Кадри на полицията в Чикаго показват как полицай застрелва момче

Преди това служителят на реда е извикал "хвърли го"
16 апр 2021 09:10, Елка Василева
65
Кадри на полицията в Чикаго показват как полицай застрелва момче
Снимка: БГНЕС

Полицията в американския град Чикаго разпространи кадри, на които се вижда как полицай прострелва смъртоносно 13-годишно момче в тъмна уличка, предаде Би Би Си.

От видеоклипа се вижда, че полицаят е извикал "хвърли го", преди да застреля Адам Толедо в гърдите на 29 март.

От кадрите изглежда, че момчето не носи оръжие в момента, в който е простреляно, но видеото показва пистолет близо до мястото, където е паднало.

Още по темата

Според прокуратурата тинейджърът е бил с 21-годишния Рубен Роман, който е произвел изстрел срещу преминаваща кола.

Стрелбата е привлякла полицията към района, което е довело до смъртоносната конфронтация. Малки протести се проведоха снощи около Чикаго, часове след като кметът на града призова за спокойствие.

Публикуването на кадрите идва, след като при фатална полицейска стрелба на 11 април младият афроамериканец Данте Райт беше убит в предградие на Минеаполис.

Инцидентът предизвика протести и безредици на фона на продължаващия процес срещу полицай Дерек Шовин, обвинен за смъртта на Джордж Флойд при арест, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато 13 г. кeлeш се прави на гангстер и си стреля за кеф, е демокрация, а когато полицай си върши работата според разпоредбите е убиец.Я по-сериозно, моля...
37
0
 
16
 
! Отговори
Харесва ми преди 3 години
как Фалшивите медии редактираха видеото и показват само кадрите, на които пистолета не е видим в ръцете на цветнокожия Гангстер!
36
2
 
18
 
! Отговори
Светец Флойд преди 3 години
и аз не бях друсан със смъртоносна доза китайски фентанол, а ме удушиха белите ченгета, нищо че аутопсията ми казва, че съм умрял от инфакт в следствие на наркотиците!!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заради такива отврковци като 41, ченгетата там отдавна са си научили уроците и за това първо стрелят после питат
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че полицията в щатите действа на база статистика. Ако е в квартал с ниска престъпност, първо вади фенер, после тейзър, пищов последно. Ако е в лош квартал действа обратното. В сметките влизат и други фактори като вид, пол, раса на преследвания и още куп други неща. Ченгето отива на място с престрелка, вижда въоръжено лице, което тръгва да бяга ... вместо да бяга и крие оръжието, малкия трябваше просто да застане на място и хвърли оръжието на земята.
33
1
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Фалшивите Новини с Анти-Бялата си Пропаганда - Вашето момче вади и хвърля пистолет преди да се обърне - вие мислите ли, че в частите от секунда, в които всичко се случва може да се реагира по-друг начин - видиш ли пистолет стреляш! Сега нов стандарт - дали пистолета бил още в ръцете му кога куршума го стигнал - не ставайте смешни!! Смърт за цветнокожите гангстери с пистолети срещу белите ченгета!!
32
1
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Дете с пистолет посред нощ? Пак повтарям за тези, които подкрепят престъпността: НЕ БЯГАЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА В САЩ! Не се прави на отворен, защото съм сигурен, че ако те барнат полицаите в САЩ ще мяукаш като тийн на първа среща
31
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Извадете статистика колко са убитеи полицаи и колко са убитите от полицаи !Да не се окаже, че в сащ се води всекидневна война ?!
30
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Извадете статистика колко са убитеи полицаи и колко са убитите от полицаи !Да не се окаже, че в сащ се води всекидневна война ?!
29
1
 
14
 
! Отговори
До 29 и 30 от имигра преди 3 години
Когато видиш 15 годишен как застрелва възрастен човек друга песен ще пееш. Тук е пълно с малки въоръжени ***, а и закона е пределно ясен! Ако не виждаш проблем в това 13 годишен да скита сам посред нощ с пистолет значи нещата са много зле у вашето село. Ако няма от какво да се притесняваш ще те проверят за 5 минути и ще те пуснат
28
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Кой бяга при апел "Спри"?
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок, ама защо не стреляха в краката му, ами направо в тялото. Осветен е и с вдигнати ръце, какво пречи да стрелят в краката, като ще стрелят.
26
8
 
3
 
! Отговори
До Имигрант преди 3 години
Луда е полицията. Застрелват деца на 13 години, защото бягали от полицията. Ами да не ги гонят! Държат се като ловци тръгнали на лов за диви животни и като видят нещо да бягат стрелят на месо. Все едно като някой бяга това означава, че е опасност. Ако някой бяга от теб, а не към теб, няма как да е опасност!
25
1
 
13
 
! Отговори
Имигрант преди 3 години
В САЩ съм вече 25 години и трябва да си луд да бягаш от полицията, а напълно ненормален да вадиш оръжие. Много хора ги очистиха и за по малко а в 99% от случаите има за какво
24
1
 
9
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Значи в САЩ като бягаш от полицията винаги може да те застрелят, това и баба го знае. А ако извадиш и пистолет на полицай тогава 95% ще те гръмнат. В случая полицая си е напълно прав. Няма бронежилетка, не го знае тоя какъв е, стрелял е преди малко, има оръжие. Какво да прави, да пусне клипче в юбюб ли.
23
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
Процентно, престъпниците сред африканеросите, латиносите и мангалорианците са многократно над светлокожите. И аз се отнасям с подозрение към цветнокожите и тъмнокожите, а доста от тях са чисти българи, просто с много черна кожа. Научих се да ги мразя през далечната 1985 година, когато в клас от 30 до 35 ученика имаше само 1 или 2 ***. Без никаква причина бях изритан силно в слабините от мангалорианец от друг клас в голямото междучасие. 36 години минаха, а аз още не съм отмъстил. Бг=роб
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът полудя. Никой не иска и не инвестира в образование и интеграция. Защо ли? Ако поводите от бебе го натиснеш в друга среда, след две поколения гетото ще е друго. Но интелигентни хора вече не се управляват така лесно.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето е от тъмничкият етнос.Предполагам че полицаите са на такова високо ниво на напрегнатост с тоя вид хора (защо ли защо ли може би защото се гърмят и колят всеки ден) че видят ли такъв с оръжие вече на 80 процента са го застреляли просто защото не искат да бъдат застреляни те.Естествено черните винаги ще протестират за тях не е проблем *** 12 годишен талибан има патлак,2 изнасилвания и няколко грабежа.За тях е проблем ако малката тиня си получи заслуженото.
20
5
 
17
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Работи или учи, плащай си данъците и никой полицай няма да те закача. Това е истината, няма никаква полицейщина ако спазваш реда - това важи за навсякъде по света!
19
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Защо стоп-кадър не е секунда преди да се извърти, така виждаме как 13 годишен тича с оръжие, а 1:41 се вижда как точно ПРЕДИ да се завърти, се суети, ИЗВАЖДА оръжието , дясната му ръйа се скрива. Когато се обръща в следващият момент КЪМ полицая, той от КЪДЕ?!? да знае, дали този швед го хвърля или в дяснат си ръка има зареден пистолет готов за стреляне? Х