Слънчево над Западна и Централна България, температурите се вдигат

Затоплянето ще продължи и в началото на идната седмица
19 мар 2023 08:03, Елка Василева
2
Слънчево над Западна и Централна България, температурите се вдигат
Снимка: архив, БГНЕС

Над Западна и Централна България днес ще бъде слънчево. Над източните райони ще има разкъсана облачност, на места временно значителна, но към края на деня ще намалее до слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 15°, сочи прогнозата на НИМХ.
   
Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. По-късно след обяд облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб северен, след обяд и вечерта източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
   
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.
 
В началото на новата седмица ще е почти без валежи, а затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. Главно в планините и планинските райони е възможно слабо и за кратко да превали.

В понеделник ще духа слаб северозападен вятър, във вторник в Дунавската равнина временно ще е до умерен. Във вторник преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 15° и 20°.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е виновен.
1
1
 
4
 
! Отговори
Строго секретно преди 1 година
Хубав ден!