Слънчев и горещ вторник, температурите до 34 градуса

Морската вода е с температура от 23 - 25°C
28 юни 2022 07:55, Анисия Иванова
0
Слънчев и горещ вторник, температурите до 34 градуса
Снимка: БГНЕС

Денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 21 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана над източните райони, докато на запад ще има много слънчеви часове. По-късно над Западна и Източна България ще се развива купеста облачност с възможност за превалявания.

В северозападната част от страната ще прегърми. През нощта облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 27 до 34 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето облачността ще бъде разкъсана, но значителна и с превалявания. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-28 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие и до 24-25 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие по-силно.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед над Рила и Пирин ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от север със скорост до 30 км/ч.

В сряда се задават нови валежи с летен характер, главно в западните и централните райони. В четвъртък ще има повече слънце и ще бъде горещо. Валежи не се очакват. В петък облаците ще бъдат повече и следобед ще превалява на много места, със силни гръмотевични бури в Северозападна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари