнени присъди, значи има осъдени на смърт. Авторката на материала, ако претендира за професионализъм в журналистиката, би направила анализ и на броя издадени смъртни присъди от 1965 г. до днес, има ли нарастване на този брой през последните години и др. Може би, съдиите са започнали по-лесно да издават такива присъди, защото са предполагали, че вероятно те няма да бъдат изпълнени. Едностранчивост има и конкретния случай - разбираме какво е казал осъденият, но не и близки на жертвите.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, бе, разбрахме вече, че Тромпета е виновен и за туй, че Слънцето изгрява от Изток!!!!-))))))Наистина ли си мислите, може да манипулирате народа с подобни Клишета, като статийката ви преведена от "Ню-Йорк Таймс" или "Вашингтон пост"!-))))))
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Moderna или на Pfizer е била ваксината??
21
4
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Ами, ако е убил при самозащита??????
20
6
 
3
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Е гати сътрапа !
19
6
 
8
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
САЩ НЯМАТ БАЗИ В УКРАЙНА,ЗАЩОТО УКРАЙНА НЕ Е ЧЛЕН НА НАТОУКРАЙНА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА НАТО-ОСВЕН АКО ДОНБАС МИНЕ КЪМ РУСИЯ АКО ДОНБАС ПОЛУЧИ ПРАВО ДА ИМА ПАРЛАМЕНТ ,ТО НОЙ ЩЕ СПЪВА УКРАЙНА КЪМ НАТОПУТИН СИ ИЗГРАДИ СТРАТЕГИЯТА
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16 Никога Украйна нямаше да позволи Крим да стане база на САЩ.Обратното твърдение е спуснато от Кремъл за да оправдае анексирането на Крим.В момента САЩ нямат нито една база в Украйна ,нито хиляди рейнджъри на границата с Русия .
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манталитета на руския агент Тръмп е средновековен. Той си е мислел че всички са с неговите разбирания, затова си е оставил всички изпълнения на смъртни присъди да станат през 2020 година заради изборите за да се хареса на откачалките като него.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЛИМи то само с това можете да отговаряте с руска демагогия и лъжи. Прикривайки руските престъпления ти им ставаш съучастник т.е. престъпник.
15
2
 
8
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Тръмп ще остави Байдън без работа! А какво стана с Гуантанамо? Обама искаше да го затваря? Джо може да го свърши, колкото са останали да ги ваксинират/инжектират и обещанието на демократа Обама е изпълнено от неговия съпартиец. Да живее Америка с всичките си ценности, които искаме съгласно всички нашите атлантици да възприемем!
14
6
 
12
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
МЕЖДУНАРОДЕН СЪД РЕШИ ЧЕ ГРУЗИЯ Е НАРУШИЛА ДОГОВОРА С РУСИЯ И РУСИЯ НЯМА КАПКА ВИНА--НО НАШИТЕ МЕДИИ ТОВА ГО СЪОБЩИХА С СИТНИ БУКВИЧКИ И ТО САМО ВЕДНЪЖКРИМ Е РУСКИ И С ЦЕНАТА НА ЯДРЕНА ВОЙНА ТОЙ НЯМА ДА СТАНЕ БАЗА НА САЩ
13
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЛИЕли, какви разведряващи разгово с русия бе мила? Кой нападна Грузия? Кой нападна Украйна? Кой заграби Крим? Кой избива сирийското цивилно население? Кой на думи всеки ден превръща Америка в ядрена пепел? Кой? Може ли с престъпници да се водят разведряващи разговори? Естествено че не.