Байдън иска увеличаване на данъците за най-богатите

Парите ще са за инфраструктурния пакет за $2 трилиона
27 апр 2021 15:25, Елка Василева
58
Байдън иска увеличаване на данъците за най-богатите
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще предложи увеличаване на данъците върху печалбите от инвестиции за най-богатите американски граждани, предаде Франс прес.

Това съобщи Браян Дийс, който е начело на Националния икономически съвет на Белия дом. Повишената ставка върху печалбите от продажба на ценни книжа или други активи ще засегне само хората с приходи над 1 милиона долара на година.

Още по темата
Очаква се данъците върху капиталовите печалби да скочат от 20 на 39,6 на сто, а корпоративният данък да се увеличи от 21 на 28 процента. Целта е приходите да бъдат вложени в инфраструктурния пакет на Байдън на стойност 2 трилиона долара за обновяване на магистрали, мостове, пристанища и телекомуникация.

Предвиждат се също разходи за подобряване на водопроводните системи, за ремонт на детски градини и училища.

Финансовите министри на Франция и Германия одобряват идеята на американското правителство за въвеждане на минимум 21% корпоративен данък. Двамата заявяват подкрепата си в съвместно интервю за в. "Ди Цайт".

"Нямам нищо против предложението на САЩ", казва германският министър Олаф Шолц. Френският Брюно льо Мер допълва, че ако въвеждането на минималния корпоративен данък е в резултат на преговори, "ние също ще се съгласим".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
38
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Богатите не плащат данъци,защото компаниите им са регистрирани в офшорни зони.Целта на комуниста Байдън е средната класа в САЩ .
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво им пука на богатите. Просто увеличават цените и хоп, всичко излиза от джоба на ***, а той си мисли, че е прекарал богатите!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С баиден и господин борисов напредВенсаремос
35
2
 
6
 
! Отговори
КАРЛ МАРКС преди 2 години
КАПИТАЛИЗМА УМРЯ НАЛИ ВИ КАЗАХ ДО ЖИВЕЕ КОМУНИСТИЧЕСКА АМЕРИКА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ МНОГО ДЕЦА МНОГО АМАМАМ
34
4
 
5
 
! Отговори
goo преди 2 години
a toi ste plachta li?
33
4
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Тия приказки за "демокрацията" и "уредените държави" са ала-бала. НАЙ-БОГАТИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ИНАЧЕ НЯМА ДА СА НАЙ-БОГАТИ! Така са устроени повечето държави. Данъци плащат само тези, които няма как да не платят - удържат им ги, преди да им преведат парите по сметката. Щат-не щат, стават "съвестни граждани". Стига с тази лицемерна справедливост. Точно пък САЩ да я предлагат... е доста странно, меко казано...
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам тотален срив на американската икономика, на следващите избори чернокожи, червенокожи и т.н. -кожи, ще се молят лошия Тръмп да се върне, за да оправи кашите на деменцията и демократичните комунисти.Вас трябва да ви бият с тигана в главата докато не спрете да дишате. Картели, монополи, технологични гиганти, според вас трябва да тормозят населението на САЩ, само защото Тръмп не е на власт. Нали изповядвате равноправие, къде се изпари?
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, в любимия на мнозина Дайбългарчета - САЩ корпоративния данък е 21%, а тук хем искат да са като тях, хем не им се плащат големи данъци
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам тотален срив на американската икономика, на следващите избори чернокожи, червенокожи и т.н. -кожи, ще се молят лошия Тръмп да се върне, за да оправи кашите на деменцията и демократичните комунисти.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехааа, ами дайте и у нас да обложим със същия данък мазните богати програмисти. Ще ми вземат по 5 бона заплата...къде го има това!? Хасан от Факултето и неговите 8 деца нямат какво да ядат, а тея народни изедници ще ми вземат огромни заплати. Веднага под ножа!!!
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плосък данък като при нас е най- прекия път на връщането на робството в Щатите.
27
3
 
5
 
! Отговори
злобар преди 2 години
От данъци ще бъдат освободени само производителите на памперси защото е редовен и лоялен клиент към тях и разчита на отстъпки от цените.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Байдъне, граби от богатите, че иначе няма да има за бурно размножаващите се латиноси и антрацити, които даже и не знаят, че съществува понятието ходене на работа. За сметка на това, обаче, са твърде наясно с тънката част и имат по минимум 5 деца.Тея хора искат яко папане и пътища.
25
4
 
8
 
! Отговори
Фикрет преди 2 години
Байдън иска при капиталистите социализъм да вкара. Това е началото на края на САЩ. Браво на Путин, явно правилно е манипулирал изборите.
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е пътят сащ да се бетонират на лидерско място в света.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си изкарва кой колкото може и иска, но да има морални, етически и естетически контролен пункт кой как, колко и за какво харчи спечеленото. Първи пункт - "На ползу роду". После може и малко да се полезиш но с Бога и с прилика.
22
2
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Ха американците, ги налазиха комунистите.Само тези въшльов.и, харесват, парите на другите.
21
0
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Очаква се данъците върху капиталовите печалби да скочат от 20 на 39,6...Ако това стане борсата отива на кино, а Щатите след нея. Мирише ми на Съединени Социалистически Щати - Ротфронт, другари :)
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недосвършената си работа в Куба кубинците яко ще я изпипат малко по-на север. Viva Cuba!