Подремна ли си Джо Байдън на COP26?

За пореден път президентът на САЩ бе хванат на видео
2 ное 2021 15:15, Нели Христова
94
Подремна ли си Джо Байдън на COP26?
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е един от най-важните участници на COP26 в Глазгоу, Шотландия, тъй като страната му е вторият най-голям замърсител след Китай. Но видео, публикувано в социалните мрежи, накара потребителите да го обвинят, че не обръща достатъчно внимание на важната тема на деня. 

Още по темата

Байдън изглеждаше заспал по време на сесии на климатичната конференции. Това може да се дължи на часовата разлика между САЩ и Европа или на възрастта му.

Видеоклипът, споделен за първи път от репортер на The Washington Post, показва Байдън, който слуша оратор,  отбелязващ, че световните лидери, събрани за конференцията, имат "властта да вземат решения и да постигат споразумения, които ще засегнат живота на бъдещите поколения". Президентът премигва няколко пъти, преди да затвори очите си за по-дълго.

Тогава един помощник се приближава и започна да шепне на Байдън, който обръща глава към него, преди да започне да слуша речта още веднъж.

На 78 г. Байдън е най-възрастният президент на САЩ, а здравето и психическата му годност за тази работа са обект на спекулации от критици, включително бившия президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници.

По време на неуспешната си кампания за преизбиране през 2020 г., Тръмп често обвиняваше Байдън, че е сенилен, позовавайки се на неговата от време на време спираща реч, която е продукт на отдавна документиран проблем със заекването. Той го наричаше "Сънливият Джо" - прякор, който мнозина възприеха.

Малко вероятно е пренебрежителното прозвище да изчезне скоро, след като видеото обиколи социалните мрежи в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Путин и Китаеца не са уважили форума и са унижили Байдън. За да покаже кой е шефа пред останалите, той поспивал и ги карал да миришат пръднята.
78
2
 
6
 
! Отговори
159 преди 2 години
До Анонимен...Дайте да си говорим честно - на кого не се е случвало да се отпусне в кратка дрямка на работа, па макар и за минути?
77
0
 
14
 
! Отговори
Този е преди 2 години
Живото олицетворение на американската демокрация !
76
1
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Устоя и не захърка !
75
0
 
10
 
! Отговори
Ето затова! преди 2 години
Вова си спести срещата защото му е било ясно че става дума за заспала работа!
74
0
 
14
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Бай Дън трябва да си подава молбата. Няма какво да се мъчи за пред хората.
73
0
 
15
 
! Отговори
БайПън преди 2 години
Ама тъй сладко съм заспал като слушах монотонните брътвежи на участниците може и да съм пръцкал по време на съня , човешко е на моята възраст . Също така се извинявам и за миризмата на въздуха в салона надявам се да не е била толкова зловонна ,все пак се храня с потбрани деликатеси.
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77Наистина е смешно донякъде, най-силния лидер на планетата със старческа деменция, имам чувството, че понякога не знае къде се намира :)) По смешното е, че от 360 милиона население, демократите излъчиха този старец, ще кажеш нема "млади" 60 годишни,готови за големата политика :)
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо е за старчески дом, деменцията яко го пере :)) Другия път да изберат некой на 100 години, мейби ще е свеж като репичка.......хахахаха :)))
70
0
 
14
 
! Отговори
aze преди 2 години
Беше си ясно като бял ден че го тъкмят именно за тази роля - дедото да подписва каквото му пробутат кукловодите...
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са го пратили там "избирателите" - милиардери ... ще спи. И аз да съм ще спа.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно представлението е безинтересно, тъкмо удобно време за сиеста.
67
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
80-годишен човек да задреме?? Ай стига ве!
66
1
 
6
 
! Отговори
а да преди 2 години
така де, климата
65
2
 
13
 
! Отговори
къде съм преди 2 години
Айде Байдъне събуждай се, че войната във Виетнам тебе чака
64
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Що да не си подремне-нищо не зависи от него!Както и от правителството му-банда некадърници,избрани на квотен принцип.Има кой да управлява-Сорос,патронът на демократите!
63
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако още има някой, който си мисли, че Байдън управлява САЩ, моля да ми сложи минус на коментара. Всички останали вярвате в конспирации, защото ако 80% от българите твърдим, че Байдън е кукла на конци, масс медиите ще ни покажат поне 10 човека, които да обяснят на обществото, че сме необразовани индивиди вярващи в глу_пости. Между другото конспирация означава таен заговор т.е. ако някой ви каже, че нещо е конспирация, той реално не твърди, че въпросното нещо е лъжа, а само, че е таен заговор.
62
2
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Че той направо си спеше. И тоя решава съдбата на света!
61
6
 
3
 
! Отговори
Беком преди 2 години
Да.Подремна си . Унесе се дядо....И какво? Ще спрете врените емесии на Земята? Хайде стига глупости. Ще се натопим,както го пише в БИБЛИЯТА.Не , че и вярвам и на нея.
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът си беше затворил очите и така си стоеше докато слушаше тия глупости. Възприемаше нещата със затворени очи.