Държавният секретар на САЩ сравни Додик с Путин

Държал се като него и въвеждал автокрация
30 мар 2023 12:32, Елка Василева
67
Държавният секретар на САЩ сравни Додик с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкън сравни президента на босненската Република Сръбска Милорад Додик с руския президент Владимир Путин, като му каза, че е поел по същия път на автократично управление, по който отдавна върви руският лидер, съобщи регионалната телевизия Ен1.

„Атаките на Милорад Додик срещу основните права и свободи в Република Сръбска показват, че той е на авторитарния път на президента Путин. Държавният департамент, представляван (в Босна и Херцеговина) от посланик (Майкъл) Мърфи, продължава да се застъпва за демократичното и проспериращо бъдеще, което всички граждани на Босна и Херцеговина заслужават“, написа Блинкън в Туитър профила си.

Реакцията на Блинкън идва след неотдавна приетите изменения в Наказателния кодекс на босненската Република Сръбска, с които се въвежда криминализация на клеветата и обидата, обявяването на закон за организациите с нестопанска цел и закона, с който се забранява достъпът на ЛГБТИ активисти до образователните институции.

Миналата седмица Додик взе решение за прекъсване на контакта на властите в Република Сръбска с посолствата на САЩ и Великобритания в Босна и Херцеговина, тъй като според Додик те „се месят във вътрешни работи“. По-късно той поясни, че забраната се отнася само до назначените в посолството служебни лица, но не и за самите страни, с които има интерес да продължи сътрудничеството.
(БТА, Симона - Алекс Михалева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Байдън , за да замете далаверите на сина си в Украйна , разпали тази война в която загинаха десетки , стотици хиляди!Байдън да бъде изправен пред съда в САЩ!
30
3
 
2
 
! Отговори
kolio преди 1 година
Аве защо примерно не наложат демокрация на Китай великите демократи?
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаре, верно ли е, че нато са дали супер танковете си, но не са разрешили да се ползват на първа линия, щото били много трошливи?!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САШОООООООО. ИСТЕРИЯЯЯЯЯЯЯ.А.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А каква е Вашата политика, г-н Блинкин-тин? Който не ви се кланя до земята или поне до слабините ви се обявява за враг и заплаха и за националната сигурност. И после бой без обяснения.
26
2
 
8
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Тоя не е добре у главЪтЪ...
25
1
 
3
 
! Отговори
БСП тролче преди 1 година
Дремя си в канцеларйката на "Брюксел"-1 и си мисля как никой няма да ме удари с железен лост по главата докато се прибирам
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом мнението ти не е подчинено на правилата на изключителните, ти си поел по пътя на автократичното управление За да не те обвинят, трябва да си слуга и да кихаш млрд за цветни снимки на чертежи на таралясници от 1960 г.
23
8
 
7
 
! Отговори
БСП тролче преди 1 година
Ще се запиша в армията на Путин и ще се хвърля да денацифицирам Украина
22
3
 
18
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Зеленски който скоро ще получи от човеколюбците демократи в Англия и САЩ, ОБЕДНЕН УРАН (отпаден продукт при обогатяването на уран) Този високо токсичен материал с период на полуразпад 4.5 милиарда години ще бъде изхвърлен по полетата на Украйна и безвъзвратно ще отрови почвите и хората там. А ето ги и резултатите в Ирак от тази алтруистична политика на нашите братя от САЩ: https://youtu.be/4Aj7yOLhWW4
21
0
 
11
 
! Отговори
А Зеленски преди 1 година
на кого прилича според Блинкен?
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоя клоун, пинокио буратино може би, или някакъв чарличаплин.
19
2
 
20
 
! Отговори
долу Сащ преди 1 година
първо си вижте 132 те стрелби в училища за 2023! Второ на всяка манджа меродия си и бе те *** ката. Трето очаквам тов ши ба ня к да каже каква е разликата между Додик и Натаняхо в частта реформи, всяка държава си има виждане и зашо Натаняхо не е Путин?
18
3
 
30
 
! Отговори
е да преди 1 година
Който не играе със САЩ е диктатор и враг на народа.. Знаем, знаем.Реално погледнато, какво лошо е направил този Додик?
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"забранява достъпът на ЛГБТИ активисти до образователните институции" ми това е много хубаво
16
3
 
45
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 1 година
Американски бази и военни на наша територия, енергетика в американски ръце, американски НПО-та моделират общественото мнение и поведение и контролират правосъдието и образованието, държавата се урпавлява от партии-американски проекти с американско финансиране, български политици и прокурори посещават САЩ за инструктажи, американски посланик се меси ежедневно във вътрешните дела на страната. Колония ли сме?
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самба де Жанейро .Мексико и те ви изритаха,национализираха си находището на литий .Ох кеф.Вие сте никои.Единствено Урсула ви свири по нотите .
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия езичници ислямиски, все християните им пречат.Ако не Путин ще е Додик.
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия родшилдови слуги,няма да мирясат.Мразиме ви вече,а ни бяхте идеал за свобода през 80те,колко сме били заблудени.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добрата стара кмапния, преди някакви военни действия - изкарай противника, че е мега загубен, после го изкарай, че е диктатор, накрая кажи, че е има химически и ядрени оръжия в гаража, дето до ножиците за лозята и пращай армията.