Кадри на полицията в Чикаго показват как полицай застрелва момче

Преди това служителят на реда е извикал "хвърли го"
16 апр 2021 09:10, Елка Василева
65
Кадри на полицията в Чикаго показват как полицай застрелва момче
Снимка: БГНЕС

Полицията в американския град Чикаго разпространи кадри, на които се вижда как полицай прострелва смъртоносно 13-годишно момче в тъмна уличка, предаде Би Би Си.

От видеоклипа се вижда, че полицаят е извикал "хвърли го", преди да застреля Адам Толедо в гърдите на 29 март.

От кадрите изглежда, че момчето не носи оръжие в момента, в който е простреляно, но видеото показва пистолет близо до мястото, където е паднало.

Още по темата

Според прокуратурата тинейджърът е бил с 21-годишния Рубен Роман, който е произвел изстрел срещу преминаваща кола.

Стрелбата е привлякла полицията към района, което е довело до смъртоносната конфронтация. Малки протести се проведоха снощи около Чикаго, часове след като кметът на града призова за спокойствие.

Публикуването на кадрите идва, след като при фатална полицейска стрелба на 11 април младият афроамериканец Данте Райт беше убит в предградие на Минеаполис.

Инцидентът предизвика протести и безредици на фона на продължаващия процес срещу полицай Дерек Шовин, обвинен за смъртта на Джордж Флойд при арест, припомня БНР.

 


65
Още от САЩ
Използва ли ЦРУ социалните мрежи, за да изгради позитивен образ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато 13 г. кeлeш се прави на гангстер и си стреля за кеф, е демокрация, а когато полицай си върши работата според разпоредбите е убиец.

Я по-сериозно, моля...
50
6
 
1
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 2 седмици
Нали ти обясних, че нямам особен страх от смъртта, в определeни ситуации даже никакъв, ако ще ме плашиш с нещо, първо трябва да се увериш, че ме е страх от него!
49
1
 
4
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 2 седмици
''Не зная какъв славянин си ама по акъл си чист ром. Това не е селото, в което живееш и кварталния да ти е съученик. Тула или изпълняваш или умираш. Не е като да пиеш бира с тумбака в униформа пред селския хоремаг. Радвам се, че такива като теб не пътуват изобщо в чужбина, че хората мислят, че всички българи сме такива *** като теб - див, *** и отворен до момента, в който не види дулото. После търси да се скрие зад жена си'''

Бил съм казарма и съм обучен да стрелям с най-различни дула!
48
0
 
16
 
! Отговори
Харесва ми преди 2 седмици
как Фалшивите медии редактираха видеото и показват само кадрите, на които пистолета не е видим в ръцете на цветнокожия Гангстер!
47
11
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Знам какво представлява полицай без униформа и без пищов на кръста - по-нисък е от тревата и по-тих от водата, с тях обаче и със закона зад себе си е като герой от холивудски екшън! Така и баба може!
46
2
 
18
 
! Отговори
Светец Флойд преди 2 седмици
и аз не бях друсан със смъртоносна доза китайски фентанол, а ме удушиха белите ченгета, нищо че аутопсията ми казва, че съм умрял от инфакт в следствие на наркотиците!!
45
5
 
1
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 2 седмици
''Хаха много смел пред компа ама като ти наврат дулото в лицето и ще пикаш през ***. Хващай самолета и иди да те убият като купе на асфалта. После едно 12000$ за погребението обратно до бг''

Мислиш ли че ще чакам да ми наврат дулото в лицето, доколкото знам зад океана съвсем законно можеш да притежаваш оръжие! Пък и колкото и дати е чудно нямам особен страх от смъртта, даже в определени ситуации нямам никакъв!
44
6
 
1
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 2 седмици
''заради такива отврковци като 41, ченгетата там отдавна са си научили уроците и за това първо стрелят после питат''

Заради такива отворковци като мен, убитите ченгета зад океана всяка година стават все повече! Има си статистика, проверявай я редовно!
43
9
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
За трети път задавам въпроса, защо на предишните два пъти не получих отговор: в един конфликт между народ и власт, полицията на чия страна застава!?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
заради такива отврковци като 41, ченгетата там отдавна са си научили уроците и за това първо стрелят после питат
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Истината е, че полицията в щатите действа на база статистика. Ако е в квартал с ниска престъпност, първо вади фенер, после тейзър, пищов последно. Ако е в лош квартал действа обратното. В сметките влизат и други фактори като вид, пол, раса на преследвания и още куп други неща. Ченгето отива на място с престрелка, вижда въоръжено лице, което тръгва да бяга ... вместо да бяга и крие оръжието, малкия трябваше просто да застане на място и хвърли оръжието на земята.
40
7
 
1
 
! Отговори
до 38 от славянин преди 2 седмици
''Дете с пистолет посред нощ? Пак повтарям за тези, които подкрепят престъпността: НЕ БЯГАЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА В САЩ! Не се прави на отворен, защото съм сигурен, че ако те барнат полицаите в САЩ ще мяукаш като тийн на първа среща''

Защо, теб отворените дразнят ли тe!? Ако ме барнат, ще се постарая да пратя колкото се може повече от тях в по-добрия свят, не съм от тези, които се предават без бой! Още от малък съм такъв!
39
1
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 2 седмици
Фалшивите Новини с Анти-Бялата си Пропаганда - Вашето момче вади и хвърля пистолет преди да се обърне - вие мислите ли, че в частите от секунда, в които всичко се случва може да се реагира по-друг начин - видиш ли пистолет стреляш! Сега нов стандарт - дали пистолета бил още в ръцете му кога куршума го стигнал - не ставайте смешни!! Смърт за цветнокожите гангстери с пистолети срещу белите ченгета!!
38
7
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Народ, който застава на страната на слугите на властта, в конкретния случай полицаите, а не на своя страна, нормален народ ли е! Пак питам - в един конфликт между народ и власт полицията на чия страна застава!? И с чии пари се издържа! Ния я издържаме, за да ни третира като роби и дoбитък!
37
1
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 2 седмици
Дете с пистолет посред нощ? Пак повтарям за тези, които подкрепят престъпността: НЕ БЯГАЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА В САЩ! Не се прави на отворен, защото съм сигурен, че ако те барнат полицаите в САЩ ще мяукаш като тийн на първа среща
36
7
 
4
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 2 седмици
''Когато видиш 15 годишен как застрелва възрастен човек друга песен ще пееш. Тук е пълно с малки въоръжени ***, а и закона е пределно ясен! Ако не виждаш проблем в това 13 годишен да скита сам посред нощ с пистолет значи нещата са много зле у вашето село. Ако няма от какво да се притесняваш ще те проверят за 5 минути и ще те пуснат''

А когато видиш как полицай застрелва деца, защото го ''застрашавали'', каква песен пееш!? Хвалебствена!?
35
15
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Ще ви обясня защо полицаят е по-противен от престъпника!? Защото е слуга на всяка власт, а престъпникът не е! А всяка власт е враг на народа! В конфликт между народ и власт полицаят на чия стана застава!? Риторичен въпрос, нали!?
34
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Извадете статистика колко са убитеи полицаи и колко са убитите от полицаи !
Да не се окаже, че в сащ се води всекидневна война ?!
33
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Извадете статистика колко са убитеи полицаи и колко са убитите от полицаи !
Да не се окаже, че в сащ се води всекидневна война ?!
32
1
 
14
 
! Отговори
До 29 и 30 от имигра преди 2 седмици
Когато видиш 15 годишен как застрелва възрастен човек друга песен ще пееш. Тук е пълно с малки въоръжени ***, а и закона е пределно ясен! Ако не виждаш проблем в това 13 годишен да скита сам посред нощ с пистолет значи нещата са много зле у вашето село. Ако няма от какво да се притесняваш ще те проверят за 5 минути и ще те пуснат