В САЩ започват проверка на самолетите Боинг 777

Причината са падналите от въздуха отломки в Денвър
Обновена: 22 фев 2021 08:20 | 22 фев 2021 07:51, Ния Христова
23
В САЩ започват проверка на самолетите Боинг 777
Снимка: БГНЕС
Американската федерална администрация по авиация обяви, че ще извърши допълнителни проверки на някои от самолетите Боинг 777, предаде БНР. Причината са падналите отломки от единия от двигателите на машина на авиокомпанията "Юнайтед Еърлайнс". Инцидентът стана над предградие на Денвър в събота. 
 
От компанията съобщиха, че временно спират полетите на част от самолетите си.
Още по темата
 
Междувременно заради инцидента Япония поиска авиолиниите да спрат да ползват машини с двигатели от този тип като при инцидента в Денвър над територията й до второ нареждане.
 
Парчета от двигателя на самолет на "Юнайтед Еърлайнс" се разпръснаха над американския град по време на полет. Самолетът с над 240 души на борда успя да се приземи благополучно обратно на изходното летище въпреки повредата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 каскет колосанТова ли те топли? Че все още не ги бива в дизайна на чипове? Преди 20 години щеше да кажеш, че по скоро май.муна ще произведе чип, отколкото азиатец да произведе чип с по-добра технология от САЩ. Ето, че вече сме тук. И не само с чиповете. Цитирам за космическите им възможности:China has gone from zero to 60 really quick, Gen. John Raymond, chief of space operations of the U.S. Space ForceДа видим с квантовите компютри. Засега Китай е 2-3 години назад, но дърпат бързо
12
5
 
7
 
! Отговори
НеНаРускитеЛюбовници преди 3 години
тия Руски любовници, дето се изказват...сигурно ще обяснят що няма руски самолети в гражданската авиация? Сигурно им отказват нарочно материали и сертификация тия конспиратори, масони и ***. Руските самолети - най-здравите заземени самолети ;)
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То като у нас. Строителният контрол проверява фирмата строител. Ама те били първи братовчеди.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рушки иди0тТи си си падал на главата. Аз не сравнявам с Русия. Русия не може да е конкурент във високите технологии. Днес всеки нормален, живееш в 2021-ва година сравнява с азиатците. В момента като технология на производство Интел са там, където азиатците бяха 2014-2016. Брутално изоставане. Скоро и те като AMD ще хлопнат кепенците на фабриите и почнат да правят само схеми, които да поръчват на тайванците.
9
2
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Защото не могат да почистят достатъчно бързо пистите от частите на разпадащите се боинги. :D
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рушофилски *** как защо?Защото не са сигурни дали ще може да излети, слад като се приземи. После какво да го правят? За скраб ли?
7
3
 
15
 
! Отговори
. преди 3 години
Възхитен съм от фгакта, че успях да прочета толково научно издържани коментари от експерти по авицинна техника, космическа техника, самолетни двигатели, еколози, социолози, психолози, политолози и други корифеи в предните коментари!Сърдечно благодаря за дълбокомислените професианални оценки! Щастлив съм, че имам възможността да пиша редом до Вас в този тъй възвишен форум!
6
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашките полудяха.Спокойно руски самальоти не падат щот няма.Всичко им е от СССР още с найлоните по седалките.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1/2 абе идиотиВсе тая кой е. Дереджето на много компании е същото. Интересуват ги предимно акциите им и се управляват от някакви бизнес администраторчета (учило за шеф, маминото), които наскоро Мъск не случайно обяви за парашутисти в инженерните компании.Положението с Интел е същото. Едно време технологичен лидер, а вече изостават с години от койреци и тайванци, даже почнаха да правят поръчки за чипове в Тайван. За Интел модерна фабрика за чипове е непостижима извънземна технология.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тези разпадащи се барутници биват проверени от същата комисия, която одобри модела с автопилота-камикадзе, значи резултатите отсега са ясни.
3
4
 
1
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Абсолютно, важното е хейт да има. Същото важи и за руските инциденти. Винаги се намират "умници" да се изкажат.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Няма какво да се каже. Бойнг последните години занулиха престижа си. Неочаквано глупавата издънка с 737, а сега и това. Отделно правят космическа капсула, която да вози хора до станцията и трябваше да лети преди години, но засега само проблеми и гълтат пари. Същото и за златната ракетата от стари части SLS - първият й полет трябваше да е през 2016. Наскоро направиха наземен тест и даде фира. Така става като оставиш нещата в ръцете на финансисти, а не на инженери. Производител на скрап
1
1
 
16
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ако беле руски или китайски да се разпадне на излитане, щеше да им плюне колко скапани били. Като не краварски, инцидент! Нишо че е втори модел на боинг който е кофчег. Сащ произвеждат *** не от вчера, а ние 8 след 5 г ! Изобщо да не ни ги карат направо към надин