Мисури и Тексас първи забраниха абортите

Очакват се протести и в двата щата
24 юни 2022 20:22, Александър Попов
36
Мисури и Тексас първи забраниха абортите
Снимка: Pixabay

Консервативният щат Мисури в Средния Запад стана първият щат в САЩ, който забрани абортите, часове след като Върховният съд отмени десетилетия на конституционна защита на процедурата.

"Мисури току-що стана първият щат в страната, който ефективно сложи край на абортите", заяви главният прокурор на щата Ерик Шмит в Twitter. "Това е знаменателен ден за неприкосновеността на живота."

По-късно днес това стори и Тексас. Главният прокурор на щата Кен Пакстън обяви, че абортите в щата вече са незаконни.

Тексас е сред щатите, които преди това приеха така наречените "условни закони" - мерки, които трябва да влязат в сила веднага след като Върховният съд отмени федералните гаранции за правото на аборт.

"В продължение на половин век американците трябваше да живеят под диктата на едно незаконно, противоконституционно и произволно решение на Върховния съд", изтъкна главният прокурор на Тексас. „Но това вече е минало. Днес въпросът за абортите отново е в ръцете на щатите. А Тексас вече е отговорил на този въпрос: абортите тук са незаконни."

Освен това Пакстън обяви петък, 24 юни, за почивен ден за служителите си на фона на очакваните протести във връзка с решението на Върховния съд относно абортите.

По-рано Върховният съд на САЩ постанови решение, с което отмени федералните гаранции за абортите. Отделните щати вече могат да определят правила за абортите, включително да ги забраняват изцяло.

Съдът, доминиран от консерваторите, отмени знаковото решение "Роу срещу Уейд" от 1973 г., което запазваше правото на жената на аборт, и заяви, че отделните щати могат сами да разрешават или забраняват процедурата.

Калифорния, Орегон и Вашингтон се обявиха в защита на правото на аборт.


36
Още по темата: МисуриабортиСАЩТексас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калифорния, Орегон и Вашингтон са най-уррродливите либерастични поммийни ями. Това се очаква. Специално в Калифорния (понеже аз живея тук) знам че щата се управлява от една доллна шепа психясала иззмет в ЛосТ Анджелес и Сан Франциско, а мнозинството от жителите особено в по-малките населени места са против тая третополова деггенерастия -- ФАКТ!
26
1
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Откога на всякакви *** им забраняват абортите?Смех.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ходят да правят аборти в други щати. Само вдигат стойки. :)))
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Тексас отиват да си накупят оръжие, а в Ню Йорк отиват да направят аборт. Всеки щат си има свой бизнес. Не се конкурират.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин век сте убивали хора. Осъдете всички.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то си е лесно. Пеместваш се в съседния щат. Става за 1 седмица. Хората тук постоянно го правят по какви ли не причини.
21
0
 
10
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
В Мисури,Тексас....и скоро тук! ГЛОБАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДЕ УБИТ
20
0
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Защо тогава вие, феминистките, протестирате срещу селективните аборти на женски бебета в Китай и Индия и ги наричате фемицид, геноцид и т.н.
19
5
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 18 Баща !След като щерка ти може да си дига краката трябва да може да поеме и отговорността и да стане майка ! А не убийца на собственото си дете !Защото аборта си е убийство !
18
1
 
1
 
! Отговори
преди 1 година
Значи Не е въпроса точно дали са нежелани. Щото какво значи, че е искано бебето, това че някаква жена иска да си играе със съдбата на живи кукли изпитващи болка и да си ги къпе, храни, облича сресва и разхожда. По-правилно е да се каже дали желаете да му причините изключително бавна и мъчителна смърт чрез старост нерадост или да се предотврати грешката преди да е назряла до пълният съзнателен ужас на който ще го подложат, това че ще загуби всичко и умре в съжаление.
17
4
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Феминистките под колко псевдоними ще тролите? Нежеланите бебета ги давайте за осиновяване, вместо да ги убивате.
16
2
 
10
 
! Отговори
Баща преди 1 година
АБОРТЪТ НЕ Е УБИЙСТВО НА БЕБЕ!!! ТОВА Е ЗАРОДИШ ДО 3-ТИЯ МЕСЕЦ СЕ ПРАВИ. ЩО ЗА ИДДДИОТИ ПИШАТ ТУК!!
15
2
 
10
 
! Отговори
Баща преди 1 година
...на момичета съм! Винаги може да стане случайна грешка, скъсване на презерватив или нещо друго и съответно - фал. Защо дъщеря ми трябва да е принудена да сключи брак с някой, който Не иска това или да отглежда дете Без баща? Къде отива отговорността на другия партньор??? Значи една бременност и отглеждане на дете спира образователното ниво на момичето поне за 3- 4 години. Не е справедливо !!! Не одобрявам това!!! Деца, отгледани без любов от единия родител? Лошо!!!Много лошо за детето
14
4
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Хайде не ми минавай с измислените си истории, грантаджийче! Убийството на бебета не е право!
13
6
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Огромното мнозинство от абортите са по избор, а не по медицински причини или заради изнасилване, което не е оправдание. Нежеланите деца ги давайте за осиновяване, но не ги убивайте.
12
0
 
1
 
! Отговори
Oxx преди 1 година
Може ли такива примитивни мозъци?ОхххЩо не ги заличи тия Путин от картата наистина...И светът ще стане едно такова хубаво място
11
4
 
10
 
! Отговори
Ще има преди 1 година
...скъпо платени НЕЗАКОННИ аборти в мазета и нехигиенични помищения и ОСАКАТЯВАНЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ заради една младежка грешка с НЕПОДХОДЯЩ партньор!!! Потресаващо ПАДЕНИЕ ЗА САЩ!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Русия щеше да се разпада, краят на историята беше дошъл? Как така точно САЩ стана сбирщина от етнически и политически групировки, хванали се за гушите.
9
4
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ТИЯ СЕ ВЪРНАХА В СРЕДНОВЕКОВИЕТО, В ЕРАТА НА ИНКВИЗИЦИЯТА. ИМА ТОЛКОВА МЛАДИ МОМИЧЕТА, СЪЩО И ИЗНАСИЛЕНИ, СЛУЧАЪНО ЗАБРЕМЕНЕЛИ. ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИНЕДЕНИ ДА ИЗОСТАВЯТ ДЕЦАТА СИ ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ГИ ОТГЛЕДАТ. ТАКИВА " ЩАСТЛИВИ" ДЕЦА ЛИ ИСКАТЕ??? ТОВА Е КРАЙНО УНИЗИТЕЛНО ЗА ЖЕНИТЕ И СЪЩО ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА. ОТВРАТИТЕЛНО Е И СЪМ ПОТРЕСЕН ОТ ПАДЕНИЕТО НА САЩ!!!
8
3
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Не е въпроса за неприкосновеност на живота, а за завистта която изпитват към тези които имат неограничен и незащитен секс и не са обременени с отглеждането на нежелани бебета и загробени в нежелани бракове с противните си съпрузи. Когато на тях им е зле искат и на другите да им е зле, за това е цялата дандания. Правят мизерията задължителна за всички.