Забраниха абортите в още няколко американски щата

В Северна Дакота забраната беше блокирана от съдия
26 авг 2022 09:50, Йоана Цонева
81
Забраниха абортите в още няколко американски щата
Снимка: БГНЕС

Oще три американски щата, управлявани от републиканците, забраниха почти всички аборти.

До момента в 13 щата са влезли в сила т.нар. задействащи се закони, които бяха предназначени да забранят повечето аборти, в случай че Върховният съд отхвърли конституционното право за прекъсване на бременността.

По-голямата част от тези щати започнаха да прилагат забраните си скоро след решението от 24 юни, но Айдахо, Тенеси и Тексас трябваше да изчакат 30 дни след официалното влизане в сила на решението на съдиите, което се случи няколко седмици след обявяването му. Този срок изтече в четвъртък.

Още по темата
В Северна Дакота задействането на забраната вчера беше блокирано от съдия, който разглежда жалба на клиника за аборти, подадена на основание, че забраната нарушава конституцията на щата.

Промяната няма да бъде драматична. Всички тези щати, с изключение на Северна Дакота, вече имаха закони, които до голяма степен блокираха достъпа на пациентите до процедурата. А повечето от клиниките, които са извършвали аборти в тези райони, или са спрели да предлагат тези услуги, или са се преместили в други щати, където абортите остават законни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 - И след няколко хуляди "осакатени" другите ще се замислят, преди да правят това ... Сухият резим не проработи, защото никой не го искаше, докато сега има голяма подкрепа за това решение.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено, което ще постигнат е ще е бум на криминалните аборти, на осакатените жени в следствие на такива аборти извършени от учили недоучили "доктори" и на медицинския туризъм към щатите, в които абортите са разрешени.Ама то, акъл море, глава кофа.Тя жена решили да направи аборт, ще го направи, лошото е, че ще е при някой без диплома и в импровизирана болница, та рискът после да остане стерилна е голям.Тия нищо ли не научиха от Сухия режим? Със забрани не става.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу, правата на жените... Бреее, то затова сме стигнали до дъното - от женска еманципация. Урсула, Кристалина, Меркел, сега чакаме оная да смени Байдън.. Абортът е убийство, независимо дали е забранен или разрешен. Това не променя законите на Живота. Нали ходите на 100 се видеозони, където ви показват сърчице, главичка, мънички краченца, ръчички... Абортът е убийство.
60
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
То и т.ъ.п.и.т.е. трябва да се забранят ама ей на... живи са и дишат.
59
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 1 година
Той човека дава за пример Индия и Китай. Със сигурност тези неща му се струват нормални.Жената за него не е самостоятелен индивид а притежание на някой друг.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 47,50__ Хайде да обясните жената самостоятелен човешки индивид ли е или е собственост на някого (държава,съпруг,баща,брат),който вместо нея взима решения какво да се случва с тялото и.Какво мислите за правото на жените на унаследяване на собственост,на правото им да гласуват,да получават образование,да работят,да изказват мнение и пр.?Ами да се върнем в средните векове,когато жената е била под пълна зависимост от решенията на мъжете в семейството?Или както е днес в Афганистан?
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абортите трябва да са забранени.
56
2
 
7
 
! Отговори
До крава феновете преди 1 година
А едно време ни се подиграваха че в България аборта по желание беше забранен при комунизма. Сега там в любимата ви Юесей демократично полицията избива хора забраняват абортите няма свобода на словото (ако публично харесаш Тръмп или Русия ще те изкарат терорист) ако не се усмихнеш на някой тъмен или такъв от Прайда си с единия крак в затвора...Ако си бял трябва да се извиняш на всеки тъмен. Паметниците на Вашингтон и Линкълн ги събарят защото са бели..Това ли е желаната от вас свобода ?
55
0
 
3
 
! Отговори
До до 55 преди 1 година
Да бе ама не живеем в САЩ. Пък дали вярваш или не вярваш в нещо си е твой проблем. Можеш да си лаеш колкото искаш. Нищо няма да се промени. Най-много да ти излезе пяна на устата.
54
3
 
0
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
Ти може да кажеш, че си и британската кралица в анонимен форум. Второ, ето, че във САЩ ви спират да убивате бебета.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто ще се изнесат американките в нормалните държави като Канада а не в Американската сексистка кочшина
52
0
 
3
 
! Отговори
До до 47, 50 преди 1 година
Ама то хич не е важно на теб дали ти дреме поради простата причина,че няма какво да направиш. Феминистка не съм ама ти си ограничен до безобразие. Иначе умнико, аз имам две деца и в момента съм бременна с трето. Може да си завреш шизофренното мнение там където слънце не огрява.
51
0
 
3
 
! Отговори
До 1ъ преди 1 година
Чакаш някой във форум да ти обясни? Пишеш в Гугъл и процедурата е елементарно обяснена .Освен това в 6-ти месец аборт се прави САМО по медицински причини.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако мъжете спрат да правят секс няма да има и детеубиване
49
6
 
2
 
! Отговори
до 47, 50 преди 1 година
На мен пък не ми пука какво мислите феминистките детеубийции! Затова абортите трябва да бъдат криминализирани и да лежите в затвора за убийство, докато не навлезете в менопаузата и не можете повече да убивате бебета!
48
2
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
До мнозинството от абортите са по избор__ Така е.А задавате ли си въпроса защо една жена не желае да роди дете от конкретен мъж? Какво се е счупило в отношенията между жената и мъжа,за да се стига до аборт?Винаги има причини за такива решения.
47
1
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
"Всички тези щати, с изключение на Северна Дакота, вече имаха закони, които до голяма степен блокираха достъпа на пациентите до процедурата."А каква точно е процедурата може ли да опишете ?Например как се "премахда" дете което се е развило до шестият месец ?
46
1
 
3
 
! Отговори
До до 46 преди 1 година
Дреме ми какво мислиш. Аборта ще го прави лекар а не ти. Можеш да си мислиш каквото искаш.Все тая е.
45
0
 
4
 
! Отговори
До до 39 преди 1 година
Сам го каза- Китай. Ти към ориента ли се стремиш.Пък в Афганистан не им дават и глезена да си покажат.Тях няма ли да ги дадеш за пример.
44
0
 
5
 
! Отговори
До Ay преди 1 година
Ау шок и ужас на никой не му пука какво мислиш Арлекино.